Olteanu: PNL va depune o motiune simpla impotriva impozitului forfetar

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 12:14
1117 citiri
Olteanu: PNL va depune o motiune simpla impotriva impozitului forfetar

PNL va introduce o montiune simpla pe impozitul forfetar deoarece stabileste un tratament discriminatoriu si descurajeaza infiintarea de noi societati comerciale, sustine Bogdan Olteanu

"Voi propune colegilor de partid si conducerii PNL sa elaboram o motiune simpla impotriva introducerii impozitului forfetar. Daca aceasta nu va trece vom elabora o motiune de cenzura", a declarat fostul presedinte liberal al Camerei Deputatilor.

Impozitul forfetar incalca legislatia comunitara, care considera discriminatorie stabilirea de tratamente egale pentru doua companii aflate in situatii diferite.

In plus, introducerea "impozitului pe pierdere" incalca si principiul predictibilitatii, prin care se interzice intrarea in vigoare a modificarilor fiscale inainte de inceputul anului urmator.

In acelasi timp, Bogdan Olteanu a mai sustinut ca, prin adoptarea acestui sistem de impozitare, Executivul condus de Emil Boc a trecut de la o politica pasiva la una activa fata de criza, menita sa o adanceasca.

"Trebuie sa ne asiguram ca aceste companii nu se inchid, ca nu se relocheaza, ca raman in Romania, ca le gasim aici si dupa criza", a completat Bogdan Olteanu.

FMI: Impozitul este inechitabil

Referindu-se la posibilitatea ca acest impozit sa fie cerut de Fondul Monetar International, Bogdan Olteanu a precizat ca reprezentantii Fondului au subliniat intr-un raport faptul ca "impozitul minimal este inechitabil si distorsioneaza activitatea economica, incuranjand forme noi si costisitoare de evaziune fiscala".

Aceta a mai punctat faptul ca Romania introduce un astfel de impozit in momentul in care toate statele Europene care il aplicau au renuntat la el.

"Franta a aplicat impozitul forfetar. Din acest an a renuntat la impozitul forfetar pentru companiile mici, iar din 2010 va fi eliminat pentru toate companiile. Si Ungaria a renuntat la impozitul forfetar, asa numita << taxa de solidaritate >>", a incheiat Olteanu.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Bogdan Olteanu, #motiune simpla, #impozit forfetar , #PNL