Un director BNR vrea concedieri in randul bugetarilor si impozitarea pensiilor mici

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 20:45
3392 citiri
Un director BNR vrea concedieri in randul bugetarilor si impozitarea pensiilor mici
Foto: Realitatea TV

Eugen Radulescu, director in Banca Nationala, a explicat, miercuri seara, de ce propune impozitarea pensiilor mai mici de 1.000 de lei, care in prezent au scapat de impozitare.

"In momentul in care a existat o crestere a pensiilor cu 47% in 2008, nu exista nicio resursa pentru asa ceva (...) Deficitul de pensii in momentul actual este de trei miliarde de euro. Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de kilometri de autostrada in fiecare an", a declarat Radulescu, invitat la Realitatea Tv.

Acesta si-a exprimat convingerea potrivit careia "sute de mii de persoane sunt pensionare fraudulos".

"Evaziunea fiscala n-a scazut, de-a lungul anului; s-au perindat mai multe partide la guvernare, iar rezultatul in materie de evaziune fiscala, in cel mai bun caz, a fost ca evaziunea a stagnat", a adaugat oficialul BNR.

O a doua masura pe care o propune Eugen Radulescu o reprezinta scaderea numarului angajatilor la stat cu 30%. Totodata, o alta varianta, pentru a exista la buget pentru investitii, spune Eugen Radulescu, ar fi inghetarea pensiilor si salariilor in 2012.

Radulescu a precizat ca, atunci cand vorbeste de reducerea numarului de bugetari, el nu se refera neaparat la medici sau profesori, dand exemplul femeilor de serviciu, al gestionarilor ori a celor 41 de inspectori scolari, care "pleaca cu sacosile doldora, dupa ce au inspectat profesorii care nu stiu nimic".

"Intre 2006 si 2009, numarul de functionari publici in administratiile publice a crescut cu 80%. Primarii locale care aveau 5 salariati au acum 20", a explicat Radulescu, precizand ca "BNR are un numar de personal cu mult mai mic decat in 1990, in conditiile in care, comparandu-ne cu celelalte tari din UE, suntem in primele 2 sau 3 ca numar redus de personal raportat la numarul de locuitori".

"Indicatorii de prudenta bancara sunt semnificativ peste standardele internationale, in asa fel incat sistemul bancar din Romania, desi a inregistrat pierderi, nu a inregistrat niciun caz de banca ce a avut nevoie de un sprijin din partea statului. Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru a salva vreo banca din Romania", a adaugat Radulescu.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Eugen Radulescu BNR, #Eugen Radulescu concedieri bugetari, #impozitare pensii , #stiri BNR