Presedintele Bosch spune ca Grecia nu are ce cauta in UE

Joi, 16 Februarie 2012, ora 15:00
1824 citiri
Presedintele Bosch spune ca Grecia nu are ce cauta in UE
Foto: handelsblatt.com

Presedintele companiei Bosch, Franz Fehrenbach, a declarat unei reviste germane ca Grecia nu are ce cauta in Uniunea Europeana.

Fehrenbach a cerut ca Grecia sa fie data afara din Uniunea Europeana, pentru ca este "o povara greu de suportat" pentru o comunitate europeana bazata pe solidaritate reciproca, transmite agentia Reuters.

"Aceasta tara, cu pensionarii sai fantoma si cu oamenii bogati care nu platesc taxe, o tara fara o administratie functionala, nu are loc in Uniunea Europeana", a afirmat presedintele Bosch, pentru revista Manager, intr-un interviu ce va fi publicat vineri.

El este doar ultimul dintre personajele importante din lumea afacerilor din Germania care adopta aceasta pozitie fata de rolul Greciei in Uniunea Europeana si fata de al doilea imprumut salvator contractat de statul elen.

"Uniunea Europeana ar trebui sa-si schimbe legile si sa o expulzeze, chiar daca pare dificil", a replicat Fehrenbach, atunci cand a fost intrebat care sunt factorii de decizie poltici care se impun, in cazul in care Grecia nu ar parasi de buna voie UE.

Cu toate aceastea, o asemenea miscare este foarte putin probabil sa aiba loc, cel putin pentru ca ar implica schimbari importante al unor tratate.

In Germania exista o neincredere sporita ca politicienii greci sunt pregatiti sa implementeze reformele promise in schimbul imprumuturilor care sa previna defaultul din luna martie.

Franz Fehrenbach este presedintele executiv al unui dintre cei mai respectati producatori germani, dar si consilier al cancelarului Angela Merkel, pe teme industriale si de afaceri.

El crede ca o eventuala izgonire a Greciei din Uniunea Europeana i-ar incuraja pe altii sa se disciplineze, in special statele cu mari deficite, referindu-se la Portugalia, Spania si Italia.

Bosch este cel mai mare furnizor mondial de piese pentru industria auto si una dintre cele mai mari companii din Germania, cu vanzari anuale de peste 50 de miliarde de euro.

Totodata, gigantul german va construi o fabrica de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III, din comuna clujeana Jucu.

Bosch ia locul Nokia, la Cluj, pentru minimum sapte ani

Compania ar urma sa stea la Cluj minimum sapte ani, timp in care va finaliza cele doua etape ale investitiei. Bosch va face 2.000 de angajari, tot in doua etape, pana in 2015.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Franz Fehrenbach, #Bosch, #presedinte Bosch, #presedinte Bosch Grecia , #fabrica Romania