Investitia Bosch de la Jucu, parafata - s-a semnat contractul

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 16:06
2170 citiri
Investitia Bosch de la Jucu, parafata - s-a semnat contractul

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj a semnat, vineri, contractul cu firma Bosch, pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, dupa ce consilierii au aprobat marti forma finala a documentului.

Dupa semnarea contractului, care prevede ca SC Robert Bosch SRL va concesiona o parcela de teren de 21,5 ha in perimetrul parcului industrial Tetarom III din Jucu pe o durata de 99 de ani, compania germana Bosch poate cere ajutorul de stat promis de autoritatile centrale. Reprezentantii CJ Cluj sustin ca saptamana viitoare Bosch va semna si contractul cu Ministerul Finantelor si se va decide exact valoarea ajutorului.

Compania germana ar urma sa stea la Cluj minimum sapte ani, timp in care va finaliza cele doua etape ale investitiei. Planul de investitie al companiei Bosch este impartit in doua etape, una care va incepe in acest an si se va finaliza anul viitor si alta care va incepe in 2013 si se va incheia in 2015. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, in cazul in care compania decide sa paraseasca Jucu inainte de termen, trebuie sa gaseasca un investitor care sa vina la Jucu in locul ei sau timp de doi ani sa plateasca despagubiri.

Tise a mai spus ca Bosch va face 2.000 de angajari, tot in doua etape, pana in 2015.

Grupul Bosch este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii, in domeniile auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Bosch fabrica Jucu, #Bosch fabrica romania , #fabrica Romania
Comentarii
Poza Ionica cel adevarat
Ionica cel adevarat
rank 5