Cristian Radulescu il acuza pe Bogdan Olteanu de "lucruri ciudate"

Marti, 05 Februarie 2008, ora 16:39
1723 citiri
Cristian Radulescu il acuza pe Bogdan Olteanu de "lucruri ciudate"

Liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, a declarat ca presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, reproseaza "lucruri ciudate" ca argumente pentru respingerea depunerii motiunii simple pe tema taxei auto, dar partidul sau va formaliza demersul in urmatoarea sedinta de plen, informeaza NewsIn.

Radulescu a adaugat ca incidentul de marti este inca o repriza in razboiul dus pe regulament cu Bogdan Olteanu.

Reactia vine dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a respins marti inregistrarea motiunii simple a PD-L privind anularea taxei auto pe motiv ca democrat-liberalii nu au respectat procedurile regulamentare in vederea depunerii documentului antiguvernamental.

Liderul deputatilor PD-L a aratat ca adresa catre Olteanu incepe cu fraza "noi, subsemnatii autori", deci nu avea de ce sa fie semnata de liderul de grup, pentru ca s-ar subintelege cine este emitentul. Radulescu a respins astfel argumentul presedintelui Camerei, care a motivat ca scrisoarea de inaintare ce insoteste textul motiunii nu a fost semnata de catre liderul de grup sau de catre inlocuitorul acestuia, ceea ce este necesar pentru a pastra astfel "limitele unei normale consideratii institutionale".

Cat priveste demersurile necesare pentru depunerea motiunii, Radulescu a sustinut ca acesta se depune intai la registratura, ceea ce PD-L a si facut, motiunea primind si numar de inregistrare. Precizarea vine ca urmare a faptului ca Olteanu a invocat articolul 159 din Regulament, care prevede ca depunerea unei motiuni simple se face de catre initiatori in cursul unei sedinte publice, textul trebuind sa fie depus la presedintele de sedinta si nu la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor, asa cum au facut cei de la PD-L.

Liderul deputatilor PD-L a spus ca va cere o sedinta de plen joi, intrucat exista peste 50 de legi restante si si-a exprimat speranta ca Olteanu va fi de acord.

Este pentru a doua oara cand Bogdan Olteanu respinge depunerea unei motiuni a democrat-liberalilor. Anul trecut, din cauza numarului insuficient de semnaturi, Olteanu a respins depunerea unei motiuni de cenzura a PD si PLD.

Potrivit Regulamentului Camerei, motiunile simple trebuie sa fie motivate si se depun la presedintele de sedinta in cursul sedintelor publice. Dupa primirea motiunii simple presedintele Camerei o comunica de indata Guvernului si o aduce la cunostinta Camerei, dupa care dispune afisarea ei la sediul Camerei Deputatilor. Presedintele Camerei stabileste data dezbaterii motiunii simple, care nu poate depasi 6 zile de la inregistrarea acesteia, instiintand Guvernul in acest sens.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#motiune respinsa, #Cristian Radulescu, #lucruri ciudate , #stiri Bogdan Olteanu