Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Olteanu: Europa nu e prea liberala

Luni, 18 Mai 2009, ora 14:55
1508 citiri
Olteanu: Europa nu e prea liberala

Bogdan Olteanu, deputat PNL, sustine ca in momentul in care Stanga ar intelege ca nu mai trebuie sa dea ajutoare de stat companiile nu ar mai migra prin Uniunea Europeana in cautare de sprijin guvernamental, piata ar fi mai libera, iar statele europene ar economisi ceva parale.

"Europa e liberala, cand te uiti dinspre incoace. Si-a deschis piata interna, e toleranta, cultiva libertatea de expresie si de asociere, cauta sa inlature discriminarile. Deci, produsele fabricate cu ajutorul statului francez sau al celui german se vand liber, fara taxe si mai ieftin decat ale noastre (datorita ajutorului de stat) la noi.

Ca sa le mai cumparati pe cele fabricate in Romania, ar trebui sa dam si noi ajutor de stat, ca sa poata fi vandute la pret competitiv. Uite cum se duce liberalismul romanesc ca sa pastrezi industria romaneasca", comenteaza fostul presedinte al Camerei Deputatilor pe blogul personal.

Bogdan Olteanu sustine ca protectionismul comercial este benefic pentru cei care sunt din tara respectiva, dar ciuma pentru cei dinafara, care platesc taxe vamale, suprataxe, si sunt supusi la cote de export.

"Pe piata muncii, nu poti spune ca nu e concurenta. Dar nici acces liber. Si nici concedieri usoare. In cateva tari, precum Anglia, Franta, tarile nordice, e atat de rentabil sa somezi incat au inceput sa invete protestantii sa renunte la etica si la spiritul capitalismului, cu cine le-a inventat si sa bea beri din umilitoarea postura de someri", mai precizeaza liberalul.

"Nu sunt antieuropean"

Olteanu reitereaza ideea ca la Bruxelles reprezentarea se cam pierde) in favoarea aparatului functionaresc urias si haotic, dar are grija sa afirme ca nu este antieuropean.

"Nu sunt deloc antieuropean. Cred ca Uniunea Europeana e cel mai bun lucru ce i s-a intamplat Europei, si cel mai mare lucru ce ni s-a intamplat si noua. Cel mai bun, sau cel mai putin rau lucru dintre cele ce se puteau intimpla, vorba euroscepticului Churchill.

Dar sunt un sustinator, nu un indragostit, asa ca vad si relele, si le vreau indreptate. Nu, Europa nu prea e liberala. Dar e buna asa cum e, si merita sa incercam sa o facem mai liberala", mai precizeaza Olteanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bogdan Olteanu, #liberaliza Europa, #protectionism comercial , #PNL
Comentarii