Gafa grosolana la Paris: Unul dintre vinovati va fi recompensat de MAE? - UPDATE

Joi, 26 Februarie 2015, ora 12:41
4538 citiri
Gafa grosolana la Paris: Unul dintre vinovati va fi recompensat de MAE? - UPDATE
Foto: Arhiva (Radio Timisoara)

Secretatul executiv al PNL, Radu Carp, solicita Ministerului de Externe sa comunice public rezultatele anchetei de la ICR Paris si sustine ca se pregateste recompensarea unuia dintre principalii vinovati.

Radu Carp afirma ca Alexandra Brasat, functionarul care a redactat fisierul in care erau jigniti mai multi invitati la receptia oferita cu ocazia vizitei la Paris a presedintelui Klaus Iohannis, urmeaza sa fie promovata prin detasarea in cadrul Misiunii Permanente a Romaniei la NATO.

"Ministrul Aurescu trebuie sa precizeze cine a initiat acest demers", subliniaza Radu Carp, conform unui comunicat remis joi Ziare.com.

"Amintesc ca, dupa acest incident, Comisia de politica externa a Senatului a propus MAE rechemarea de la post a celor doua persoane. Solicit ministrului sa prezinte stadiul anchetei interne demarata in MAE in vederea clarificarii acestui incident si momentul in care rezultatele acestei anchete vor fi prezentate Parlamentului si opiniei publice deopotriva", adauga secretarul executiv al PNL.

UPDATE - Intr-un mail primit in jurul orei 16:00 la redactie, Ministerul de Externe precizeaza urmatoarele: "Informatiile mentionate in comunicatul PNL amintit sunt in totalitate nefondate. Dupa cum a informat public MAE, ambele diplomate implicate au fost sanctionate de catre conducerea MAE avand in acest moment incheiate raporturile de munca cu MAE. In consecinta solicitarea formulata prin comunicatul mentionat este complet lipsita de obiect"

Scriitorul Radu Portocala a dezvaluit, intr-o scrisoare adresata ambasadorului Romaniei la Paris, Bogdan Mazuru, ca e-mailul in care a primit invitatia la o receptie organizata cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis in Franta continea un fisier in care erau trecute numele celor invitati si diverse comentarii precum "indezirabil", "scarbos" sau "vrea cu sotia".

Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Invitati catalogati drept "scarbosi" sau "indezirabili"

In urma scandalului public declansat, Yvette Fulicea, directoarea ICR Paris, si-a prezentat demisia, iar Ministerul de Externe a declansat o ancheta.

Gafa grosolana a Ambasadei de la Paris: Prima demitere in scandalul invitatiilor (Video)

Gafa grosolana la Paris: Sefa ICR si-a dat demisia

Invitatii Ziare.com Radu Portocala: Minuscula suparare a MAE

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Radu Carp ancheta ICR Paris, #Alexandra Brasat ICR Paris mail, #Yvette Fulicea demisie ICR , #ministru de Externe
Comentarii