Procurorii vor sa-l tina mai mult pe Bogdan Olteanu in arest. Avocat: Bucurosi le-om duce toate!

Vineri, 19 August 2016, ora 12:17
4381 citiri
Procurorii vor sa-l tina mai mult pe Bogdan Olteanu in arest. Avocat: Bucurosi le-om duce toate!
Foto: Digi24

Magistratii instantei supreme au amanat pentru luni dosarul in care fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost plasat in arest preventiv.

Olteanu este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in 2008, pentru a face presiuni ca Liviu Mihaiu sa fie numit guvernator al Deltei Dunarii.

Constantin Durgheu, avocatul fostului viceguvernator BNR, le-a declarat vineri jurnalistilor in fata sediului ICCJ ca procurorii au cerut prelungirea perioadei de arest preventiv pentru Olteanu, speta ce va fi judecata luni.

Dugheru a spus ca era de asteptat ca procurorii sa faca aceasta solicitare, insa starea de arest preventiv ii face mai grea misiunea lui Olteanu de a produce probe in apararea sa: "Vorba romanului, bucurosi le-om duce toate!".

"Ni s-a acordat un termen pentru luni, pentru pregatirea apararii. M-ar fi luat prin surprindere daca nu venea solicitarea de prelungire a mandatului de arestare preventiva. Ar fi fost un lucru benefic pentru clientul meu", a spus avocatul.

Despre starea de spirit a lui Olteanu avocatul Durgheu a spus ca este una pozitiva, insa orice om in situatia lui este afectat.

" (Bogdan Olteanu, n.red.) Nu se plange de nimic, constientizeaza ca fiind in fata organelor judiciare acestea sunt conditiile. Nu are nimic de obiectat, i s-a respectat dreptul la aparare. Problemele sentimentale si emotionale, cand va iesi domnia sa va va raspunde.

In acest moment orice om, nu doar Bogdan Olteanu ar fi afectat si starea de spirit este afectata. Domnia sa este in fata unor acuazatii si in stare de arest preventiv ii este mult mai greu sa produca probe pentru apararea sa. In acest moment, fiind 'paralizat' intre ghilimele, legat si de maini si de picioare in stare de arest preventiv ii e mai greu sa produca probe", a povestit avocatul.

Aparatorul lui Olteanu a precizat ca procurorii DNA trebuie sa demonstreze ca exista in veniturile fostului lider PNL diferenta in cuantumul sumei de care este acuzat ca a primit-o de la Vintu si apoi sa aduca dovezi ca banii au fost primiti pentru presiuni la nivelul guvernului de atunci pentru numirea lui Mihaiu in functia de guvernator al Deltei.

"DNA trebuie sa demonstreze ca Bogdan Olteanu a luat suma in scopul pe care il acuza. Dar vorba romanului, bucurosi le-om duce toate! Vom raspunde prompt tuturor acuzatiilor", le-a spus Durgheu jurnalistilor.

Cat despre informatiile din presa din ultima perioada conform carora apararea lui Olteanu lucreaza la o lista cu politicieni pentru a-si scapa clientul, Durgheu a tinut sa precizeze: "va dezamagesc profund, nu lucrez la nicio lista de politicieni".

Bogdan Olteanu a fost retinut de procurorii DNA in noaptea de 28 spre 29 iulie si apoi plasat in arest la domiciliu. Pe 12 august magistratii au decis arestarea sa preventiva pentru 16 zile. Fostul viceguvernator al BNR a sustinut ca este nevinovat si ca va demonstra acest lucru in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bogdan Olteanu arest preventiv prelungire , #DNA
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Să-l tină, să-l țină cât de mult. De ce-as fi eu tristă că un corupt
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5