Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bogdan Olteanu: CE a binevoit sa faca treaba pentru care o platim

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 17:24
1306 citiri
Bogdan Olteanu: CE a binevoit sa faca treaba pentru care o platim

Au trecut cateva luni pana cand Comisia Europeana "a binevoit sa faca treaba pentru care noi platim" si a avizat privatizarea Automobile Craiova, a declarat, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, citat de NewsIn.

"Azi a venit vestea cea buna. Uniunea Europeana a binevoit sa faca treaba pentru care noi platim. Comisia Europeana a avizat privatizarea Ford. Anul trecut, noi am platit 1,1 miliarde de euro.

Le-a luat atatea luni de zile ca sa spuna ca terenurile costa mai mult decat a dat Ford, dar nu va fi nicio problema pentru ei sa plateasca 20 si ceva de milioane in plus. Asadar, este momentul pe care il asteptam de mult. Ford va veni in sfarsit la Craiova", a spus Bogdan Olteanu.

Potrivit liberalului, Camera Deputatilor va da votul final pentru privatizarea fabricii Automobile Craiova pe 4 martie.

"Din ce s-a intamplat in ultimul timp, Parlamentul si-a finalizat treaba, Camera Deputatilor a dezbatut proiectul de lege privind privatizarea, iar acum a venit si decizia Comisiei Europene. Marti vom avea o sedinta in care vom da si noi decizia finala", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor, care a precizat ca la ora 12:35 totul va fi gata.

Bogdan Olteanu a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Dolj, ca marti, 4 martie, Camera Deputatilor va vota legea privind votul uninominal.

Tot pe 4 martie, Camera Deputatilor va vota legea privind votul uninominal, a anuntat Bogdan Olteanu.

"Un alt proiect foarte important, valabil pentru intreaga tara, este introducerea votului uninominal. Proiectul de lege a fost deja aprobat, iar saptamana viitoare, in aceeasi sedinta in care vom vota privatizarea Ford, este posibil sa aprobam si votul uninominal", a spus Bogdan Olteanu.

In opinia presedintelui Camerei Deputatilor, principalul vinovat pentru intarzierea proiectului de lege privind votul uninominal este Curtea Constitutionala. "Numai niste interpretari ale Curtii Constitutionale au facut ca pana acum acest proiect sa nu fie aprobat", a mai spus Bogdan Olteanu.

Potrivit deputatului liberal, PNL este mai pregatit pentru votul uninominal decat oricare alt partid. Mai mult, Bogdan Olteanu a precizat ca legea votului uninominal nu implica liste la niciun nivel.

La randul sau, ministrul pentru relatia cu parlamentul, Mihai Voicu, a precizat ca singurul partid care nu accepta votul uninominal este PRM. "Din punctul de vedere al partidelor politice parlamentare votul uninominal este o certitudine, cu exceptia PRM, bineinteles, de care nu se mira nimeni. Pentru cetateni este cel mai simplu lucru posibil sa mearga la urna si sa voteze un singur nume", a spus Mihai Voicu.

TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok suspendă programul de recompense al TikTok Lite, din cauza preocupărilor UE TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Bogdan Olteanu, #ford, #privatizare, #Comisia Europeana, #Parlament , #stiri Bogdan Olteanu