Esec Boeing: Avioanele Dreamliner, tinute la sol din cauza problemelor tehnice (Video)

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 11:35
3905 citiri
Esec Boeing: Avioanele Dreamliner, tinute la sol din cauza problemelor tehnice (Video)
Foto: Arhiva

Boeing are grave probleme, dupa ce mai multe avioane 787 Dreamliner au fost oprite la sol, din cauza unor defectiuni tehnice.

Administratia Aviatica Federala (AAF) din Statele Unite a ordonat companiilor aeriene sa opreasca la sol avioanele Boeing 787, temporar, dupa ce probleme legate de bateria unui avion au dus la o aterizare de urgenta in Japonia, miercuri, relateaza BBC News.

De asemenea, autoritatile din Chile si India au pastrat la sol avioanele Dreamliner.

Oficialii Boeing, insa, sustin ca avioanele sale sunt construite bine.

In ultimele saptamani, au avut loc mai multe incidente cu avioanele de acest tip, inclusiv scurgeri de combustibil, o fereastra sparta in carlinga, precum si probleme la frana si un incediu provocat de instalatia electrica. Totusi, problema cu bateria a provocat cele mai multe ingrijorari.

Miercuri, un avion al All Nippon Airways a aterizat de urgenta, din cauza functionarii proaste a bateriei. Ulterior, toate cele 17 avioane Dreamliner ale companiei au fost oprite la sol, iar Japan Airways a aplicat aceeasi masura.

Oficialii AAF au spus ca, inainte de a lasa avioanele Dreamliner sa zboare din nou, companiile trebuie sa demonstreze ca bateriile sunt sigure.

De asemenea, a fost afectata si compania Lot Airlines, din Polonia, care trebuia sa-si lanseze serviciul transatlantic, cu avionae 787, in aceasta saptamana. Primul zbor dintre Varsovia si Chicago a fost efectuat miercuri dupa-amiaza, cum era programat, insa compania a anulat restul zborurilor.

In prezent, sunt in uz 50 de avioane Boeing 787 Dreamliner, dupa cum urmeaza:

Air India: 6

All Nippon Airways: 17

Ethiopian Airlines: 4

Japan Airlines: 7

LAN Airlines: 3

Lot Polish Airlines: 2

Qatar Airways: 5

United Airlines: 6

Dreamliner reprezinta un nou mod de design si constructie in aviatia civila, insa proiectul a fost afectat de nenumarate intarzieri si depasirea costurilor initiale. Unele voci sustin ca Boeing s-a grabit sa finalizeze proiectul, din cauza costurilor imense aferente intarzierilor, iar acesta ar putea fi si motivul recentelor probleme, o acuzatia pe care Boeing o respinge.

In total, Boeing a vandut 850 de avioane Dreamliner, din care cele 50 mentionate au fost livrate.

Potrivit oficialilor All Nippon Airlines, pretul aferent tinerii la sol unui avion 787 este de 1,1 milioane de dolari pe zi.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Boeing 787 Dreamliner probleme tehnice, #anulare zboruri Boeing Dreamliner , #stiri Boeing