Judecatorii nu-i permit lui Bogdan Olteanu sa discute cu parintii si fosta sotie

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 11:45
3355 citiri
Judecatorii nu-i permit lui Bogdan Olteanu sa discute cu parintii si fosta sotie
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat recent din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, are interdictie de a se intalni si a discuta cu mai multe persoane, printre care se numara parintii sai, dar si fosta sotie.

Acestia urmeaza sa fie audiati ca martori in dosarul de coruptie, in privinta modalitatii de dobandire a averii, potrivit deciziei instantei supreme.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) - care au admis recent contestatia lui Bogdan Olteanu impotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv si care l-au plasat in arest la domiciliu - au stabilit ca el sa nu se intalneasca sau sa discute cu mai multe persoane ce urmeaza sa fie audiate in dosarul de coruptie ca martori.

De ce a fost arestat la domiciliu Bogdan Olteanu: Faptele sale sunt inca un pericol pentru societate

Astfel, Olteanu trebuie "sa nu comunice cu martorii deja audiati in cauza - Eftime Ionut Adrian, Ifteni Ion, Turcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu si Ghergut Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vintu si cu persoanele ce urmeaza a fi audiate - Olteanu Danut, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragos Nedelcu, Sergiu Toader si Coconov Paul".

Incalcarea acestei interdictii ar permite procurorilor DNA solicitarea schimbarii masurii arestului la domiciliu in cea a arestului preventiv.

Olteanu este pus sub acuzare de procurorii DNA pentru ca ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008 Bogdan Olteanu, atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. In urma discutiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Bogdan Olteanu interdictie vorbeasca parinti, #Bogdan Olteanu vorbit fost sotie , #DNA