Ryanair renunta la o comanda de 200 de avioane Boeing

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 21:25
1879 citiri
Ryanair renunta la o comanda de 200 de avioane Boeing
Foto: rte.ie

Compania aeriana low-cost Ryanair a anulat o comanda de 200 de avioane Boeing si a anuntat ca renunta la investitii pentru a reduce costurile si a-i plati pe actionari.

Reprezentantii companiei irlandeze au afrmat ca intentioneaza sa reduca ritmul de dezvoltare si sa returneze banii investitorilor. Anuntul lor a crescut imediat pretul actiunilor cu 5,4%, informeaza Reuters.

"Cel mai bine este sa returnam actionarilor excedentul de fonduri daca nu putem sa le folosim pentru a cumpara aparate de zbor in conditii care ne vor permite sa recuperam capitalul folosit", a spus Michael O'Leary, director executiv al Ryanair.

Analistii sunt de parere ca, daca nu renunta la comanda de avioane, compania aeriana low-cost nu ar fi reusit sa isi atinga tintele si, in cele din urma, ar fi trebuit sa majoreze preturile.

Cele 200 de avioane Boeing trebuiau sa fie livrate intre 2013 si 2016, dar constructorul american ar fi vrut sa schimbe conditiile intelegerii. O alta comanda de 112 avioane Boeing a ramas in picioare, totusi, iar primele 48 de aparate de zbor noi vor fi livrate in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Ryanair Boeing comanda, #Ryanair actiuni, #Ryanair actionari, #Ryanair strategie , #stiri Boeing
Comentarii