Bogdan Olteanu s-a apucat din nou de trimis scrisori

Marti, 26 Februarie 2008, ora 15:25
1704 citiri
Bogdan Olteanu s-a apucat din nou de trimis scrisori

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, continua batalia epistolara cu adversarii sai politici, adresand o noua scrisoare deschisa, de data aceasta presedintelui PD-L, Emil Boc, relateaza Newsin.

Nemultumit de insuccesul pe care l-a avut cu cele 22 de scrisori trimise presedintelui Traian Basescu pe tema votului uninominal, Bogdan Olteanu tinteste o trapta mai jos, catre liderul democrat-liberal, in incercarea de a-l convinge pe Emil Boc sa se delimiteze de initiativa colegului sau de partid, avocatul Valeriu Stoica, care ataca cu exceptii de neconstitutionalitate Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Astfel, in calitate de avocat reprezentand ALRO Slatina intr-un proces, Stoica a invocat exceptia de neconstitutionalitate, pe motiv ca CNCD functioneaza ca o instanta extraordinara, paralela, avand in vedere verdictele pe care le da cu privire la comportamentul persoanelor publice. In demersul sau, Stoica a invocat exceptia care a fost admisa de Curtea Constitutionala in cazul CNSAS.

Presedintele Camerei Deputatilor ii cere in scrisoare adresata lui Emil Boc sa tempereze actiunile vicepresedintelui PD-L si sa dispuna chiar sanctionarea acestuia, acuzandu-l pe Stoica de faptul ca incearca sa rescrie Constitutia pentru a-si promova propriile interese de afaceri. "De fapt, domnul Stoica incearca sa rescrie Constitutia Romaniei in functie de interesele sale conjuncturale si de afaceri personale. Este regretabil ca abilitatea strategica a domnului Stoica, atat de evidenta in combinatiile si intriga politica, se rasfrange in planul functionarii unei institutii publice de maxim interes pentru democratia romaneasca", afirma Olteanu.

El mai aminteste ca Partidul Democrat a fost unul dintre sustinatorii proiectului de lege ce prevedea infiintarea si functionarea CNCD. In cazul in care PD-L sustine demersul lui Stoica, Olteanu sustine ca partidul trebuie sa o spuna public si sa isi asume desfiintarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, astfel incat cei care vor vota sa poata sa le acorde votul in cunostinta de cauza.

Bogdan Olteanu nu s-a limitat la incercarea de a stopa actiunea in instanta a lui Valeriu Stoica, ci a trimis inca o scrisoare deschisa, de data aceasta presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, pe care il asigura de tot sprijinul sau in ceea priveste continuarea functionarii institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#scrisoare deschisa, #Bogdan Olteanu, #boc , #stiri Bogdan Olteanu