Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.347 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Case de vacanta, bijuterii, terenuri, masini, afaceri. Ce agoniseli mai au consilierii locali alesi de botosaneni!

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 07:21

Case de vacanta, bijuterii, terenuri, masini, afaceri. Ce agoniseli mai au consilierii locali alesi de botosaneni!Consilierii locali, alesi sa reprezinte interesele botosanenilor in urmatorii patru ani si sa decida ce se intampla cu banul public, si-au intrat in paine si au jurat sa faca, cu buna-credinta, tot ceea ce sta in puterile si priceperea lor pentru locuitorii urbei.

Ca vor respecta sau nu acest juramant se va vedea pe parcursul anilor in care isi vor exercita mandatul

Odata cu intrarea in administratia publica locala, candidatii la alegerile locale, care ulterior au devenit consilieri municipali, au trebuit sa isi faca publice si averile. Daca, la unii alesi, declaratiile de avere sunt mai mult goale, la o prima vedere parand ca traiesc extrem de modest, altii au reusit sa adune averi de invidiat, mai ales de pe urma afacerilor pe care le conduc.

Putini sunt politicienii din vechiul mandat care se regasesc si in actualul Consiliu Local, majoritatea consilierilor fiind noi. Dintre consilierii care au obtinut un nou mandat se numara Mihai Tincu, Catalina Lupascu, Eugen Esurcanu, Ady Petrusca si Calin Bosovici.

Va prezentam mai jos averile celor 23 de consilieri municipali, din mandatul 2016-2020, declaratii depuse in momentul in care s-au inscris in cursa electorala.

Fostul primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc (PSD), in prezent consilier local, detine un apartament in suprafata de 68 mp in Bucuresti. In anul 2015 si-a deschis un cont curent si un cont de economii la banca, cu un sold la zi de 120.000 de lei, si un fond de investitii de 100.000 de lei.

Din ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Stiri Botosani ]

ASTAZI: Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 06:28

ASTAZI: Sfintii Apostoli Petru si PavelSfintii Apostoli Petru si Pavel sunt sarbatoriti pe 29 iunie, dupa o perioada de post, care variaza ca durata, in functie de data Sfintelor Pastilor.

Sfantul Apostol Petru - fiul lui Iona si fratele Apostolului Andrei, s-a nascut in Betsaida Galileei. Numele sau iudeu era Simon, insa Mantuitorul il va numi Chifa (piatra). Dupa o pescuire minunata pe lacul Ghenizaret, este chemat sa devina pescar de oameni. Marturiseste in numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se si leapada de Hristos cand El este prins spre a fi rastignit. Dupa Inaltarea Domnului, Petru ia cuvantul in adunarea ucenicilor si aleg ca apostol pe Matia in locul lui Iuda. In ziua Cincizecimii, dupa predica Sfantului Apostol Petru, se boteaza trei mii de persoane.

Sfantul Apostol Petru a propovaduit in Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mica pana in Babilon si in ultima parte a vietii, la Roma. Sfantul Petru a murit rastignit pe cruce, cu capul in jos, in anul 67, pe 29 iunie.

Sfantul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfantul Pavel a fost elevul invatatului Gamaliel. Pavel locuia in Tars si lupta impotriva crestinilor. Sfantul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Stefan. Pe calea Damascului i se arata Hristos intr-o lumina orbitoare si il mustra: "Saule, Saule de ce ma prigonesti?. Se converteste si primeste botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfantul Apostol Pavel a pornit in trei mari calatorii misionare si a scris 14 epistole care se gasesc in ..

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Stiri Botosani ]

SAPTAMANA PATIMILOR (23-28 iunie 1940). Cedarea Basarabiei si a nordului Bucovinei! FOTO

Marti, 28 Iunie 2016, ora 12:35

SAPTAMANA PATIMILOR (23-28 iunie 1940). Cedarea Basarabiei si a nordului Bucovinei! FOTOAnexarea de catre Uniunea Sovietica a Basarabiei si nordului Bucovinei, la 28 iunie 1940, a fost consecinta directa a Pactului Molotov-Ribbentrop si a izolarii politice si militare din acea perioada a Romaniei.

Cu aproape un an inainte de inceputul amputarilor teritoriale suferite de Romania in vara anului 1940, Germania si URSS au incheiat, la 23 august 1939, un tratat de neagresiune, insotit de un protocol aditional secret, prin care cele doua parti isi delimitau * sferele de interese *. Tratatul, cunoscut si sub numele celor doi semnatari ca Pactul Molotov-Ribbentrop (primul - comisar al poporului pentru Afacerile Straine al URSS, celalalt - ministrul de Externe al Reich-ului), a rezultat din convergenta de interese ale celor doua regimuri totalitare si a schimbat configuratia geostrategica a continentului european.

Antagonismul declarat dintre ideologiile regimurilor de la Berlin si Moscova - nazism si comunism - nu i-a impiedicat pe Hitler si Stalin sa cada de acord si sa fixeze soarta tarilor din imediata vecinatate a Germaniei si URSS.

Pentru Fuhrer, intelegerea cu URSS era conditia indispensabila declansarii - dorite de el - a razboiului, prin cistigarea caruia spera sa instaureze hegemonia celui de-al treilea Reich in Europa si in lume. Garantia acordata Poloniei de Marea Britanie si de Franta, la 31 martie 1939, crea perspectiva unui razboi pe doua fronturi in cazul in care guvernul de la Varsovia ar fi respins revendicarile Berlinului (orasul Danzig/Gdansk si o ...

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Stiri Botosani ]

100 de ani de la moartea pictorului Stefan Luchian! FOTO, VIDEO

Marti, 28 Iunie 2016, ora 08:23

100 de ani de la moartea pictorului Stefan Luchian! FOTO, VIDEOStefan Luchian s-a nascut la 1 februarie 1868, la Stefanesti, judetul Botosani, in nordul Moldovei, ca fiu al maiorului Dumitru Luchian si al Elenei Chiriacescu, si se stinge in noaptea de 27 spre 28 iunie 1916. Catre sfarsitul vietii nu mai putea tine penelul cu degetele paralizate. Punea pe cineva sa i-l lege de incheietura mainii.

Vocatia viitorului pictor se declara inca din copilarie, el rezista cu incapatanare eforturilor mamei sale de a-l inscrie la scoala militara. In 1873 familia se muta la Bucuresti. Stefan Luchian se inscrie in 1885 la clasa de pictura a Scolii de Belle Arte, pe care o absolva in 1889, obtinand medalia de bronz pentru un Cap de expresie si un Studiu dupa natura. Maestru nedisputat i-a fost, in aceasta perioada de formare, Nicolae Grigorescu, la care Luchian gasi incurajarea, fara sa-i impiedice libera dezvoltare a personalitatii. In toamna anului 1889 pleaca la Munchen, unde studiaza doua semestre la Academia de arte frumoase si executa copii dupa operele lui Correggio si Rembrandt, aflate la Muzeul de arta. Revine in tara in 1890 si participa la prima expozitie a societatii de arta Cercul artistic.

Pleaca in anul urmator la Paris, unde studiaza la Academia Julian si cunoaste, in muzee si expozitii, viata artistica pariziana, aflata in acea perioada in plina efervescenta impresionista. Tabloul Ultima cursa de toamna arata influenta evidenta a lui Manet si Degas, dar si ecoul unor predilectii mondene, pe care Luchian va continua sa le aiba pentru ...

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Stiri Botosani ]

Cupa Lifestyle la Taekwondo WTF: 46 de medalii castigate de sportivii de la CS Real Taekwondo Team Botosani! FOTO

Marti, 28 Iunie 2016, ora 08:20

Cupa Lifestyle la Taekwondo WTF: 46 de medalii castigate de sportivii de la CS Real Taekwondo Team Botosani! FOTOIn perioada 24-25 iunie 2016, in municipiul Bucuresti s-a desfasurat ce-a de a IV-a editie a Competitiei Nationale "Cupa Lifestyle" la Taekwondo WTF, la Kyeorugi (lupta), Speed-Kick (turneu lovituri viteza) si Poomsae (forme). La aceasta competitie au luat startul peste 250 de sportivi inscrisi la 20 de cluburi de profil din tara. Competitia a fost organizata de Clubul Sportiv Lifestyle Bucuresti sub egida FEDERAEsIEI ROMANE DE TAEKWONDO WTF, in incinta Salii de Sport a scolii Gimnaziale Ferdinand I, sector 2 Bucuresti.

CS Real Taekwondo Team Botosani a participat cu un lot format din 35 de sportivi si 3 oficiali. Datorita nivelului ridicat de pregatire al sportivilor, clubul a obtinut 46 de medalii, din care: 11 medalii de aur, 19 medalii de argint si 16 medalii de bronz dar si doua trofee de locul I la Clasamentul General pe Cluburi la categoriile Kyeorugi (lupta) Clasa A si Speed-Kick (turneu lovituri viteza) Clasa A.

Medaliatii cu AUR: Leahu Claudia, Gradinaru Adina, Bresug Iriciuc Anastasia (2 medalii), Filip Marian, Toma Andrei, Miron Ema Maria, Marin Razvan, Marin Bianca, Miscodan Amalia, Doniceanu Anamaria.

Medaliatii cu ARGINT: Vamanu Andrei Marius, Ivanov Stefan, Chiaburu David, Marin Bianca, Buzuc Denis, Roman Ciprian (2 medalii), Doloca Ionela Ramona, Harabula Horia, Toma Andrei, Gradinaru Adina, Sveica Florin, Miron Ema Maria, Socarici Darius (2 medalii), Danila Aryan, Doniceanu Anamaria.

Medaliatii cu BRONZ: Chiaburu Gabriel, Harabula Codrin, Buzuc Denis, ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Stiri Botosani ]

Om de afaceri botosanean, in fata judecatorilor pentru o agresiune in trafic!

Marti, 28 Iunie 2016, ora 08:06

Om de afaceri botosanean, in fata judecatorilor pentru o agresiune in trafic!Omul de afaceri botosanean Victor Mihalachi va ajunge in fata judecatorilor, unde va da socoteala pentru o agresiune comisa impotriva fostului partener de afaceri, Danut Prisecariu, in vara lui 2012. Si asta dupa ce Mihalachi tocmai a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani pentru lovire sau alte violente.

Povestea incepe in anul 2007, cand societatea lui Danut Prisecariu incepe proiectul privind ridicarea mall-ului din Botosani, subcontractor fiind firma lui Victor Mihalachi. Dupa realizarea lucrarii, Prisecariu mai trebuia sa-i plateasca lui Mihalachi 180.445,689 de lei. Nu s-a mai intamplat, astfel ca ani mai tarziu, in iulie 2012, cei doi se intalnesc in trafic, pe Bulevardul Mihai Eminescu, dupa intersectia cu Petru Rares.

Varianta lui Danut Prisecariu

Atunci, dupa cum povesteste Danut Prisecariu, autovehiculul lui Mihalachi, un BMW X6, l-a sicanat in trafic, in timp ce el insusi se afla la volanul unui autovehicul Toyota Land Cruiser. L-a fortat sa opreasca, dupa ce s-a bagat cu BMW-ul in fata sa, provocand o coliziune soldata cu pagube materiale minore, Mihalachi s-ar fi dat jos din masina si i-ar fi deschis portiera lui Prisecariu, lovindu-l cu pumnul in fata si adresandu-i injurii, reprosandu-i in acelasi timp neplata datoriei. Martori la altercatie ar fi fost sotia afaceristului iesean, fiul minor al acestuia precum si un prieten cu cetatenie canadiana, aflat in vizita in Romania. In momentul in care Prisecariu il ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Stiri Botosani ]

Andra Mihalache a adus la Botosani Trofeul Festivalului National de Muzica Usoara "Glasul sperantelor"! FOTO, VIDEO

Luni, 27 Iunie 2016, ora 12:29

Andra Mihalache a adus la Botosani Trofeul Festivalului National de Muzica Usoara "Glasul sperantelor"! FOTO, VIDEOIn perioada 24-26 iunie 2016 a avut loc la Techirghiol, judetul Constanta, a XV-a editie a Festivalului National de Muzica Usoara "Glasul sperantelor".

Au participat 54 concurenti din mai multe orase ale tarii: Bacau, Barlad, Botosani, Braila, Buzau, Bucuresti, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Eforie-Nord, Galati, Medgidia, Ovidiu, Pitesti, Slobozia, Techirghiol si Vaslui.

Organizatorii au invitat sa faca parte din juriu personalitati ale muzicii usoare romanesti, avand ca presedinte pe compozitorul Nicolae Caragia. Din juriu au mai facut parte compozitorii Viorel Gavrila, Gigi Radulescu, Jolt Kerestly si renumitul profesor de la Colegiul National de Arte ''Regina Maria'' din Constanta - Ion Petrache.

Trofeul festivalului a ajuns anul acesta la Botosani, la eleva dorohoienilor Mirela si Paul-Ciprian Mihai, fiind castigat de Andra-Elena Mihalache (14 ani).

Andra este membra a Grupului Mellody din Botosani si eleva la Clubul Copiilor Dorohoi. Ea a concurat in cadrul Festivalului Glasul Sperantelor la categoria de varsta 13-16 ani, cu piesa compusa de Adrian Daminescu, "Romania".

Life Show / stiri Life Show12 vizite[ Stiri Botosani ]

Cursa unui taximetrist, oprita in toiul noptii de politisti! Oamenii legii au dejucat o escrocherie cu amenintari de suicid!

Luni, 27 Iunie 2016, ora 12:04

Cursa unui taximetrist, oprita in toiul noptii de politisti! Oamenii legii au dejucat o escrocherie cu amenintari de suicid!Politistii botosaneni au reusit sa stopeze, duminica, activitatea infractionala a unor escroci care au incercat sa insele o femeie. Politistii au recuperat banii persoanei vatamate si continua cercetarile, pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a autorilor.

Astfel, la data de 26.06.a.c., in jurul orei 23.00, politistii din comuna Copalau au fost sesizati printr-un apel de urgenta 112, cu privire la faptul ca in aceeasi zi, in jurul orei 22.00, o femeie in varsta de 82 de ani, din comuna Copalau, a fost victima unei infractiuni de inselaciune, prin metoda Accidentul''.

Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca, in jurul orei 21.00, femeia a fost apelata de mai multe ori, de catre o persoana care s-a prezentat ca fiind avocatul fiului sau, aflat in Italia si care i-a spus ca acesta din urma ar fi provocat un accident, in urma caruia au rezultat victime care solicita daune in valoare de 4.000 de lei.

Ulterior, a fost sunata de o persoana care s-a prezentat a fi chiar fiul sau si care a afirmat ca se va sinucide daca nu-i vor fi trimisi cei 4.000 de lei, pentru a plati daune persoanelor implicate in accidentul de care el se face vinovat.

Totodata, persoana i-a explicat victimei sa puna banii in doua plicuri, (unul cu suma de 4.000 de lei si unul in care sa se afle suma de 350 lei, reprezentand contravaloarea transportului celor 4.000 de lei pana la aeroportul Bacau) si sa le inmaneze soferului unui autoturism taxi, care urma sa se prezinte la locuinta ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Stiri Botosani ]

31 de medalii si 4 trofee, obtinute de Brilliant Taekwondo Sporting Club la Cupa Lifestyle!

Luni, 27 Iunie 2016, ora 10:02

31 de medalii si 4 trofee, obtinute de Brilliant Taekwondo Sporting Club la Cupa Lifestyle!In acest weekend, Asociatia Brilliant Taekwondo Sporting Club s-a deplasat la Cupa Lifestyle - editia a IV-a, organizata in Bucuresti, cu un lot de 20 de sportivi. A fost o competitie ce a aliniat la start peste 250 de sportivi din toata tara.

Botosanenii au reusit sa obtina 31 de medalii, doua trofee de "Cel mai bun sportiv al competitiei", dar si doua trofee la clasamentul general pe cluburi participante.

Din cele 31 de medalii, 13 medalii sunt de aur, 7 medalii sunt de argint si 11 medalii sunt de bronz, dupa cum urmeaza:

Locul I : Gabriel DIRVARIU (2 medalii), Denis MATEI (2 medalii), Rares BURLACU, Alexandru MAXIM, Ioana PAVAL, Oana MELINTE, Mario TOFAN, Stefan VORNICU, Andreea IGNAT, Andreea CORDUNEANU si Diana MATEI.

Locul II : Alberto GANFIUC (2 medalii), Monica BARSA, Andreea IGNAT, Ioana PAVAL, Alexandru MAXIM si Diana MATEI.

Locul III : Cristian PLIOT (2 medalii), Iustin VIZITIU, Andreea CORDUNEANU, Claudiu VIZITIU, Francesca GREFU, Denis PLIOT, Oana MELINTE, Raul DUMITRIU, Mario TOFAN si Teodor VIZITIU.

Sportivii Gabriel DIRVARIU si Denis MATEI au obtinut trofeele pentru "Cel mai bun sportiv al competitiei" pentru categoria lor de varsta.

Totodata, botosanenii au revenit acasa cu trofeul de Locul I pentru Clasamentul General la proba de Poomsae si cu trofeul de Locul III pentru Clasamentul General la proba de Kyorugi Clasa A.

"Sunt foarte bucuros ca am incheiat prima parte a calendarului competitional cu un adevarat succes. Sunt mandru ca sportivii nostri ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Stiri Botosani ]

Medalie de argint la Austrian Junior Open 2016, castigata de Vlad Pamfil!

Luni, 27 Iunie 2016, ora 10:00

Medalie de argint la Austrian Junior Open 2016, castigata de Vlad Pamfil!Sambata 25 iunie 2016, la Salzburg, in Austria, a avut loc competitia Austrian Junior Open 2016, la care Vlad Pamfil, de la Pamphil Center, a obtinut medalia de argint.

In turul 1, Vlad Pamfil a invins Germania, in turul 2 Danemarca si in turul 3 Elvetia. Finala s-a desfasurat intre Romania si Egipt. Vlad a pierdut finala doar la decizia arbitrilor scor 0-0.

Performanta este deosebita pentru ca in semifinala a batut sportivul din Elvetia, locul 3 mondial in acest moment. Alaturi de Vlad s-a batut pentru Romania si Bianca Andronache care a pierdut in primul meci in fata Elvetiei.

Locul 1 EGIPT

Locul 2 Romania

Locul 3 Elvetia

Locul 3 Olanda

La acest eveniment sportiv au participat 1158 de sportivi din 32 de tari.Meciurile au putut fi urmarite on line pe you tube.O organizare de exceptie. (comunicat de presa)

Sport / stiri Sport3 vizite[ Stiri Botosani ]

Stefan Luchian si contemporanii sai - Evocari cromatice

Luni, 27 Iunie 2016, ora 07:42

Stefan Luchian si contemporanii sai - Evocari cromaticeMuzeul Judetean Botosani organizeaza luni, 27 iunie 2016, orele 9,30 - 12,30, in Sala Polivalenta a Muzeului Judetean Botosani, Simpozionul "Stefan Luchian si contemporanii sai - Evocari cromatice", eveniment dedicat comemorarii a 100 de ani de la moartea pictorului Stefan LUCHIAN (28 iunie 1916), personalitate marcanta a artei plastice romanesti, nascut la Stefanesti - Botosani in 1 februarie 1868.

PROGRAMUL MANIFESTARILOR:

Ora 9,30 -10,00 - Primirea invitatilor

Ora 10,00 -10,15 - Deschiderea oficiala

Ora 10,15 - 11,40 - Comunicari sustinute de:

* dr. Doina PAULEANU - manager Muzeul de Arta Constanta - "Florile in creatia lui Stefan Luchian"; * dr. Adina RENTEA - director Pavilion Muzeal,,Art Safari Bucuresti - "Stefan Luchian la Art Safari Bucuresti 2016"; * dr. Tiberiu ALEXA - director Muzeul Judetean de Arta "Centrul Artistic Baia Mare" -"Destine paralele: Stefan Luchian si fondatorii Centrului Artistic Baia Mare"; * Gabriela RADU - restaurator si Ana-Maria DINCU - conservator - Membri ai Societatii "Tinerimea Artistica" in colectiile Muzeului de Arta Tulcea; * prof. Lucica PARVAN - Societati artistice si rolul lor in promovarea artei romanesti : Societatea "Ileana" si "Tinerimea Artistica"; * Ana FLORESCU - muzeograf Muzeul Judetean Botosani - "Portretul in opera lui Stefan Luchian"

Ora 11,40 - 12,00 - Lansare album "Pe urmele lui Stefan Luchian"- editia a II-a , Iasi, 2016 - prezentare prof. univ. dr. Catalin BORDEIANU (Iasi)

Ora 12,00- 12,30 - Dezbateri ...

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Stiri Botosani ]

A fost constituit noul Consiliu Judetean! Lista consilierilor! FOTO

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 10:24

A fost constituit noul Consiliu Judetean! Lista consilierilor! FOTOToti consilierii judeteni au raspuns, duminica, prezent la sedinta convocata de prefectul judetului, Dan Nechifor, pentru constituirea noului Consiliu Judetean Botosani si pentru alegerea presedintelui si a celor doi vicepresedinti.

Liberalii au dat ceva emotii PSD-istilor, facandu-si aparitia cu doar cateva minute inainte de a incepe sedinta, mai multi social-democrati intrebandu-l pe secretarul judetului: "Vin liberalii?". La prima sedinta de constituire a Consiliului Judetean, toti alesii liberali au lipsit, liderii acestora spunand ca decizia a fost luata pe fondul unor nemultumiri generate de mai multe decizii luate la nivel central, dar si de "scandalul politic" de la Sanatoriul Podriga.

In urma scrutinului din 5 iunie, social-democratii detin majoritatea in Consiliul Judetean Botosani, cu 18 consilieri, in timp ce liberalii au obtinut 15 mandate.

Dupa ce mandatele noilor consilieri au fost validate cu unanimitate de voturi, acestia au depus juramantul. Printre cei prezenti la sedinta de investire s-au numarat fostul primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, viceprimarul Cosmin Andrei, viceprimarul Marian Murariu, deputatul Tamara Ciofu, senatorul Doina Federovici, deputatul Verginel Gireada, deputatul Costel Soptica, deputatul Cristian Roman, dar si mai multi sefi de institutii publice si primari.

Trei consilieri judeteni au renuntat la mandate inainte de sedinta de constituire, intrucat erau incompatibili, fiind vorba de Catalin Flutur, ales primar al ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Stiri Botosani ]

"Tu esti Dumnezeul meu", o comedie romantica despre barbati, femei si caini la Teatrul Eminescu!

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 16:34

"Tu esti Dumnezeul meu", o comedie romantica despre barbati, femei si caini la Teatrul Eminescu!Joi, 30 iunie 2016, la ora 19.00, Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani prezinta premiera spectacolului "Tu esti Dumnezeul eu", dupa Albert Ramsdell Gurney Jr. "Silvia".

Regia artistica: Ludmila Skripka

Scenografia: Natalie Tarasenko

Coregrafia: Victoria Bucun

Asistent regie: Gheorghe Frunza

Distributie:

Silvia - Gina Patrascu - Zamfirache

Greg - Bogdan Muncaciu

Kate - Silvia Raileanu

Tom - Gheorghe Frunza

Phillis - Irina Mititelu

Leslie - Gheorghe Frunza

Roki - Razvan Amitroaei

O comedie romantica despre barbati, femei si caini. "Tu esti Dumnezeul meu" - ea ii spune lui. "Tu esti Dumnezeul meu" - asa si numai asa il percepe ea pe el.

El, Greg, nu e celibatar, nu e liber - e casatorit. Impreuna cu sotia, Kate, detin un minunat apartament, unde fiecare isi are propriul teritoriu. Acasa pot comunica si fara a se vedea reciproc. Sotia lui, ca de altfel toate sotiile, nu are de gand sa-si imparta sotul cu altcineva. Greg, parca n-ar intelege acest lucru.Nu are o atitudine serioasa nici fata de ce se intampla cu el,nici cu toate cele din jur. El e prezent in pasiunea , in patima, in dragostea lui. Pentru cine, credeti? Pentru o catelusa!

Pe ea o cheama Silvia. E blanda, dar un pic vulgara, draguta, dar prost educata, dupa standardele cainesti ar trebui sa fie frumoasa, dar e maidaneza si neingrijita. De-ar fi om, i s-ar spune ca e banala sau, si mai rau, o fata de strada - reprezentanta acelei parti din societate, care nu apuca stele de pe cer, ca traieste, daca nu ...

Life Show / stiri Life Show10 vizite[ Stiri Botosani ]

BOTOSANI Avem o avertizare meteorologica! Cum procedam? "Aceste atentionari se transmit la toate comitetele locale, ISU, prefecturi"

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 09:20

BOTOSANI Avem o avertizare meteorologica! Cum procedam? "Aceste atentionari se transmit la toate comitetele locale, ISU, prefecturi"Aflam despre manifestarile deloc placute ale vremii de la rubricile Meteo, de prin ziare, de pe internet. Nu la fel se intampla si cu autoritatile locale sau judetene care nu au nevoie de mass- media pentru a afla ce "surprize" le pregateste vremea. Exista un intreg angrenaj de oameni, unii dintre ei chiar specialisti, care urmaresc si comunica mai departe orice modificare meteorologica de natura a pune in pericol vieti sau de a produce pagube.

Acesti oameni sunt intruniti in comitete pentru situatii de urgenta ai caror componenti, cel putin in teorie, stiu sa citeasca o informare meteo, sa faca diferenta intre un cod galben si unul rosu si, tot cel putin in teorie, stiu foarte bine ce au de facut.

Fenomenele meteorologice inregistrate in ultimele zile pe teritoriul judetului Botosani au starnit interesul multor botosaneni dar si pasionatilor de meteorologie, cu cunostinte vaste in domeniu. De departe, cel mai interesant fenoment a fost furtuna, denumita "tornada", care a maturat satul Sinauti din comuna Mihaileni, producand pagube importante, in special locuitorilor satului.

Chiar daca meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie nu au exclus initial varianta formarii unui "vartej" sau chiar a unei "tornade", ulterior s-a lamurit faptul ca a fost vorba de o vijelie foarte puternica. De altfel, Administratia Nationala de de Meteorologie emisese o informare de fenomene meteo imediate, cu potential periculos, dar, cum vremea este imprevizibila, informarea a ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Stiri Botosani ]

Povestiri de buzunar, la Teatrul Vasilache!

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 23:59

Povestiri de buzunar, la Teatrul Vasilache!Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" prezinta duminica, 26 iunie 2016, cu incepere de la orele 11:00 si 12:30, ultimul spectacol al acestei stagiuni, "Povestiri de buzunar".

Regia artistica: Valentin Dobrescu.

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica: Constantin Panaite

Distributia: Florin Iftode, Aurica Dobrescu, Mihaela Stempel, Ibica Leonte

Pret bilet intrare la spectacol 7 lei

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Stiri Botosani ]

Lansarea publicatiei "Botosani, oras al muzicii europene" FOTO

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 09:54

Lansarea publicatiei "Botosani, oras al muzicii europene" FOTOAsociatia culturala Vis de Artist a organizat pe 21 iunie 2016 evenimentul Botosaniul muzical. Manifestarea s-a desfasurat la Muzeul Judetean Botosani si a inclus urmatoarele activitati: lansarea publicatiei "Botosani, oras al muzicii europene II", recitalul Vis de Artist si Intalnirea cu Gabriela Costa si Alex Man.

Volumul lansat de Ziua Europeana a Muzicii cuprinde doua parti - "Botosaniul muzical" si "Zona muzicii europene". 17 studii au fost incluse in cadrul acestui volum coordonat de prof. dr. Catalina Constantinovici.

Au scris articole despre personalitati muzicale botosanene: lector univ. dr. Oana Radulescu Velcovici, prof. univ. dr. Lavinia Coman, prof. univ. dr. DHC Grigore Constantinescu, conf. univ. dr. Veronica Gaspar, de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (U.N.M.B.), prof. dr. Roxana Susanu - Colegiul National de Muzica "George Enescu" Bucuresti, conf. univ. dr. Daniela Cojocaru - Universitatea "Ovidius" Constanta, prof. univ. dr. Mariana Popescu (compozitor, muzicolog, personalitate muzicala botosaneana), prof. dr. Catalina Constantinovici - Asociatia culturala Vis de Artist Botosani si prof. dr. Dorica Coca - Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani.

In partea a doua a volumului, in sectiunea dedicata Zonei muzicii europene, au fost introduse studii semnate de: dr. Eugen-Bogdan Popa - c.d.a. la U.N.M.B., conf. univ. dr. Mariana Fratila - Universitatea "Ovidius" Constanta, masterand Georgiana Holban - Universitatea de Arte "George Enescu" ...

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Stiri Botosani ]

BOTOSANI "Lupta pentru Codrii de Arama" intre institutiile statului! Competitia de airsoft, marul discordiei

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 08:16

BOTOSANI "Lupta pentru Codrii de Arama" intre institutiile statului! Competitia de airsoft, marul discordiei"Pentru ei, in jocul asta, nu conteaza padurea. Au venit intr-un numar mare, peste 200. S-a trecut de la "infanterie" la "mecanizata" si au venit cu masini preparate special, cu ATV-uri...", spune seful de la Silvic. Ultimele zile au avut ca subiect de discutie, printre altele, scandalul de la Agafton, dupa ce "luptatorii" veniti la Concursul de Airsoft "Lupta pentru Codrii de Arama- Mercenarii" in weekendul trecut s-au trezit ca nu se pot desfasura pe intregul perimetru despre care stiau ca-l pot folosi, ci au fost limitati doar la Tabara "Codrii de Arama".

Organizatorul competitiei, Clubul Sportiv Airsoft "Bad Brothers" Botosani, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Botosani, contabiliza a sasea editie a competitiei, la care isi anuntasera prezenta 290 de sportivi din intreaga tara dar si din Republica Moldova si Ucraina. Numai ca, ajunsi la fata locului "cu arme si bagaje", inclusiv mijloace de transport pretabile terenului accidentat, sportivii au dat nas in nas cu padurarii si cu jandarmii care le-au adus la cunostinta faptul ca padurea in care s-au jucat in editiile anterioare le este interzisa.

Neplacut, in conditiile in care in anuntul oficial al competitiei se arata ca "formalitatile de inscriere si verificare ale jucatorilor vor avea loc in data de 17 iunie (adica vineri, n.r.), incepand cu ora 12.00, urmand ca la ora 19.00 sa deschidem oficial evenimentul, cu o defilare a echipelor de airsoft ce se vor afla in competitia sportiva".

Chiar ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Stiri Botosani ]

SPORT Dumitru Dragomir, condamnare de 7 ani de inchisoare * Prima reactie: "Vor sa ma bage la puscarie"

Joi, 23 Iunie 2016, ora 14:02

SPORT Dumitru Dragomir, condamnare de 7 ani de inchisoare * Prima reactie: "Vor sa ma bage la puscarie"Tribunalul Bucuresti a decis azi condamnarea lui Dumitru Dragomir, fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, hotararea nefiind definitiva, anunta Mediafax.

Este vorba despre dosarul privind drepturile de televizare, anunta Digi24. Mai mult, Dragomir este obligat sa plateasca 1,3 milioane de lei despagubire si mai are de achitat 12 milioane de lei in solidar cu LPF si restul inculpatilor din dosar, anunta sursa citata.

Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor sa ma bage la puscarie. Nu e definitiva decizia. Vedem despre ce este vorba si cu asta am terminat. O sa vad motivatia, avem dreptul la recurs. Asta e, a sustinut Dragomir pentru B1 TV.

Sport / stiri Sport12 vizite[ Stiri Botosani ]

SPORT Islanda si Irlanda de Nord sunt surprizele din OPTIMI! Vezi programul meciurilor, in frunte cu Italia - Spania!

Joi, 23 Iunie 2016, ora 08:36

SPORT Islanda si Irlanda de Nord sunt surprizele din OPTIMI! Vezi programul meciurilor, in frunte cu Italia - Spania!Miercuri seara s-au jucat si ultimele meciuri pentru aflarea echipelor care merg mai departe in optimile de finala ale Campionatului European din Franta.

Astfel formatiile care vor lupta in continuare pentru trofeul continental sunt: Elvetia, Polonia, Croatia, Portugalia, Esara Galilor, Irlanda de Nord, Ungaria, Belgia, Germania, Slovacia, Italia, Spania, Franta, Irlanda, Anglia, Islanda.

PROGRAM:

Sambata, 25 iunie:

Elvetia - Polonia, ora 16:00

Esara Galilor - Irlanda de Nord, ora 19:00

Croatia - Portugalia, ora 22:00

Duminica, 26 iunie:

Franta - Irlanda, ora 16:00

Germania - Slovacia, ora 19:00

Ungaria - Belgia, ora 22:00

Luni, 27 iunie:

Italia - Spania, ora 19:00

Anglia - Islanda, ora 22:00

Sport / stiri Sport6 vizite[ Stiri Botosani ]

BOTOSANI APEL DISPERAT! Doi frati isi scot din minti vecinii cu focarul de infectie in care traiesc! FOTO

Joi, 23 Iunie 2016, ora 07:51

BOTOSANI APEL DISPERAT! Doi frati isi scot din minti vecinii cu focarul de infectie in care traiesc! FOTOMai mult decat un calvar! Asa isi caracterizeaza proprietarii dintr-un bloc din strada Varnav traiul alaturi de doi frati, vecini care locuiesc la etajul patru. De ani de zile, familia Popovici a fost sursa de scandal in bloc iar in ultimii ani a devenit si focar de infectie.

Tot de ani de zile vecinii fac sesizari peste sesizari la institutii si nu primesc niciun raspuns. "Va rugam sa luati masuri cu locatarii de la apartamentul 19 care au adus apartamentul intr-o stare jalnica, deplorabila, un adevarat focar de infectie pentru intreaga scara. Aduna boschetari, gunoaie cu sacosele ba chiar au gazduit o femeie care a si murit in apartamentul lor. Unul dintre ei isi face de cativa ani buni nevoile fiziologice pe scara zilnic, umbla dezbracat in fata femeilor si a copiilor. Nu putem lega o discutie cu el pentru ca ne injura si ne ameninta", sustin vecinii fratilor Popovici.

La adresa indicata, aspectele din plangere sunt cu mult depasite de realitate. E drept ca pe scara nu mai sunt urme de "nevoi fiziologice" si asta pentru ca vecinii si femeile de serviciu si-au facut program in a aduna mizeriile si a spala cu clor pentru a mai dilua mirosul pestilential. In schimb, in apartament, situatia este crunta, dupa cum se vede si in fotografii.

Ceea ce fotografiile nu surprind insa este mirosul din apartamentul cu doua camere, plin de mizerii. Temperaturile ridicate, resturile alimentare imprastiate plus alte resturi ascunse cine stie pe unde ofera o combinatie toxica, dar ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Stiri Botosani ]

Accident cumplit! Tanar incarcerat intr-un BMW, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului! FOTO

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 12:01

Accident cumplit! Tanar incarcerat intr-un BMW, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului! FOTOUn grav accident de circulatie s-a produs, miercuri la amiaza, pe o strada din municipiul Botosani. Trei persoane au fost ranite, una ramanand incarcerata, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului.

Intr-un autoturism marca BMW care se deplasa pe strada Pod de Piatra se aflau trei persoane. In apropiere de intersectia de la Obor, soferul a pierdut controlul volanului, masina a patruns pe contrasens si s-a rasucit pe sosea, izbindu-se cu partea laterala dreapta de o autoutilitara parcata in care se incarcau lemne dintr-un depozit.

In urma impactului, un pasager de pe bancheta din spate din BMW a ramas incarcerat. Pompierii de la descarcerare au fost nevoiti sa taie toata cupola autoturismului pentru a scoate victima, care a fost preluata de echipajul SMURD de Terapie Intensiva Mobila. Tanarul descarcerat, Marian S., de 28 de ani, este in coma.

Celelalte persoane din masina au reusit sa iasa singure. De ingrijiri medicale a avut nevoie si o a doua persoana din BMW, pasagera pe scaunul din dreapta fata, Daniel S., de 28 de ani, dar si soferul BMW-ului, care de asemenea au fost preluate de doua Ambulante si transportate la spital.

Soferul de pe BMW spune ca a incercat sa evite un alt autoturism care era parcat si care facuse un viraj la sranga, moment in care a tras de volan, a pierdut controlul asupra masinii.

"Am intervenit pentru descarcerarea unei persoane. Victima era pasagera pe scaunului din dreapta spate, avea o pozitie incomoda fapt ce a facut foarte dificila ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Stiri Botosani ]

NEWS ALERT Accident grav in ANL Cismea! Patru persoane, printre care o gravida in 8 luni, ranite! FOTO

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 09:28

NEWS ALERT Accident grav in ANL Cismea! Patru persoane, printre care o gravida in 8 luni, ranite! FOTONeatentia unei soferite a dus la ranirea a patru persoane, miercuri dimineata, in cartierul ANL Cismea.

O femeie aflata la volanul unui Ford Fiesta, Simona M., de 39 de ani, se deplasa in interiorul cartierului, pe strada cu prioritate. In masina cu aceasta se afla si o fetita. O alta soferita, Mariana P., de 29 de ani, aflata la volanul unui Matiz, care circula din sens opus a vrut sa vireze stanga, pentru a intra pe o straduta laturalnica, dar nu a acordat prioritate Fordului, celei doua autoturisme ciocnindu-se violent.

In urma impactului, soferita de pe Matiz, insarcinata in opt luni, a avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind imediat preluata de o Ambulanta si transportata la spital. Bebelusul este in stare grava, iar gravida a fost bagata in sala de operatie.

Si soferita de pe Ford si fetita, dar si o pasagera din Matiz, au avut nevoie de ajutorul medicilor, fiind de asemenea transportate la spital pentru ingrijiri.

"Am fost solicitati pentru un accident rutier cu 4 victime. Am acordat primul ajutor pana la sosirea celorlalte echipaje de ambulanta. Noi am preluat o gravida cu traumatism cranio-cerebral, cu fractura la bratul stang si un traumatism abdominal. Copilul era destul de grav, cu branhicardie, si s-a inceput acordarea primului ajutor", ne-a declarat Liviu Stan, medic SJA Botosani.aEuro

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Stiri Botosani ]

22 iunie 1941, "Ostasi, va ordon, treceti Prutul". Gica Manole: "A-l face criminal de razboi pe Antonescu inseamna a culpabiliza in intregime statul roman si natiunea romana!" FOTO, VIDEO

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 07:24

22 iunie 1941, "Ostasi, va ordon, treceti Prutul". Gica Manole: "A-l face criminal de razboi pe Antonescu inseamna a culpabiliza in intregime statul roman si natiunea romana!" FOTO, VIDEODuminica, 19 iunie 2016, la ora 12:00, la Cercul Militar Botosani, in prezenta unui public restrans, prof. dr. Gica Manole a sustinut o prelegere pe tema celebrarii a 75 de ani de la momentul istoric al inceperii razboiului de reintregire a Neamului. Cu acelasi prilej a avut loc si lansarea numarului 22(43)/2016 al revistei Vatra Noastra Romaneasca.

Organizatorii evenimentului au fost Uniunea Vatra Romaneasca - filiala Botosani, Cercul Militar Botosani, Filiala Botosani a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor, Platforma Unionista Actiunea 2012 si Scut Botosanean.

Gica Manole este departe de a fi un vorbitor comod, cuminte, complezent sau fals condescendent. Cine ii cunoaste pasiunea ii iarta patima, cine ii stie rigurozitatea ii accepta tresaririle afectuos-nationaliste. Pentru ca, intr-un spatiu romanesc tot mai mult atras sub ghilotina corectitudinii politice, intr-o Romanie aflata sub amenintarea noului marxism si a ideologiilor impuse cu forta (sfidatoare) a legii, Gica Manole nu mai este doar un personaj pitoresc, un dezlantuit al lumii careia apartine. Gica Manole este cel care isi asuma istoria propriului popor, cel care - in felul sau unic - le vorbeste tinerilor despre ceea ce nu vor mai gasi in cartile de istorie.

Pe 22 iunie se implinesc 75 de ani de la celebrul ordin dat de Maresalul Ion Antonescu: "Ostasi, va ordon, treceti Prutul". Ziua despre care rusii spun si astazi ca "fascistii romani, alaturi de cei germani, fara motiv si fara provocare, au atacat pasnica ..

Life Show / stiri Life Show20 vizite[ Stiri Botosani ]

ACCIDENT cu autor necunoscut: O persoana a fost ranita, iar doua masini distruse! FOTO

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 00:37

ACCIDENT cu autor necunoscut: O persoana a fost ranita, iar doua masini distruse! FOTOUn accident rutier, soldat cu ranirea unei persoane, a avut loc marti noapte pe strada Dobosari, din municipiul Botosani, dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit.

Un autoturism marca BMW, in care se aflau doua persoane, circula pe strada Dobosari, dinspre Roma spre strada Stefan cel Mare, iar la intersectia cu strada Hatman Arbore, a izbit o masina Alfa Romeo, inmatriculata in Bulgaria, in care se aflau trei persoane, si care a intrat in intersectie fara sa opreasca in dreptul indicatorului STOP.

In urma impactului, cele doua masini au fost proiectate intr-un gard, iar doua persoane au fost ranite: soferul autoturismului BMW, precum si o persoana din Alfa Romeo, care ulterior a refuzat sa primeasca ingrijiri medicale.

La fata locului au ajuns doua ambulante, politisti, dar si un echipaj de pompieri.

Omenii legii urmeaza sa faca lumina in acest accident, pentru ca pana in acest moment nu se stie cine a condus autoturismul Alfa Romeo, astfel ca toti cei trei barbati din masina au fost condusi la spital pentru a li se recolta probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ce se stie este ca pe data de 17 iunie 2016 proprietarul masinii a fost prins baut la volan si are permisul suspendat, iar certificatul masinii era retinut.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Stiri Botosani ]

CSMS Iasi si-a aflat primul adversar din Europa League: "Ne vom juca sansa"

Marti, 21 Iunie 2016, ora 11:41

CSMS Iasi si-a aflat primul adversar din Europa League: "Ne vom juca sansa"In turul 2 al preliminariilor Europa League, moldovenii vor evolua impotriva croatilor de la Hajduk Split, cel mai greu adversar posibil in aceasta faza.

Cele doua manse vor avea loc pe 14, in Copou, si 21 iulie, la Split.

"Am picat cu cel mai titrat adversar din grupa. Va fi foarte dificil. Sunt favoriti, insa noi ne jucam sansa. Va fi cu adevarat o sarbatoare pentru Iasi, mai ales ca celebra galerie *Torcida* va putea fi vazuta in Copou", a comentat presedintele Florin Prunea, pentru gsp.ro.

Hajduk s-a calificat in preliminariile EL dupa ce a terminat pe locul 3 in sezonul trecut din prima liga croata

Sport / stiri Sport14 vizite[ Stiri Botosani ]

Peste 60 de practicanti de Qwan Ki Do au dat examenul de grad! FOTO

Marti, 21 Iunie 2016, ora 11:40

Peste 60 de practicanti de Qwan Ki Do au dat examenul de grad! FOTOLuni, 20.06.2016, a avut loc la Sala Polivalenta ,, Elisabeta Lipa,, examenul local de grade Qwan Ki Do.

Evenimentul a reunit peste 60 de practicanti de Qwan Ki Do de la CS Dao Botosani si CS Sinh Dau Botosani, cu varste cuprinse intre 5-43 ani. Unele scopuri atinse de examene ar fi urmatoarele:

- ofera practicantului feedback-ul performantelor sale;

- ofera altor practicanti o idee, de cum pot fi mai devreme sau mai tarziu;

- ofera tuturor oportunitatea de a vedea comportamentul si performantele practicantului sub presiunea emotiilor;

- ofera un motiv ( un scop ) mobilizator pentru antrenament;

- ofera antrenorului/instructorului o imagine permanenta despre nivelul, calitatile si defectele practicantilor si indirect asupra metodelor, calitatilor si slabiciunilor antrenamentului.

Examenele de grade ( sau de ,,centura,,) sint folosite pentru a testa daca practicantul are un minim de cunostinte referitoare la tehnicile elementare, inainte de a exersa si invata tehnici mai complexe sau combinatii ce vor fi studiate incepand cu centura neagra.

,,O parte din cheltuielile cu acesta activitate face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al Consiliul Local Botosani pe anul 2016. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia, a declarat presedintele CS DAO Botosani, Jajaie Florin.

(Comunicat de presa)

Sport / stiri Sport11 vizite[ Stiri Botosani ]

Zeci de mii de botosaneni tin "la pastrare" permisele de conducere! Ce spun instructorii auto despre probele suplimentare

Marti, 21 Iunie 2016, ora 06:57

Zeci de mii de botosaneni tin "la pastrare" permisele de conducere! Ce spun instructorii auto despre probele suplimentareNumarul autovehiculelor la nivelul judetului Botosani este de patru ori mai mare decat in 1990, dupa cum aratam saptamana trecuta (vezi aici). Daca in 1990, pe drumurile publice din judet circulau 19.202 autovehicule, in 2016 numarul lor a ajuns la 76.064.

Anii au trecut si peste numarul permiselor de conducere inregistrate la nivelul judetului, proportia fiind similara. Daca in 1990 erau 28.597 de botosaneni- conducatori auto, 12.602 fiind posesori ai permisului de categoria B, in 2016, numarul botosanenilor cu permis a ajuns la 119.118. Si, subliniem, botosaneni cu permis, nu soferi, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, unii dintre noi nu punem mana pe volan cu lunile. Cei mai multi au permis pentru categoria B, 104.163 de posesori, potrivit statisticii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Mai exista o nuanta aici: indiferent ca meseria noastra nu implica neaparat sofatul, detinerea permisului de conducere reprezinta de cele mai multe ori un avantaj. Pe langa faptul ca aceasta mentiune apare in CV, exista situatii in care botosanenii conduc masinile firmelor la care sunt angajati, lucrand in distributie sau in domeniul serviciilor. De aceea in ziua de astazi detinerea unui permis nu mai reprezinta un lux ci o necesitate. Tocmai din acest motiv, unii tineri se inscriu la scoala de soferi chiar cum devin majori.

Aceeasi statistica ne arata ca, din totalul soferilor de categorie B, 31.192 sunt femei, unele chiar avand ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Stiri Botosani ]

SPORT FC Botosani a plecat in primul cantonament! Vezi lotul de jucatori! FOTO

Luni, 20 Iunie 2016, ora 14:15

SPORT FC Botosani a plecat in primul cantonament! Vezi lotul de jucatori! FOTOJucatorii de la FC Botosani au plecat, luni dimineata, in primul cantonament inaintea startului sezonului 2016-2017.

Botosanenii se vor pregati timp de zece zile la Gura Humorului, urmand ca mai apoi sa plece in cantonamentul din Austria, acolo unde vor juca si catve meciuri amicale.

FC Botosani a plecat la munte cu un lot de 22 de jucatori.

-portari: Plamen Iliev, Raul Avram, Toma Niga (under 21);

-fundasi: Radoslav Dimitrov, Andrei Patache, Florin Plamada, George Miron, Alexandru Ichim, Catalin Aeroaie (under 21), Nicolae Musat, Sergiu Popovici;

-mijlocasi: Gabriel Vasvari, Gonzalo Cabrera, Claudiu Juncanaru, Stelian Cucu, Mihai Bordeianu, Mihai Cotoara (under 21), Lorand Fulop (under 21);

-atacanti: Deyvidas Matulevicius, Andrei Herghelegiu, Istvan Fulop, Catalin Golofca.

Sport / stiri Sport93 vizite[ Stiri Botosani ]

Parintele Paisie Olaru, duhovnicul (inca) necanonizat al Romaniei! Si un documentar tulburator FOTO, VIDEO

Luni, 20 Iunie 2016, ora 10:31

Parintele Paisie Olaru, duhovnicul (inca) necanonizat al Romaniei! Si un documentar tulburator FOTO, VIDEOParintele Paisie Olaru s-a nascut la 20 iunie 1897, in satul Stroiesti, comuna Lunca - Botosani, intr-o familie cu cinci copii, fiind cel mai mic la parinti. La botez a primit numele de Petru. A intrat in viata monahala in anul 1921 la Schitul Cozancea, unde era staret ieromonahul Vladimir Bodescu.

A fost hirotonit diacon in anul 1943, iar in anul 1947 preot si duhovnic, de episcopul Valerie Moglan. Duhovnicul sau a fost parintele Calinic Susu. In vremea sa, la el in sat, nu se invatau mai mult de trei clase primare. In acesti trei ani a fost premiantul clasei. In convorbirea cu parintele Ioanchie Balan spune: "La sfarsitul anului imi cantau baietii: "Ai ascultat, ai invatat, coroana ai luat!". Pe atunci se dadeau ca premii carti cu vietile sfintilor. Sigur ca ma mandream! Parintii mei, Ioan si Ecaterina, au trait in pace si mergeau la biserica regulat, mai ales la sarbatori mari. Tin minte, la Pasti, dupa Inviere venea tata de la biserica cu pasca sfintita si cu oua rosii intr-un stergar frumos. Noi il asteptam sa vina si cand intra in casa, zicea: "Hristos a inviat!", iar noi raspundeam: "Adevarat a inviat!" . Apoi, tata ne atingea cu pasca sfintita la frunte."

Dintre ucenicii sai cel mai sporit a fost Gheorghe Ilie, fratele parintelui Cleopa. Mama sa a trecut la cele vesnice in timpul razboiului din 1913, iar tatal sau a murit in anul 1923.

In anul 1947 ajunge la Manastirea Sihastria. In perioada 1972 - l985, s-a nevoit ca sihastru la Schitul Sihla. Ultimii ani ii va ...

Life Show / stiri Life Show7 vizite[ Stiri Botosani ]

Sfantul Duh in Treime

Luni, 20 Iunie 2016, ora 07:48

Sfantul Duh in TreimePotrivit teologiei ortodoxe, care continua linia pnevmatologiei patristice, Sfantul Duh are un rol deosebit in Revelatie si in Biserica: El duce la infaptuire lucrarea lui Dumnezeu in relatia dintre Dumnezeu si creatura Sa. El face creatura transparenta lui Dumnezeu, ii da "simtirea" lui Dumnezeu. Fara lucrarea Duhului, cuvantul Revelatiei nu s-ar arata sufletelor ca un Cuvant al lui Dumnezeu.

Desigur, nu trebuie sa uitam ca punctul culminant al Revelatiei este intruparea Fiului lui Dumnezeu. Dar Duhul Sfant este Cel care il reveleaza pe Fiul lui Dumnezeu Care-si asuma umanitatea. Duhul Sfant il reveleaza pe Cuvantul lui Dumnezeu inca inaintea intruparii, din vesnicie. Fiul si Duhul, Cuvantul si Puterea lui Dumnezeu realizeaza impreuna Revelatia si lucrarea lui Dumnezeu in creatie. Realitatea fundamentala care explica rolul Sfantului Duh in Revelatie si in Biserica este locul Sau in Sfanta Treime.

Dupa invatatura ortodoxa, Sfantul Duh purcede din Tatal si straluceste din Fiul. Aceasta invatatura si-a gasit formularea cea mai limpede la patriarhul Constantinopolului, Grigorie Cipriotul (1283-1289). Potrivit acestei invataturi Sfantul Duh stralucind din Fiul, il lumineaza pe Acesta nu numai in fata Tatalui, dar si in fata noastra. Astfel, cu iradierea Lui care il lumineaza pe Fiul, Duhul patrunde in constiinta noastra si intareste in ea capacitatea de a-L cunoaste pe Fiul, si prin El pe Tatal.

Dar dupa Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Duh, care purcede de la Tatal spre Fiul ...

Life Show / stiri Life Show7 vizite[ Stiri Botosani ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politist prin cu ocaua mica
Seful de post din comuna botosaneana Dimacheni, Catalin Vasile Bejinariu, a ajuns sa fie amendat de ...
Prefectul Nechifor cheama noii primari intr-un mega-proiect judetean
Societatea de transport gaze naturale Transgaz SA Medias a raspuns unei solicitari facute de ...
Oierii din Botosani au dat lovitura
Crescatorii de animale si producatorii locali de branzeturi sunt cautati de lanturile de magazine ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor