Asasinarea lui Nemtov: Ce a vazut tanara care il insotea

Autor: Ana Ilie
Luni, 02 Martie 2015, ora 15:24
8348 citiri
Asasinarea lui Nemtov: Ce a vazut tanara care il insotea
Foto: Vkontacte

Principalul martor al asasinarii politicianului rus de opozitie, Boris Nemtov, este o ucraineanca de 23 de ani, Anna Duritkaia.

Femeia il insotea pe Nemtov cand acesta a fost impuscat mortal, pe podul Moskovotetki, langa Kremlin, vineri noaptea, scrie Russia Today.

"Nu s-a intamplat nimic suspect", a declarat ulterior Duritkaia, la Dojd TV. Femeia a mai spus ca nu a vazut nici fata criminalului, nici nu a recunoscut marca masinii in care se aflau atacatorii.

"Nu am vazut nimic. Cand m-am intors am vazut doar o masina deschisa la culoare care se indeparta", a spus Duritkaia.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Mars funerar la Moscova, mitinguri ale opozitiei in mai multe orase

Duritkaia, care nu a fost ranita, si-a amintit ca asasinul s-a apropiat de ei din spate. Dupa atac, femeia a incercat sa obtina ajutor de la soferul unei masini de deszapezire, oprita in apropiere, insa a fost nevoita sa sune singura la politie. O masina de politie a ajuns la locul incidentului in zece minute. Femeia nu-si aminteste ce s-a intamplat in perioada pana cand a venit politia.

Ulterior, femeia a fost preluata de politisti, care i-au cerut sa nu paraseasca Moscova din motive de securitate, desi ea si-a dorit sa se intoarca la Kiev.

Duritkaia a mai spus ca nu crede ca motivul crimei sa fi fost o dusmanie personala sau gelozia. "Nu cred ca poate fi adevarat", a mai spus aceasta.

Mii de oameni in Moscova, la marsul funerar pentru Boris Nemtov: Nu ne este frica! (Galerie foto)

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Anchetatorii rusi urmaresc mai multe piste, inclusiv posibilitatea ca Nemtov, evreu, sa fi fost ucis de islamistii radicali, din cauza pozitiei sale fata de atentatul terorist de la Charlie Hebdo.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Nemtov asasinat martor ucraineana, #Nemtov asasinat , #asasinat