Aberatia zilei: Ceausescu bantuie Agerpres si relatiile romano-germane

Marti, 10 Martie 2015, ora 18:28
5273 citiri
Aberatia zilei: Ceausescu bantuie Agerpres si relatiile romano-germane
Foto: Extras din brosura realizata de Agerpres

Brosura realizata de Agerpres cu ocazia celebrarii a 135 de ani de relatii diplomatice bilaterale intre Romania si Germania are mai multe hibe, nu doar aceea ca pe coperta figureaza harta Frantei acoperita de drapelul Germaniei.

Infiintata in 1889 si condusa in prezent de Alexandru Giboi, fost sef al biroului de presa al PSD, agentia nationala de presa a pus in genunchi, luni, diplomatia romaneasca. AFP, AP, BBC, Der Spiegel au relatat pe larg despre gafa umilitoare comisa de ministrul roman de Externe, care i-a oferit cu seninatate omologului sau german un cadou numai bun de facut bancuri istorice.

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Toate scuzele oferite ulterior partenerilor germani n-au spalat rusinea, iar cei doi ministri au ras, dar n-a fost rasul lor.

Gafa cu drapelul nemtesc pe harta Frantei, in presa germana: Si n-a fost singura problema

Marti, reprezentantii Agerpres s-au disculpat inca o data si au prezentat public continutul brosurii "Germania-Romania, 135 de ani de relatii diplomatice", un talmes-balmes cu fotografii de arhiva care debuteaza cu dictatorul comunist Nicolae Ceausescu.

Imaginea cea mai veche este din 1970, prin urmare cei 135 de ani de relatii se restrang brusc la doar 45. Rasfoind albumul, impresia generala este aceea de lucru desuet, incropit in pripa, fara pic de imaginatie.

Rand pe rand, ii revedem pe Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Petre Roman sau Traian Basescu din vremurile in care detineau sceptrul puterii. Si Klaus Iohannis apare, atat in postura de primar, cat si in cea de presedinte.

N-a catadicsit nimeni sa scrie macar cateva randuri despre cei 135 de ani de relatii romano-germane. In brosura nu exista decat simple explicatii foto, asa ca ea pare un mic album cu fotografii de Craciun numai bun de distribuit la sedinta cu parintii.

De ce a fost nevoie de un asemenea cadou otravit care sa demonstreze un lucru stiut de toata lumea - ca mai avem atat de mult pana sa devenim "Romania lucrului bine facut"?

Intr-un comunicat remis, marti, presei, Agerpres ne anunta ca pana acum au fost realizate "patru brosuri speciale, cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice bilaterale intre Romania si Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franta si Germania".

Sa speram ca harta Frantei nu va fi acoperita de drapelul Marii Britanii, ca sa nu starnim o noua furtuna diplomatica.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#brosura Romania Germania, #Aurescu Steinmeier brosura Agerpres , #ministru de Externe