Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 19:42
7524 citiri
Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei
Foto: Ambasada Frantei in Romania

Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, in prezent consilier al presedintelui Klaus Iohannis, a primit distinctia Legiunea de Onoare in grad de Cavaler din partea Frantei.

Inalta distinctie a fost inmanata de Francois Saint-Paul, ambasadorul Hexagonului in Romania, in cadrul unei ceremonii care a avut loc joi.

"Domnule Aurescu, competenta si integritatea dumneavoastra, puse in slujba politicii externe a Romaniei, sunt unanim recunoscute. Sunteti, fara indoiala, unul dintre observatorii si actorii-cheie ai scenei europene si mondiale", a declarat Francois Saint-Paul, cu aceasta ocazie, informeaza un comunicat al ambasadei Frantei in tara noastra.

La randul sau, Aurescu a transmis ca reusitele sale reprezinta, de fapt, un efort de echipa.

"Accept aceasta distinctie cu bucurie, ca o recunoastere binemeritata - nu pentru mine personal, ci pentru eforturile tenace ale tuturor colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei care au lucrat fara incetare, de-a lungul anilor - pentru ca relatiile dintre Franta si Romania sa devina atat de substantiale, solide si dinamice cum sunt astazi (...).

Am incercat sa fac tot ceea ce am putut, in toate functiile pe care le-am ocupat, pentru a stimula dezvoltarea acestei relatii vitale pentru Romania si - indraznesc sa spun - si pentru Franta", a spus Aurescu.

El a adaugat ca Romania si Franta impartasesc viziunea unei Uniuni Europene consolidate, mai flexibila, mai coerenta si pragmatica in actiunile sale, mai apropiata de cetatenii sai, mai credibila in interior, dar si in exterior.

"O Uniune care este un actor global redutabil, o Uniune mai sigura. Pentru a transforma aceasta viziune in realitate trebuie ca Franta si Romania sa lucreze impreuna", a mai evidentiat acesta in discursul de acceptare.

Diplomat de cariera, din 1996, avand rang de ambasador, Bogdan Aurescu este si profesor universitar de drept international la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

In 2003, a fost numit agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, apoi, in anul urmator, secretar de stat pentru afaceri europene. Timp de cinci ani, el a fost agentul Romaniei pentru Curtea Internationala de Justitie de la Haga.

Aurescu a fost numit in noiembrie 2014 ministru al Afacerilor Externe, dupa ce, pe parcursul a aproape sase ani, a ocupat in Ministerul Afacerilor Externe functiile de secretar de stat pentru Afaceri europene si pentru Afaceri strategice. In prezent, el e consilierul presedintelui Klaus Iohannis in acest domeniu.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Bogdan Aurescu distinctie Franta, #Aurescu cavaler Franta , #ministru de Externe
Comentarii