BNR, data in judecata de 57 de ori in ultimii 12 ani - a castigat de fiecare data

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 14:24
1175 citiri
BNR, data in judecata de 57 de ori in ultimii 12 ani - a castigat de fiecare data
Foto: Arhiva

Banca Nationala a Romaniei a castigat, in ultimii 12 ani, toate cele 57 de procese pe tema politicii de supraveghere, a aratat joi Bogdan Olteanu, viceguvernator la Banca Nationala a Romaniei.

"Ni s-a spus si noua ca vom fi chemati in instanta pe aceasta tema, a acordarii creditelor in franci elvetieni. Respectam instantele statului si ne prezentam in fata lor unde ne vom sustine cauza.

Avem incredere si in argumentele pe care le-am avut si in trecutul Bancii Nationale in fata instantelor din Romania. Am cerut o socoteala colegilor mei referitor la procesele, la situatii in care decizii ale noastre in ceea ce priveste politica de supraveghere au fost contestate. Sunt 57 in ultimii 12 ani. 57 de procese am avut, le-am castigat pe toate. De fiecare data Banca Nationala a avut dreptate", a spus Olteanu.

Acesta a declarat ca BNR isi va sustine in continuare argumentele, iar daca cineva va considera ca are argumente contrare este invitat sa priveasca si spre aceasta experienta a BNR.

De asemenea, viceguvernatorul BNR a explicat diferenta dintre a face politici si a nu face politici prin exemplul Ungariei si al Romaniei. Astfel, efectul masurilor de reglementare si de comunicare este diferenta dintre 10% credite acordate in franci elvetieni in Romania si 60% in Ungaria, dupa ce ajunsese si la 70%.

Potrivit viceguvernatorului Bancii Centrale, in Romania nu exista autoritati locale care sa se fi imprumutat in franci elvetieni, iar in Ungaria peste o treime din creditele luate de autoritatile locale sunt in acesta moneda.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeza joi colocviul "Relatia client-banca: perspective legislative", eveniment cuprins in seria de manifestari "Colocviile juridice ale Bancii Nationale a Romaniei", Editia a XI-a.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#BNR proces castigat, #BNR judecata, #BNR credite , #stiri BNR