Ziare.com

Cine se bate pentru o functie in PNL

Joi, 19 Martie 2009, ora 16:38

   

Cine se bate pentru o functie in PNL
Tariceanu, Antonescu si Orban nu si-au depus candidatura decat pentru o singura functie in conducerea PNL, in timp ce Bogdan Olteanu nu mai candideaza deloc.

Delegatii PNL vor alege, in cadrul Congresului Extraordinar din 20-21 martie, unul dintre cei doi candidati la presedintia partidului precum si unul dintre cei patru inscrisi pentru functia de prim-vicepresedinte.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie Agentiei NewsIn, in jur de 165 de candidaturi valide au fost depuse pentru functiile de presedinte si prim-vicepresedinte al PNL, pentru Biroul Politic Central si vicepresedintie, pentru Curtea de Onoare si Arbitraj, pentru Comisia de Cenzori.

Pentru functia de presedinte al PNL candideaza, asa cum au anuntat, Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, amandoi inscriindu-se oficial in cursa la inceputul saptamanii.

Ludovic Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte in timp ce Bogdan Olteanu, purtator de cuvant al partidului, nu si-a depus candidatura pentru nicio functie de conducere.

Functia de prim-vicepresedinte va fi disputata de Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Marian Petrache si Romeo Stavarache. Dintre cei patru, numai Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte, restul optand si pentru vicepresedinte.

De remarcat ca Stavarache candideaza pentru cele mai multe pozitii - de prim-vicepresedinte, de vicepresedinte, dar si din partea celor opt filiale membre de drept, iar Petrache pentru vicepresedinte si din partea filialei Ilfov, situate intre primele opt.

34 de candidati pe 14 locuri de vicepresedinte

Vicepresedinte al PNL se doresc 34 de candidati: Marin Almajanu, Cristian Anghel, Teodor Atanasiu, Marian Bigiu, Cristian Busoi, Liviu Campanu, Mariana Campeanu, Aristotel Cancescu, Mircea Cazan, Daniel Chitoiu, Adrian Cioroianu, Cristian David, Victor Paul Dobre, Relu Fenechiu, Raducu Filipescu, Emilian Frincu, Constantin Gheorghe, Ioan Ghise, Puiu Hasotti, Lucian Iliescu, Rares Manescu, Liviu Mazilu, Teodor Melescanu, Vlad Moisescu, Mircia Muntean, Marius Nicoara, Eugen Nicolaescu, Norica Nicolai, Marian Petrache, Cornel Popa, Dan Radu Rusanu, Romeo Stavarache, Mihai Voicu, Varujan Vosganian.

Ca membri ai Biroului Politic Central candideaza 54 de liberali, alaturi de cei care intra in cursa pentru vicepresedintie fiind si Radu Stroe, Dan Motreanu (actualul secretar general), Stejarel Olaru, Theodora Bertzi, Dan Morega, Zvetlana Preoteasa, George Scutaru. Sandu Capilnasiu si Ovidius Marcutianu, care vor sa fie membri ai BPC, nu intrunesc conditiile de vechime, de doi ani pentru functiile la nivel national. De asemenea, Ion Sterian si-a retras candidatura dupa incheierea procesului de depunere.

Din cele mai performante opt filiale s-au inscris 13 candidati pentru BPC

Cat priveste cele opt filiale - Giurgiu, Calarasi, Hunedoara, Botosani, Valcea, Ilfov, Teleorman, Bacau - primele care au avut cele mai bune rezultate la alegeri, s-au inscris reprezentantii lor care vor fi alesi, de drept, membri ai Biroului Politic Central al PNL, in cadrul Congresului Extraordinar.

Din partea filialei Bacau, vor candida Ionel Palar si Romeo Stavarache, din partea Botosani Liviu Andronic, Liviu Campanu si Florin Turcanu. De la Calarasi candideaza doar Raducu Filipescu, de la Giurgiu Lucian Iliescu, de la Hunedoara Mircia Muntean.

Ilfovul are trei candidati: Constantin Gheorghe, Marian Petrache si Gabriel Zamfir, Teleormanul va fi reprezentant de Marin Almajanu, iar Valcea de Emilian Francu.

Alti reprezentanti ai PNL, precum Tudor Chiuariu si Alina Gorghiu, candideaza pentru Curtea de Onoare si Arbitraj.

Congresul partidului are, printre atributii, alegerea presedintele partidului si prim vicepresedintelui partidului, aceasta din urma fiind o functie nou introdusa in structura de conducere. De asemenea, Congresul alege uninominal 29 de membri titulari ai Biroului Politic Central astfel: 21 de membri in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute si opt membri dintre candidatii propusi de primele 8 filiale PNL conform mediei ponderate a rezultatelor obtinute la alegerile locale, parlamentare si europene.

Tot Congresul alege 14 vicepresedinti din randul celor 29 de membri titulari ai Biroului Politic Central.

In cazul alegerii celor 21 de membri ai Biroului Politic Central, pentru ca buletinul de vot sa fie valabil, trebuie votati cel putin 17 si cel mult 21 de candidati.

Sursa: rNews

Articol citit de 1482 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine se bate???

Se bate conserva fidela organelor de organe conduse de Traian, Crin Antonescu,in incercarea de a-l detrona pe acesta de la conducerea PNL pentru a-i face pofta ce o pofti de mult Ba Secu, care in 4 ani de zile nu a reusit sa-l detroneze pe Tariceanu cit timp acesta a fost prim ministru. Un Crin fara carisma si fara nici o calitate politica, foarte sters care 4 ani de zile a lipsit cel mai mult in Parlament cu toate c-a incasat in fiecare luna o caruta de bani pentru aceasta functie.

 

Lupta se ascute in PNL si va fi interesanta!

Se pune intrebarea, de ce Bogdan Olteanu nu mai candideaza deloc, sa fi ajuns oare la concluzia ca nasul lui Tariceanu, va pierde functia si nu ar vrea sa-l supere pe viitorul presedinte al PNL, Crin Antonescu?
Ramane de vazut ce se va intampla, un lucru e cert indiferent cine va fi presedinte dintre cei doi, acest partid nu va mai avea niciun cuvant de spus pe scena politica in viitorul apropiat avand in vedere situatia economica pe care au lasat-o pe sfarsit de mandat si din cauza careea suntem nevoiti sa ne imprumutam la FMI si sa tragem cu totii ponoasele.

Schimbati mai placa!!!

Ce situatie economica dezastraosa au lasat liberalii, mai ales ca 2,4 ani au fost si pedelii lui Basescu in guvernul Tariceanu? PIB a crescut de 3 ori si ceva, Rezerva Valutara de la 10,5 miliarde de euro la 27,3 miliarde de euro, Rezerva de Aur a ajuns la peste 100 de tone, salariile si pensiile minime au crescut, a scazut numarul de someri. Care sunt dupa tine marile dezastre ale ultimilor 4 ani de zile?

gresit

Pana si institutul de statistica poate confirma (vezi internet) ca anul trecut a repezentat anul cel mai performant din istoria ultimilor 20 de ani. Nu spun ca l-au facut liberalii, dar au contribuit. Acordul cu FMI este facut pentru a trimte banii la banic, acestea vor da credite neperformante acolitilor puterii si apoi va ramane sa platim noi datoriile.

prapangel se scrie du-te nu dute

DU mesajul asta mai departe! Dute e miau scris ca pisica. Daca nu crezi TE DU la clasa intai si nu mai critica daca nu cunosti aspectul! Nu exista verbul DUTE!

Intrebare pt trepadusii liberali

Batalie mare, moncher, "si dai si lupta ,si lupta si dai"....De ce se bat atatia oameni pt functii la un partid care e in opozitie, "care va sa zica ca nu ezista"."Par examplu" eu nu as sti pe cine sa aleg , intre "onorabilul" chiuariu si amanta lui voicu, d-soara gorhiu ajunsa deputat, la curtea de onoare si arbitraj, adica cine are mai multa onoare dintre cei doi?"Grea misie" pt urmasii Bratienilor!Oricum, multe "sucesuri"!

lipsa de onoare

Mie mi se pare ca tu esti lipsit de onoare cand vorbesti de amante. Daca asta este nivelul tau de gandire nici nu vreau sa stiu ce pareri politice ai

De pe Ziare.com!!!

Castigul salarial mediu brut din industrie a scazut, in luna ianuarie 2009, fata de ultima luna a anului trecut, cu 12%, ajungand la 1.615 lei, potrivit Institutuli National de Statistica (INS).
In luna ianuarie a acestui an, castigul salarial mediu nominal brut pe intreaga economie a scazut cu 9,1%, fata de luna precedenta, pana la valoarea de 1.839 lei.

Fata de anul 2007, pe intreg anul trecut romanii au avut in medie castiguri salariale nete cu 22 de procente mai mari.
In ultima luna din 2008, castigul salarial mediu net a cescut fata de luna precedenta, cu 9,4%, pana la valoarea de 1.489 lei. Ritmul anual de crestere, in decembrie 2008, s-a situat la 17,6 procente.

carti facute...

75% iese tandemul Antonescu-Orban.Parol

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor