Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 362 milioane euro

Joi, 01 Iulie 2010, ora 17:45
810 citiri
Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 362 milioane euro

BNR a anunta joi ca rezervele valutare au scazut in iunie cu 362 milioane de euro, de la 31,98 miliarde de euro in mai la 31,6 miliarde de euro, in contextul unor iesiri de 1,15 miliarde de euro, care au depasit intrarile, de 792 milioane de euro.

Astfel, rezervele valutare ale bancii centrale au scazut pentru a doua luna consecutiv, dupa declinul cu 397 milioane de euro inregistrat in mai, informeaza Mediafax.

In cursul lunii iunie au avut loc intrari de 792 milioane euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totodata, iesirile au insumat 1,15 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia a urcat cu 3,3% in iunie, la 3.372 milioane euro, in conditiile evolutiilor preturilor internationale.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) s-au plasat la sfarsitul primului semestru la 34,99 miliarde euro, in scadere de la 35,25 miliarde de euro la finele lunii mai.

Platile scadente in iulie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 876 milioane euro, comparativ cu suma de 161,79 milioane euro anuntata pentru luna iunie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#scadere rezerva valutara BNR, #scadere masiva rezerva valutara , #stiri BNR