Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Baltazar: Olteanu e un adversar al FMI, numirea lui la BNR nu e oportuna

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 17:17
2284 citiri
Baltazar: Olteanu e un adversar al FMI, numirea lui la BNR nu e oportuna
Foto: Realitatea TV

Analistul financiar Bogdan Baltazar a declarat, joi, ca prin numirea lui Bogdan Olteanu in Consiliul de Administratie al BNR Romania risca sa atraga nemultumirile FMI, in contextul in care liberalul este cunoscut ca un adversar al acordului semnat de tara noastra, cu institutia financiara internationala.

Intr-o interventie in direct la Realitatea TV, tinuta in timp ce in plenul Parlamentului lista noului CA al BNR era supusa votului secret cu bile, analistul financiar si-a exprimat speranta ca daca s-ar contura un rezultat negativ, in conditiile in care PD-L s-a opus de la tribuna numirii lui Olteanu, acesta sa aiba "un minimum de decenta sa se retraga, pentru a facilita numirea unui CA care sa nu fie expus atacurilor si nemultumirilor FMI

(...) Bogdan Olteanu este cunoscut ca un adversar al acordurilor cu FMI. E foarte inoportuna toata treaba".

Nu a mai fost cazul sa se ajunga la o astfel de situatie, deoarece noul CA al BNR a fost votat cu 251 de voturi pentru si 42 impotriva.

In aceeasi interventie telefonica, Baltazar s-a referit inca o data la lipsa de pregatire si de experienta a liberalului in domeniul bancar, acuzand chiar ca acesta "are un masterat foarte ciudat, dar nu vreau sa intru in detalii referitoare la cei care i l-au oferit".

Analistul financiar si-a exprimat indignarea fata de implicarea politicului "asupra unor institutii care ar trebui sa fie sfinte", referindu-se la BNR ca la "unul dintre putinii stalpi ai societatii noastre".

"Aceasta spune foarte mult despre calitatea clasei noastre politice", a mai spus Baltazar.

Plenul Parlamentului s-a reunit, joi, pentru a da votul final pentru noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale.

Noua echipa a CA al BNR este alcatuita din Mugur Isarescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Bogdan Olteanu (viceguvernator), Cristian Popa (viceguvernator), Nicolae Danila, Marin Dinu, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu (ultimii cinci membri in CA fara functie)

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Olteanu BNR viceguvernator, #Baltazar Olteanu BNR, #Olteanu adversar FMI, #consiliu administratie BNR , #BNR