Bogdan Olteanu, la iesirea din arest: Sunt nevinovat! Doresc o achitare, sa reincep viata normala

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 08:50
10901 citiri
Bogdan Olteanu, la iesirea din arest: Sunt nevinovat! Doresc o achitare, sa reincep viata normala
Foto: Ziare.com/imagini arhiva 2014

Bogdan Olteanu a declarat, la iesirea din Arestul Politiei Capitalei, dupa expirarea ordonantei de retinere, ca vrea sa obtina cat mai rapid o achitare in dosarul in care este acuzat ca a facut trafic de influenta, iar pana atunci, face ce onoarea ii cere si transmite cat mai rapid demisia lui din functia de viceguvernator al BNR.

Olteanu a fost lasat sa plece din Arestul Politiei Capitalei dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere emisa de procurorii DNA joi noapte, pentru 24 de ore, el urmand sa stea 30 de zile in arest la domiciliu, dupa decizia instantei supreme.

Olteanu a spus ca aceasta perioada este una foarte grea pentru el si spera ca dosarul in care este acuzat sa se finalizeze cat mai repede cu o achitare, ca sa poata avea o viata normala.

Bogdan Oltanu a adaugat ca, avand in vedere punerea sa sub acuzare, onoarea si respectful fata de BNR ii cer sa transmisa cat mai rapid conducerii bancii demisia sa din functia de viceguvernator.

El a sustinut ca este nevinovat si ca urmeaza sa isi sustina cauza in justitie.

Instanta suprema a respins, vineri seara, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Bogdan Olteanu si a dispus masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, contestatia urmand sa se judece la un alt complet al instantei supreme.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat ca a contestat deja decizia instantei supreme si a sustinut ca se astepta la cel mult control judiciar, raportat la ceea ce este in dosar. El a spus ca nu "prieteniile cu mogulii" au determinat situatia in care se afla Olteanu, ci "o anumita conjunctura".

"Faptul ca se face o asociere toxica intre aceste doua persoane (Bogdan Olteanu si Sorin Ovidiu Vintu, n.red.) este total eronat pentru ca, daca aceasta asociere si relatie ar fi doar cu acest mogul, atunci ati avea dreptate. El s-a intalnit cu toate persoanele implicate in presa, cu toate persoanele care contau efectiv pe scena politica, lucru pe care l-a declarat din start, niciodata nu a negat ca s-a intalnit cu acea persoana sau cu altele", a mai spus avocatul Florin Durgheru.

Bogdan Olteanu era presedinte al Camerei Deputatilor cand ar fi comis fapta de trafic de influenta, repectiv in iulie - noiembrie 2008. Banii de la Sorin Ovidiu Vintu ar fi ajuns la Bogdan Olteanu printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Bogdan Olteanu arest domiciliu, #Bogdan Olteanu Liviu Mihaiu Delta mita, #Bogdan Olteanu Vintu DNA , #DNA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
C
Cronos
rank 3
sunt atatea dosare uitate/tergiversate ! La cati bani are va obtine