Planurile lui Boris Johnson pentru Marea Britanie: Controale mai stricte la granita si bani pentru alegatorii noi

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:53
7915 citiri
Planurile lui Boris Johnson pentru Marea Britanie: Controale mai stricte la granita si bani pentru alegatorii noi
Foto: Arhiva Facebook/ Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, are planuri mari pentru Marea Britanie dupa Brexit: va impune controale mai stricte la granite, va imbunatati Serviciul National de Sanatate (NHS) si va investi masiv in nordul Angliei.

Asa vrea Johnson sa se asigure ca formatiunea sa, Partidul Conservator, va sta la putere mai multi ani.

Prim-ministrul britanic ii intampina azi, la Westminster, pe cei 109 parlamentari conservatori cu un mesaj care sa raspunda preocuparilor alegatorilor: Conservatorii pot castiga si alegerile din 2024, astfel ca ar putea guverna pe tot parcursul anilor 2020.

Surse din Partidul Conservator au declarat pentru Daily Mail ca Boris Johnson ia in considerare divizarea Ministerului britanic de Interne (Home Office), pentru a crea noul Departament pentru frontiere si imigratie (Department for Borders and Immigration), pentru a-si respecta promisiunea de a reduce numarul de migranti slab calificati care vin in UK.

Noul departament se va concentra pe punerea in aplicare a unui sistem de imigratie ca cel din Australia (care se bazeaza pe puncte), dar si pe intarirea granitelor Regatului Unit. Astfel, ar urma ca Ministerul de Interne sa se ocupe strict de lupta impotriva criminalitatii.

Vezi si Conservatorii din Marea Britanie vor taxe mai mari pentru imigrantii din UE si limitari drastice pe piata muncii

De asemenea, Johnson vrea sa aloce si 100 de miliarde de lire sterline dintr-un fond de infrastructura pentru a-i recompensa pe alegatorii din nordul si centrul Angliei (Midlands), pentru ca au votat pentru prima oara cu conservatorii. In plus, premierul vrea sa bage bani si in regiunile neglijate pana acum.

Intr-un mesaj catre sustinatorii lui, el a transmis: "Haideti sa unim aceasta tara, sa dam oportunitati fiecarui colt de tara din Marea Britanie, cu educatie superba, infrastructura si tehnologie superbe. Haideti sa facem asta si sa mergem inainte".

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va da citire, miercuri, prioritatilor guvernului conservator condus de Boris Johnson si va anunta fonduri extra de 34 miliarde de lire sterline pentru NHS.

Programul lui Johnson va include, de asemenea, un cadru pentru sistemul de imigratie, impreuna cu noi legi pentru a creste suma pe care migrantii o platesc pentru a utiliza serviciul de sanatate.

Alte masuri vor include pedepse mai lungi pentru teroristi, legi pentru limitarea impactului grevelor in sectorul public, dar si masuri pentru a pune capat asa numitelor no-fault evictions (care nu sunt cauzate de chirias) - astfel abordand problemele semnalate de alegatori.

O sursa din cabinetul premierului britanic a declarat pentru Daily Mail: "Aceste alegeri si noua generatie de parlamentari ce vin din orasele care pana acum au votat cu laburistii vor ajuta la schimbarea politicii noastre in bine.

Premierul a fost foarte clar: avem responsabilitatea de a oferi un viitor mai bun tarii noastre si trebuie sa redam increderea cetatenilor prin finalizarea Brexit.

Treaba noastra este sa slujim oamenii din aceasta tara".

Vezi si Boris Johnson: Parlamentul va vota acordul de Brexit pana la Craciun

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boris Johnson planuri UK, #Boris Johnson planuri brexit , #Brexit