Ministrul Trif anunta rute comune intre Romania si Polonia pentru atragerea turistilor din Asia

Vineri, 03 August 2018, ora 18:40
2709 citiri
Ministrul Trif anunta rute comune intre Romania si Polonia pentru atragerea turistilor din Asia
Foto: Arhiva Facebook/ PSD Sibiu

Romania si Polonia vor avea rute turistice comune pentru atragerea turistilor de pe piata asiatica, a declarat, vineri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a subliniat ca ambele tari exceleaza in ceea ce priveste monumentele UNESCO si cetatile medievale.

"Ma bucur sa ma revad cu domnul ministru Witold Banka. Ne-am intalnit la sfarsitul lunii mai cu ocazia sedintei comune a celor doua guverne. Am avut discutii bilaterale in care am stabilit o colaborare pe linie turistica intre Romania si Polonia. Tot atunci am stabilit sa ne revedem la Bucuresti pentru a stabili primele rute comune intre Polonia si Romania.

Pot sa spun ca am creionat deja doua rute: Ruta Monumentelor UNESCO si Ruta Castelelor si Cetatilor Medievale. Ambele tari exceleaza in aceste doua sectoare si prin aceasta colaborare cu siguranta vom atrage mai multi turisti, in special de pe piata asiatica.

Stim ca piata asiatica are o anumita caracteristica si anume faptul ca turistii de acolo calatoresc, nu stau in acelasi loc mai mult de doua zile. Iar prin aceasta oferta cred ca venim in intampinarea lor, astfel incat Romania si Polonia sa devina impreuna o destinatie atractiva. Acum este randul tehnicienilor sa stabileasca exact aceste rute, iar pana la sfarsitul anului sa avem o oferta comuna", a spus Trif la un eveniment la care au participat si ministrul Sportului si Turismului din Polonia, Witold Banka, si ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran.

Ministrul a subliniat importanta Ordonantei de Guvern adoptate, joi, privind garantarea in proportie de 100% a serviciilor turistice.

"Am discutat cu domnul Banka despre garantarea pachetelor turistice. Ei sunt mult mai avansati ca noi, imi spunea ca au implementat acest sistem de aproape doi ani. Si ei se confruntau inainte cu aceleasi probleme ca si noi, respectiv foarte multe proceduri de insolventa (n.r. - ale agentiilor de turism) prin care turistii polonezi erau pagubiti, exact cum s-a intamplat si la noi in anii trecuti.

Iar acum mi-a spus ca acest sistem functioneaza foarte bine, iar toate aceste proceduri de insolventa nu se mai intalnesc acum in Polonia. I-am spus ministrului ca in sedinta de Guvern de ieri a fost adoptata o Ordonanta de Guvern prin care e transpusa directiva Uniunii Europene de garantare 100% a serviciilor turistice. Facem acum ceva ce trebuia facut de foarte mult timp, dar va asigur ca o data cu implementarea acestei directive turistii vor fi protejati, iar agentiile de turism serioase vor iesi intarite", a precizat el.

Bogdan Trif a mentionat ca omologul sau va lua in calcul implementarea voucherelor de vacanta in Polonia dupa modelul romanesc.

"Domnul Banka ne-a laudat in ceea ce priveste implementarea voucherelor de vacanta si chiar imi spunea ca se va gandi pentru implementarea acestui sistem si in Polonia. Vreau sa ii spun domnului Banka faptul ca nu doar sportul creeaza punti intre oameni, ci si turismul apropie oamenii si cu siguranta leaga prietenii intre popoare. Iar un exemplu suntem noi, domnul Banka, ministrul Ioana Bran si subsemnatul", a adaugat Trif.

La randul sau, ministrul Sportului si Turismului din Polonia, Witold Banka, a declarat ca se va forma un grup de lucru pentru identificarea ofertelor comune cu Romania in domeniul turismului.

"Unul dintre cele mai importante aspecte in colaborarea bilaterala este cel al turismului. Am discutat cu domnul ministru (n.r. - Bogdan Trif) despre reglementari comune specifice celor doua tari, despre ofertele in domeniul turismului si despre posibilitatile de cooperare bilaterala. Urmatorul pas va fi formarea unui grup de lucru care sa identifice ofertele comune in domeniul turismului.

Doresc sa il felicit pe domnul ministru pentru ideea voucherelor turistice, este extrem de importanta si folositoare. In ceea ce priveste reglementarile in domeniul turismului exista in Polonia un sistem de garantare care da clientilor nostri 100% siguranta. Intentionam ca pe viitor sa facem un schimb de bune practici", a precizat Witold Banka.

O delegatie a Ministerului Sportului si Turismului din Polonia, condusa de ministrul Witold Banka, a fost prezenta in Romania in perioada 2-3 august la Bucuresti pentru a stabili detaliile de promovare reciproca in domeniul tineretului, sportului si turismului in perioada imediat urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#rute comune Romania Polonia, #turisti Asia Romania Polonia , #ministrul Turismului