Brosura MAE cu harta Frantei acoperita cu drapel german a ajuns in presa internationala (Video)

Marti, 10 Martie 2015, ora 09:41
9224 citiri
Brosura MAE cu harta Frantei acoperita cu drapel german a ajuns in presa internationala (Video)
Foto: Twitter / MAE Germania

Gafa diplomatica inregistrata, luni, cu prilejul vizitei ministrului german de Externe la Bucuresti, a ajuns in presa internationala. Brosura pe coperta careia este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei nu a fost singurul incident produs cu aceasta ocazie.

Oficialii romani s-au inrosit la fata dupa ce au observat imaginea eronata de pe coperta brosurii-cadou oferite ministrului german de Externe pentru a marca 135 de ani de relatii diplomatice, noteaza agentia AP, preluata de Houston Chronicle.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a cerut scuze omologului sau german, Frank-Walter Steinmeier, spunand ca brosura primita in dimineata respectiva continea o "regretabila eroare tehnica".

Aurescu i-a cerut scuze lui Steinmeier si in timpul vizitei ulterioare efectuate la Sibiu, iar Steinmeier i-a raspuns diplomatic, sustinand ca nici nu a sesizat gafa, informeaza sursa citata.

Si reprezentantii agentiei de presa Agerpres, care a editat brosura, le-au cerut scuze celor doi ministri.

Vizita sefului diplomatiei germane a fost marcata si de un alt incident. Avionul cu care Frank-Walter Steinmeier si presedintele Klaus Iohannis trebuiau sa ajunga la Sibiu pentru a sarbatori relatiile bilaterale dintre Romania si Germania nu s-a putut ridica in aer din cauza unor probleme tehnice, asa ca cei doi oficiali au ajuns la Sibiu cu un elicopter.

Romania celebreaza anul acesta 135 de ani de relatii diplomatice atat cu Marea Britanie, cat si cu Franta, nu doar cu Germania.

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Gafa diplomatica de la Bucuresti a ajuns si in presa franceza. Sub titlul "Un drapel german pe harta Frantei", AFP noteaza ca ministrul german Frank-Walter Steinmeier nu a remarcat eroarea din primul moment.

Cu fata toata numai un zambet, Steinmeier le-a aratat jurnalistilor brosura primita cadou fara sa observe greseala, relateaza AFP, preluata de publicatia L'Essentiel.

Purtatorul de cuvant al Ministerului roman de Externe, Brandusa Predescu, a subliniat ca initiativa tiparirii brosurei a apartinut agentiei nationale de presa Agerpres.

"Ce conteaza este continutul, respectiv fotografiile istorice din arhiva Agerpres", a adaugat aceasta, promitand ca eroarea va fi corectata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#brosura harta Franta Germania, #brosura Aurescu Steinmeier , #ministru de Externe