Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Luni, 09 Martie 2015, ora 20:42
9582 citiri
Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE
Foto: MAE

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

La finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania.

Ministrul german de Externe: Imigrantii romani, printre cei mai bine integrati. Germania profita

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.

"In incheiere vreau doar sa va prezint, cu ocazia aniversarii celor 135 de ani de relatii diplomatice, acest material de presa foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier si care prezinta in imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relatiilor diplomatice romano-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastra comuna si care arata cat de intense sunt, mai ales in ultimii ani, contactele dintre tarile noastre", a precizat Bogdan Aurescu, prezentand brosura.

Foto: Twitter/MAE german

Ministrul de Externe al Germaniei s-a aflat, luni, in Romania, unde s-a intalnit si cu presedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, precum si cu premierul Victor Ponta.

Steinmeier a mers si la Sibiu, unde, alaturi de presedintele Iohannis, a participat la vernisajul unei expozitii despre minoritatea germana din Romania, la Muzeul Brukenthal. Tot luni seara, ministrul german de Externe a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Sibiu, din partea primarului interimar Astrid Fodor. De asemenea, el participa, la Sala Thalia din Sibiu, la manifestarile organizate cu ocazia implinirii a 25 de ani de la infiintarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

Explicatiile MAE

Ministerul de Externe a venit cu precizari, luni seara, dupa ce ministrul Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

"In contextul aniversarii in anul in curs a 135 ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, Agerpres a initiat editarea unei brosuri, continand imagini si articole de arhiva realizate de agentia nationala de presa despre relatiile bilaterale romano-germane.

Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Dintr-o regretabila eroare tehnica, exclusiv pe coperta brosurii, tiparita intr-un singur exemplar pus la dispozitia MAE in aceasta dimineata, a fost imprimat conturul hartilor Romaniei si Frantei, aceasta din urma fiind acoperita de steagul Germaniei", se arata intr-un comunicat al MAE, remis Ziare.com.

Oficialii MAE mentioneaza ca Ministerul"s-a sesizat si a semnalat eroarea in cauza, aceasta urmand a fi corectata in cel mai scurt timp de catre agentia Agerpres in varianta tiparita".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gafa diplomatica Bogdan Aurescu Germania, #steag Germania Franta, #gata diplomatica Germania , #ministru de Externe