Olteanu, somat sa adopte de urgenta Legea lustratiei

Duminica, 31 August 2008, ora 18:53
2405 citiri
Olteanu, somat sa adopte de urgenta Legea lustratiei

Alianta Civica face apel, printr-o scrisoare deschisa transmisa duminica, catre membrii Camerei Deputatilor si partidele parlamentare pentru ca Legea lustratiei sa fie adoptata pana la sfarsitul lunii septembrie.

"Stimate Domnule Olteanu, nu concepem ca Legea lustratiei sa nu fie operanta incepand cu alegerile parlamentare din acest an. Daca pana la 30 septembrie 2008, Camera Deputatilor pe care o prezidati nu va vota Legea lustratiei, va vom cere atat dvs. cat si celor care se impotrivesc adoptarii acestei legi, demisia de onoare fata de poporul roman", sustine vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu, in scrisoarea transmisa duminica, citata de Agerpres.

Organizatia mentioneaza ca daca Legea lustratiei nu va fi adoptata luna viitoare, va cere organizarea unui referendum in aceeasi zi cu alegerile parlamentare.

"Daca Legea lustratiei nu va fi adoptata luna viitoare, vom cere organizarea unui referendum in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, astfel incat poporul roman sa decida singur daca securistii si activistii comunisti mai au dreptul sa fie prezenti in institutiile importante ale Romaniei, membra a Uniunii Europene si a NATO", se arata in comunicat.

Alianta Civica precizeaza ca intrucat legea lustratiei nu a fost votata, "vinovatii masacrului nu au fost nici astazi judecati, iar securistii si comunistii lustrabili din institutiile statului au reusit pana in prezent sa blocheze dosarele revolutiei si ale mineriadelor".

De asemenea, organizatia ii cere premierului Calin Popescu-Tariceanu - presedintele Partidului National Liberal, sa-l excluda din partid pe Bogdan Olteanu daca legea lustratiei nu va fi adoptata luna viitoare.

"In aceasta situatie vom cere electoratului sa acorde PNL un vot de blam la alegerile parlamentare. Daca lustratia anticomunista nu va fi adoptata luna viitoare, va solicitam sa-l excludeti din PNL pe d-l Olteanu propus de dvs in fruntea Camerei Deputatilor si sa propuneti in aceasta functie un liberal capabil sa condamne asa cum se cuvine crimele si abuzurile indurate de sute de mii de liberali in timpul regimului comunist, alaturi de celelalte victime", se mai arata in comunicat.

O alta solicitare a Aliantei Civice este publicarea imediata a calendarului pentru votarea legii lustratiei, dar si demisia membrilor Comisiei juridice a Camerei Deputatilor care au blocat legea lustratiei dupa adoptarea ei de Senat, in cazul in care acestia sunt "lustrabili".

Membrii organizatiei mai cer ca deputatii "lustrabili" sa se abtina la votarea legii, conform minimei morale, iar votul sa fie asumat explicit, pentru a se sti clar cine este pentru si cine este contra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Bogdan Olteanu, #somatie, #Alianta Civica, #Legea lustratiei, #adptare, #septembrie , #stiri Bogdan Olteanu