Ce prevede contractul dintre Bosch si Consiliul Judetean Cluj

Marti, 21 Februarie 2012, ora 21:43
3737 citiri
Ce prevede contractul dintre Bosch si Consiliul Judetean Cluj

Contractul dintre Bosch si Consiliul Judetean Cluj este semnat pe un termen de 99 de ani si nu pentru 49 de ani ca pana acum.

In cazul in care Bosch isi inchide fabrica din Jucu mai devreme de aceasta perioada, ea va trebui sa achite inca doi ani taxa de redeventa. Daca Bosch va cumpara teren si apoi il va vinde (cum a facut Nokia), sporul de valoare va intra in contul Consiliului Judetean.

Contractul dintre Consiliul Judetean Cluj, compania Tetarom si compania Bosch contine o serie de clauze in premiera, multe dintre acestea fiind introduse in contextul adoptarii noului Cod Civil. O alta parte a fost introdusa in urma experientelor pe care clujenii le-au avut cu finlandezii de la Nokia. Avocatura.com a reusit sa obtina ansamblul acestor clauze, cu exceptia celor care tin de secretele comerciale ale productie pe care urmeaza sa o realizeze Bosch la Cluj.

Redeventa anuala de 0,1 euro/metru patrat

Obiectul contractului este reprezentat de dreptul de superficie pe cele circa 20 de hectare pe care ar urma sa fie ridicate constructiile Bosch, impreuna cu amenajarile exterioare, precum spatii verzi, parcari, drumuri de acces ori rampe pentru incarcarea si descarcarea marfurilor.

Pentru acest drept de superficie, Bosch va plati o redeventa anuala in valoare de 0,1 euro pe metru patrat. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de profesie avocat, a declarat ca exista posibilitatea ca Bosch sa cumpere terenul. Partile au convenit si o procedura prin care ar urma sa fie stabilit pretul, la momentul in care Bosch si-ar manifesta intentia sa cumpere aceste teren. Concret, cele doua parti urmeaza sa desemneze un evaluator acreditar de ANEVAR.

Citeste mai mult despre "Dupa ce s-au fript cu Nokia, clujenii sufla si in Bosch" pe site-ul Avocatura.com.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#Bosch Romania, #contract Bosch Cluj , #fabrica Romania