Presedintele Serbiei vine joi la Bucuresti

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 15:17
1865 citiri
Presedintele Serbiei vine joi la Bucuresti

Presedintele Serbiei, Boris Tadici, se va afla joi intr-o vizita in Romania, potrivit unui comunicat dat publicitatii de catre Camera Deputatilor, care anunta intrevederea presedintelui acestui for, Bogdan Olteanu, cu liderul sarb, informeaza NewsIn.

Biroul de presa al Camerei Deputatilor a anuntat miercuri prin intermediul unui comunicat de presa ca Olteanu va avea joi, la ora 15.45, o intrevedere cu delegatia oficiala condusa de Boris Tadici, presedintele Republicii Serbia.

Tadici urmeaza a se intalni si cu seful statului, vizita nefiind deocamdata anuntata oficial de Administratia Prezidentiala.

Joi, la Belgrad se pregateste o mare manifestatie pentru a condamna independenta Kosovo, intr-un climat tensionat dupa inchiderea a doua

puncte de trecere a frontierei, incendiate de sarbi.

Romania este una dintre putinele tari UE si NATO care a declarat raspicat ca nu va recunoaste indepedenta autoproclamata a Kosovo. Presedintele Traian Basescu a reafirmat luni ca Romania nu recunoaste si nu va recunoaste indepedenta provinciei Kosovo.

Intr-o declaratie de presa facuta la Palatul Cotroceni, seful statului a explicat ca Romania nu va recunoaste independenta Kosovo din motive precum acordarea de drepturi colective minoritatilor, nerespectarea integritatii teritoriale si a suveranitatii Serbiei si inviolabilitatea frontierelor sale.

Romania nu va fi afectata sub nicio forma de evenimentele din Serbia, a mai dat asigurari presedintele. El a anuntat ca activitatea biroului diplomatic de la Pristina va inceta.

Independenta kosovara, deja recunoscuta de numeroase tari, a creat tensiuni in relatiile dintre Rusia, care sustine Serbia, si Uniunea Europeana, care va trimite in Kosovo o misiune de justitie si politie pentru a-l asista in primii sai pasi de stat suveran.

Seful statului a facut la randul sau o deplasare in Serbia cu putin inainte ca Tadici sa fie reales, Basescu reafirmand sprijinul tarii noastre pentru statul vecin.

Si Parlamentul a adoptat luni o declaratie in care nu recunoaste independenta Kosovo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a vizitat vineri, 19 aprilie, trupele în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a sporit ofensiva în ultimele luni, relatează...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#vizita, #presedintele serbiei, #Romania , #presedinte Camera Deputatilor