Rezultatele 241 - 270 din 1000 (0.899 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Vezi ce regret are primarul Portariuc la jumatatea mandatului!

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 10:57

Vezi ce regret are primarul Portariuc la jumatatea mandatului! Primarul Ovidiu Portariuc a facut un scurt bilant al celor doi ani de cand se afla la conducerea Primariei Municipiului Botosani, punctand, pe langa cateva proiecte despre care spune ca s-au realizat in mandatul sau, cum ar fi investitia de la Stadionul Municipal, reabilitarea termica a blocurilor, locuri de joaca si investitii in sistemul de invatamant, si un regret pe care il are.

Edilului sef al municipiului ii pare rau ca nu a existat pana acum o colaborare buna in Consiliul Local.

"Am foarte multe regrete vizavi de modul cum a decurs colaborarea cu colegii din Consiliul Local. Va asigur ca daca as fi avut si Consiliul Local de partea mea lucrurile s-ar fi miscat cu alta viteza si cu alta eficienta. Este ca si cum ai da cuiva o masina si ii ceri sa te duca dintr-un punct A intr-un punct B fara sa ii pui la dispozitie volanul. Volanul acestei masini este Consiliul Local. Te afli in aceasta masina si incerci sa duci cu greu masina la destinatie, fara a avea acest mod de control a masinii. In Romania sistemul administrativ este construit in asa fel incat daca primarul nu are un Consiliu Local majoritar nu poate sa actioneze decat in limite foarte mici. Nu e normal sa fie asa si dovada o arata sistemele administrative mai evoluate", a declarat Ovidiu Portariuc.

Edilul spune ca ar fi dispus sa faca si compromisuri, dar doar in anumite conditii.

"Exista o limita intre dialog si compromis. Dialogul care nu compromite niste principii il accept, sunt de acord si sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Stiri Botosani ]

Vazdoaga, despre consilierii locali PNL si PDL: "Au niste responsabili cu divertismentul, chiar au o problema medicala!"

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 10:47

Vazdoaga, despre consilierii locali PNL si PDL: "Au niste responsabili cu divertismentul, chiar au o problema medicala!" Secretarul executiv al organizatiei judetene a PSD Botosani, Gheorghe Vazdoaga, a criticat in termeni duri atitudinea pe care o au unii consilieri locali din actualul mandat.

Social-democratul spune ca unii alesi municipali au ajuns sa nu mai aiba niciun respect fata de Executivul Primariei, si le-a reamintit acestora ca au fost trimisi in Consiliul Local de botosaneni pentru a lucra pentru Botosani, nu pentru interese personale.

Vazdoaga a spus ca ceea ce se intampla in Consiliul Local nu este si in Consiliul Judetean.

"Consilierii judeteni ai PSD-ului sunt oameni responsabili si nu vor accepta niciodata sa transforme Consiliul Judetean intr-un circ asa cum procedeaza colegii de la PNL si PDL in Consiliul Local. Au niste responsabili cu divertismentul acolo, sunt vreo patru-cinci si care din punctul meu de vedere chiar au o problema medicala. Noi suntem responsabili, stim ca ne-au trimis in Consiliul Judetean oamenii prin votul lor sa luam hotarari care sa rezolve anumite probleme ale botosanenilor. Nu ne-au trimis in Consiliul Judetean sa ducem anumite lupte politice pentru interese meschine. Asta este parerea consilierilor judeteni si ne-o vom pastra", a spus Gheorghe Vazdoaga.

Vazdoaga mai spune ca ce se intampla in CL este "iandmisibil".

"Vom vota tot timpul proiectele care inseamna dezvoltarea judetului Botosani, vom critica ceea ce consideram noi ca nu este corect, dar vom critica in limita decentei pentru a nu stirbi prestigiul CJ. Ceea ce se intampla ...

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Stiri Botosani ]

Promovare turistica a municipiului Botosani: Vezi pe ce va cheltui Primaria aproape 45.000 lei!

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 10:10

Promovare turistica a municipiului Botosani: Vezi pe ce va cheltui Primaria aproape 45.000 lei! Primaria municipiului Botosani vrea sa achizitioneze panouri turistice de informare/orientare, care sa fie montate la intrarile in municipiu, in gara si in autogari, precum si in alte locuri cu trafic ridicat.

De asemenea, Primaria vrea sa cumpere si 10 totem-uri dedicate zonelor pedestre cu flux ridicat de pietoni.

Modalitatea de achizitie este prin cumparare directa, data limita de depunere a ofertelor fiind 27 iunie.

Valoarea estimata a contractului este de 44.235 de lei, fara TVA.

Criteriul de atribuire a contractului va fi, in mod exclusiv, pretul cel mai scazut.

Business / stiri Business 6 vizite [ Stiri Botosani ]

Modern Calor cumpara echipamente IT de peste 100.000 de lei

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 08:12

Modern Calor cumpara echipamente IT de peste 100.000 de lei La finele saptamanii trecute, directorul general al Modern Calor SA a semnat la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est un contract de finantare din fonduri europene in valoare de 133.691 lei, 90% din valoarea eligibila a acestuia fiind nerambursabila.

Concret, contractul este finantat prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice si presupune achizitionarea pentru Modern Calor SA a unor echipamente IT si upgradarea conexiunii de internet a unitatii la standard broadband (de mare viteza).

Totodata, in aceasta perioada este in curs de realizare studiul de fezabilitate pentru un proiect destinat finalizarii modernizarii sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Botosani.

Valoarea propusa a acestui proiect este de aproape noua milioane de euro, urmand a fi finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Proiectul presupune reabilitarea retelelor secundare din sapte ansambluri de locuinte, reabilitarea unor puncte termice, realizarea de racorduri din reteaua primara de transport pentru noi consumatori, achizitia si montarea unui sistem de supraveghere si comanda de la distanta a echipamentelor, inlocuirea a peste 1400 de contori, echilibrarea hidraulica a condominiilor, reabilitarea sistemului de pompare a agentului termic si construirea unei statii electrice noi de 20 KV.

In ultimii ani s-au investit, din fonduri europene, guvernamentale si locale, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea si ..

Business / stiri Business 15 vizite [ Stiri Botosani ]

Politist botosanean, condamnat pentru luare de mita!

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 08:00

Politist botosanean, condamnat pentru luare de mita! Un agent sef din cadrul Politiei Flamanzi a fost condamnat, joi, de magistratii Tribunalului Botosani la doua luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost judecat pentru fapte de coruptie.

Gheorghe Irimescu, impreuna cu un coleg, Dan Haures, au fost acuzati ca in august 2013 au cerut de la un comerciant din Harlau mai multe butoaie de tuica, dupa ce l-au oprit in trafic si i-au cerut documente pe marfa pe care o avea.

Intrucat nu detinea aceaste documente, politistii i-au spus barbatului ca ii amendeaza si ii confisca si toata marfa, dar de fapt intentia acestora ar fi fost cu totul alta.

Potrivit anchetatorilor, cei doi agenti l-au luat pe barbatul din Harlau in apropierea unui lan de porumb, unde au negociat sa primeasca patru butoaie cu tuica. Comerciantul a sunat atunci la 112, cei doi politisti ajungand sa fie cercetati.

Sentinta in cazul lui Gheorghe Irimescu nu este definitiva.

"Condamna pe inculpatul I. Gh., la pedeapsa de 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 254 alin. 1, 2 Cod penal 1968 rap. la art. 6 si 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod procedura penala, art. 74 alin. 1 lit. a, alin. 2 si art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal 1968, art. 5 Cod penal. In baza art. 81, 82 Cod penal 1968 si art. 5 Cod penal suspenda conditionat executarea pedepsei pe o durata de 2 ani si 2 luni si atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 Cod penal 1968. In baza art. 254 alin. 3 Cod penal 1968 dispune ..

Actualitate / stiri Actualitate 62 vizite [ Stiri Botosani ]

Tanarul care a talharit mai multe femei, retinut pentru 24 de ore!

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 00:59

Tanarul care a talharit mai multe femei, retinut pentru 24 de ore! Tanarul in varsta de 20 de ani, din comuna Rachiti, banuit ca a talharit mai multe femei a fost retinut pentru 24 de ore. Acesta a fost dus joi la amiaza la audieri, iar politistii au decis retinerea sa in arest, cel mai probabil acesta urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Va reamintim ca in perioada 30.05 - 23.06.2014, Politia municipiului Botosani a fost sesizata cu privire la comiterea a doua infractiuni de furt si trei infractiuni de talharie avand moduri de operare similare, victimele fiind femei carora le-au fost sustrase bijuterii din aur.

Toate persoanele vatamate au descris activitatile infractionale ca desfasurandu-se cu rapiditate, indicand un singur agresor. Acesta se apropia de victime in fuga, din spate si, dupa ce le sustragea acestora, prin smulgere, bijuterii din aur (cercei), se indeparta in acelasi mod. In imprejurarile aratate, niciuna dintre victime nu a putut oferi indicii cu privire la semnalmentele autorului, cu exceptia inaltimii acestuia si descrierea sumara a obiectelor de imbracaminte.

In urma comiterii infractiunilor aratate, doua dintre victime au suferit si vatamari ale integritatii corporale, avand nevoie de ingrijiri medicale.

Cercetarile efectuate in cauze de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale - Politia municipiului Botosani au condus la identificarea unui tanar de 20 ani, din localitatea Costesti, comuna Rachiti, judetul Botosani, ca fiind principalul banuit de savarsirea faptelor ...

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Stiri Botosani ]

Consilierii PNL au plecat in masa de la sedintia de CL! Vezi de ce

Joi, 26 Iunie 2014, ora 12:27

Consilierii PNL au plecat in masa de la sedintia de CL! Vezi de ce Consilierii locali, intruniti joi in sedinta ordinara, s-au dovedit a fi extrem de eficienti, sedinta terminandu-se in mai putin de o ora, fiind printre cele mai scurte sedinte ale actualului Consiliul Local.

La cateva minute de la inceperea sedintei, au si inceput sa curga cererile de invoire din partea consilierilor locali, la un moment dat singurul ales municipal de la PNL care mai era in sala fiind viceprimarul Catalina Lupascu, care a fost si presedinte de sedinta. Ceilalti colegi ai ei s-au invoit, motivand ca trebuie sa plece la Bucuresti, pentru a participa la Congresul PNL.

"Bataie de joc. Asa ceva nu se poate", a spus Mihaela Hunca dupa plecarea consilierilor PNL.

De la sedinta s-au mai invoit si Marius Cristescu si Lidia Bucsinescu.

Intrucat nu a mai fost cvorum, unele proiecte de hotarare au fost retrase de pe ordinea de zi.

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Stiri Botosani ]

Eugen Turcanu pune tunurile pe Cosmin Andrei: "Este caz penal, rog organele care mai apara statul de drept sa se autosesizeze"

Joi, 26 Iunie 2014, ora 11:09

Eugen Turcanu pune tunurile pe Cosmin Andrei: "Este caz penal, rog organele care mai apara statul de drept sa se autosesizeze" Viceprimarul Eugen Turcanu il acuza pe predecesorul sau, Cosmin Andrei, ca a semnat documente care implica Primaria municipiului Botosani, desi in momentul in care a facut acest lucru, dupa cum sustine Turcanu, Andrei nu mai detinea calitatea de viceprimar.

Actualul edil spune ca, la doua saptamani dupa ce Cosmin Andrei si-a pierdut functia de viceprimar, acesta a semnat un act aditional de prelungire pentru o perioada de doua luni a contractului cu firma Hi Speed Recovery. Viceprimarul Eugen Turcanu spune ca ceea ce a facut Cosmin Andrei este un caz penal si face apel la institutiile abilitate sa se autosesizeze si sa faca o ancheta in acest caz.

"Este abuz in serviciu din partea cui l-a inregistrat, incepand cu data de 3.06.2014. Este actul aditional de prelungire a contractului de concesiune, intre partea contractanta, Primaria Botosani, si Hi Speed Recovery. Inregistrat in data de 3.06.2014, atunci cand domnul Cosmin Andrei nu mai avea calitatea legala de viceprimar. Aceasta se numeste uzurparea unei calitati oficiale, este caz penal, rog pe aceasta cale organele care mai apara statul de drept in Romania, daca il mai apara, sa se autosesizeze si sa nu astepte sa se petreaca o minune sau sa cada un meteorit si sa inceapa o ancheta. Este un caz incalificabil. Nu se poate ca tu sa nu mai fii viceprimar de doua saptamani si sa semnezi act de prelungire a unui contract de concesiune. In cazul acesta, si domnul Ghiorghita si domnul Alexa, si domnul Flutur pot sa semneze ...

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Stiri Botosani ]

Alcoolul si viteza la volan l-au condus direct in stalp!

Joi, 26 Iunie 2014, ora 10:15

Alcoolul si viteza la volan l-au condus direct in stalp! Un botosanean de 23 de ani si pasagerul din masina pe care acesta o conducea au fost raniti dupa ce soferul a intrat intr-un stalp de electricitate!

Miercuri, in jurul orei 14:30, pe DN 17 in interiorul municipiului Vatra Dornei, un barbat de 23 ani, din comuna Pomarla, judetul Botosani, in timp ce conducea autoturismul proprietate, pe fondul vitezei si consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in coliziune frontala cu un stalp de electricitate.

In urma impactului au fost raniti usor conducatorul auto si un pasager in autoturism, de 42 ani, localnic.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/ l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Actualitate / accident 24 vizite [ Stiri Botosani ]

Masina lovita de tramvai, doua persoane incarcerate!

Joi, 26 Iunie 2014, ora 09:44

Masina lovita de tramvai, doua persoane incarcerate! Grav accident de circulatie pe Calea Nationala din municipiul Botosani, in apropiere de Uvertura Mall!

Soferul unui autoturism Dacia in care se afla doua persoane a patruns in intersectie fara a se asigura, fiind izbit in plin de un tramvai in care se afla si mai multi calatori.

Soferul si un pasager de pe scaunul din dreapta fata au ramas incarcerati, la fata locului intervenind echipaje de descarcerare de la ISU, echipaje SMURD si de la SJA.

Cupola masinii a fost taiata, iar celor doua victime li se acorda ingrijiri medicale, urmand a fi transportate la UPU. La fata locului au ajuns si criminalistii.

Este vorba tot despre un exercitiu al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani, de cooperare pentru limitarea si inlaturarea efectelor unor situatii de urgenta de amploare produse la in zona adiacenta Uvertura Mall.

In zona desfasurarii exercitiului, circulatia este intrerupta la aceasta ora!

Actualitate / stiri Actualitate 40 vizite [ Stiri Botosani ]

Alerta maxima la Uvertura Mall! Incendiu la etajul 4 al complexului comercial!

Joi, 26 Iunie 2014, ora 09:14

Alerta maxima la Uvertura Mall! Incendiu la etajul 4 al complexului comercial! Desfasurare impresionanta de forte, joi dimineata, la Uvertura Mall din municipiul Botosani!

Echipaje de pompieri, ambulanta, jandarmi, politie, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, voluntari de la Crucea Rosie, intervin la aceasta ora pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 4 al complexului comercial.

Mai multe persoane au ramas captive in zona in care a izbucnit incendiul, printre acestea fiind si raniti.

Pompierii au intervenit cu o autoscara, iar persoanele ranite au fost evacuate pe scara de urgenta. In interiorul complexului a fost adus si un caine pentru a mai cauta eventuale victime.

Toti ranitii au fost preluati de echipajele de la Serviciul Judetean de Ambulanta si li se acorda ingrijiri medicale in doua corturi amplasate in imediata apropiere a complexului comercial.

Din fericire, nu este un caz real, ci un exercitiu anuntat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" al Judetului Botosani, de cooperare pentru limitarea si inlaturarea efectelor unor situatii de urgenta de amploare produse la Uvertura Mall din municipiul Botosani, dar si in zonele adiacente complexului comercial.

Activitatea este planificata si se desfasoara cu participarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani.

La actiunile de interventie si inlaturare a efectelor negative ale situatiilor tactice vor participa forte si mijloace ale I.S.U. Botosani, Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, Inspectoratului ...

Actualitate / incendiu 85 vizite [ Stiri Botosani ]

De la Psihiatrie, a ajuns la UPU! Vezi ce a patit pacienta!

Joi, 26 Iunie 2014, ora 07:40

De la Psihiatrie, a ajuns la UPU! Vezi ce a patit pacienta! O femeie in varsta de 63 de ani, internata la Sectia de Psihiatrie, a ajuns, miercuri seara, la Unitatea de Primiri Urgente dupa ce s-a inecat cu o bucata de paine.

Femeia servea masa alaturi de ceilalti pacienti, iar la un moment dat unul dintre salariatii unitatii spitalicesti a vazut ca aceasta s-a inecat cu mancare si ca se sufoca. Cadrele medicale de la Pshiatrie i-au acordat pacientei primul ajutor, fiind chemata si o ambulanta.

Medicii au reusit sa ii elibereze caile respiratorii.

Femeia a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente pentru mai multe ingrijiri.

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Stiri Botosani ]

Formatiile folclorice din Botosani, pe podium la Festivalul "Cant si joc dobrogean"

Joi, 26 Iunie 2014, ora 00:59

Formatiile folclorice din Botosani, pe podium la Festivalul "Cant si joc dobrogean" Formatiile folclorice de la Botosani au obtinut locul intai la categoria lor de varsta, in cadrul unui eveniment-concurs la care au participat in aceste zile.

Este vorba despre Festivalul "Cant si joc dobrogean", in localitatile Pecineaga si Techirghiol din judetul Constanta.

Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani a fost alaturi de profesorii indrumatori Loredana Suster, Ioan Ciobanasu, Mariana Ciobanasu, Tiberiu Oberofer-Manoliu, instructorii Mihai Fediuc si Monica Hustiuc, Ionel Petrisoru. Toate formatiile din Botosani, Ansamblurile "Mugurasul", "Ciobanasul" si "Balada", inclusiv ansamblul "Trei Generatii din Flamanzi" sustinut de primarul Orasului Flamanzi, au obtinut diploma de excelenta, fiind extrem de apreciati de public.

Life Show / festival 34 vizite [ Stiri Botosani ]

Au platit in cinci minute, recupereaza in cinci ani: 500 de botosaneni au obtinut in instanta restituirea taxei de mediu!

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 12:17

Au platit in cinci minute, recupereaza in cinci ani: 500 de botosaneni au obtinut in instanta restituirea taxei de mediu! Angajatii Administratiei Judetene a Finantelor Publice Botosani vor trebui sa refaca documentatiile in cazul celor aproximativ 500 de botosaneni care au obtinut in instanta restituirea taxei de mediu, si care au hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Potrivit normelor metodologice aprobate de curand de Ministerul Finantelor Publice, banii vor fi restituiti in termen de cinci ani de zile. Restituirea taxei auto se face numai in cazul persoanelor care au achitat-o in baza Ordonantei de urgenta nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule sau in baza Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Sumele platite pentru cele doua taxe se restituie doar in cazul persoanelor care au hotarari judecatoresti in acest sens si se face in cinci transe anuale.

Cererea de restituire se depune (sau se trimite prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire) la registratura organului fiscal competent din subordinea ANAF-ului, care le trimite la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). AFM face graficul de esalonare in termen de cinci zile de la primirea dosarului. Graficul va cuprinde perioada de restituire pentru fiecare transa anuala, precum si cuantumul acesteia.

Business / stiri Business 16 vizite [ Stiri Botosani ]

Angajat de la Mavromati, trimis la Comisia de disciplina. VEZI motivul!

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:36

Angajat de la Mavromati, trimis la Comisia de disciplina. VEZI motivul! Un angajat al Spitalului Judetean Mavromati a ajuns in fata Comisiei de disciplina dupa ce, in urma unor verificari facute de sefii unitatii, s-a constatat ca acesta nu isi ducea la indeplinire atributiile de serviciu conform cerintelor din fisa postului.

Este vorba de un magazioner, caruia desi i s-a cerut sa remedieze neregulile depistate, acesta nu s-a conformat.

"Acum aproximativ 10 zile s-a constatat ca in beciul spitalului nimic nu era in regula si am dat termen de remediere. Acum doua zile lucrurile erau neschimbate. Sigur ca e trimisa la comisia de disciplina persoana responsabila. Tot din zona respectiva am depistat pe cineva care nu venise la programul de lucru, era venit la ora 9:00, desi programul incepea la ora 6:00", a precizat Viorel Iliuta, managerul Spitalului Judetean.

Actualitate / stiri Actualitate 50 vizite [ Stiri Botosani ]

Seful Consiliului Judetean despre drumul de la Vorona: "Avem realizata aproape 90 la suta din lucrare"

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:27

Seful Consiliului Judetean despre drumul de la Vorona: "Avem realizata aproape 90 la suta din lucrare" Consiliul Judetean Botosani, prin presedintele, Florin Turcanu, acorda o atentie deosebita proiectelor de infrastructura rutiera. Judetul Botosani reclama refacerea intregii retele de drumuri si asfaltarea a altor zeci de kilometri.

Un bun exemplu in acest acest caz este drumul judetean 208 C Vorona - Vorona Mare - Joldesti, drum care se intinde pana la limita cu judetul Suceava.

Drumul, in lungime de 11 kilometri, este refacut cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltarii, in baza Hotararii de Guvern 577/1997 si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in baza OUG 28/2013, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

"Este o investitie asteptata de foarte multi ani de catre toti locuitorii comunei Vorona si de catre toti cei care tranziteaza zilnic comuna. In urma repetatelor demersuri facute la nivel national de catre echipa de la Consiliul Judetean, s-a primit, etapizat, anumite sume de bani care au dus la continuarea modernizarii drumului judetean, in acest moment ajungand in faza in care avem realizata aproape 90% din lucrare", a declarat Florin Esurcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Prin contractul de executie nr. 13002 din 03.11.2009, de executia lucrarii se ocupa o asociere de firme al carei lider este SC Transporturi Auto SRL Botosani.

De proiectul tehnic s-a ocupat SC Nord Proiect SA Botosani. Obiectivul de investitii este executat in proportie de 88% si se afla in graficul de lucrari prevazut de proiectul de ...

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Stiri Botosani ]

Prefectura invita botosanenii la Ziua Drapelului National

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:08

Prefectura invita botosanenii la Ziua Drapelului National Joi, 26 iunie, Institutia Prefectului, impreuna cu Garnizoana Botosani, organizeaza in Piata Tricolorului, langa Casa Sindicatelor, ceremonialul ocazionat de Ziua Drapelului National.

Sfintit in Capela Militara, drapelul de lupta va fi adus, sarutat de oficialitati si inaltat pe catarg cu intreg fastul cuvenit unei asemena sarbatori. In dispozitiv vor fi prezente trei plutoane de la U.M. 0I25I si 01189, cate unul de la I.J.P., IJ. Jandarmi, I.S.U. si Politia de Frontiera, impreuna cu alti militari ce vor desfasura traseul drapelului national roman.

Ca de fiecare data, prefectul Costica Macaleti invita botosanenii care doresc sa participe la festivitati sa vina in Piata Tricolorului incepand cu ora 10.

Succinta slujba de sfintie a drapelului va fi oficiata de Stefan Gradinaru, preotul Garnizoanei Botosani. Oficialitatile vor saruta drapelul si vor rosti alocutiuni, intreaga asistenta putand ulterior sa intoneze Imnul national al Romaniei, sa asiste la inaltarea drapelului pe catarg, precum si la defilarea din finalul ceremonialului.

Intreaga activitate a fost programata a se termina la ora 10,45.

Pentru buna desfasurare a activitatilor si pentru siguranta circulatiei, IJ.P. Botosani, prin Serviciul de Politie Rutiera a municipiului, va dispune prezenta unui echipaj de politie in data de 26.06.2014, orele 09.15 - 10.45 in Piata Tricolorulu, in vederea blocarii circulatiei pe timpul desfasurarii ceremonialului.

Inspetoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta ...

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Stiri Botosani ]

ACCIDENT! Barbat ranit dupa ce doua masini s-au ciocnit, pe Calea Nationala!

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 10:17

ACCIDENT! Barbat ranit dupa ce doua masini s-au ciocnit, pe Calea Nationala! Un barbat a fost ranit dupa ce doua masini s-au ciocnit, pe Calea Nationala, langa Benzinaria Rompetrol.

Soferul unui autoturism Skoda se deplasa pe Calea Nationala dinspre Soseaua Iasului catre Rompetrol, si a patruns in intersectie pe culoarea verde a semaforului.

Din sens opus se deplasa un autoturism Volkswagen, dinspre Piata Mare catre Rompetrol, care de asemenea a patruns pe culoarea verde a semaforului.

Soferul din prima masina a vrut sa efectueze un viraj la stanga, spre strada Petru Rares, si nu a acordat prioritate celuilalt autoturism, cele doua masini ciocnindu-se.

In urma impactului, soferul de pe Volkswagen a fost ranit. O ambulanta s-a deplasat la locul accidentului, cadrele medicale acordandu-i acestuia primele ingrijiri.

La fata locului au ajuns si criminalistii, care fac cercetari.

Cei doi soferi au fost testati cu aparatul etilotest, la barbatul care conducea autoturismul Volkswagen rezultand o concentratie de 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Actualitate / accident 26 vizite [ Stiri Botosani ]

TRAGEDIE: S-a spanzurat in bucatarie!

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 09:48

TRAGEDIE: S-a spanzurat in bucatarie! Un barbat care locuia intr-un apartament dintr-un bloc de pe Aleea Prieteniei, din municipiul Botosani, a fost gasit spanzurat miercuri dimineata.

Barbatul, in varsta de 63 de ani, a fost vizitat marti seara de o cunostinta, dar nu a dat semne ca ar avea o problema.

In aceasta dimineata, el a fost gasit spanzurat cu un cablu legat de o teava din bucataria apartamentului. Din cate se pare, barbatul a lasat si un bilet de adio in care si-a motivat gestul, acesta fiind preluat de catre anchetatori.

La fata locului au sosit si criminalistii care fac cercetari, iar trupul neinsufletit va fi ridicat de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.

Actualitate / stiri Actualitate 34 vizite [ Stiri Botosani ]

Locuri de parcare scoase la licitatie de Primarie! Vezi in ce zone

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 07:43

Locuri de parcare scoase la licitatie de Primarie! Vezi in ce zone Consiliul Local al Municipiului Botosani anunta organizarea licitatiei publice deschisa, cu strigare pentru rezervarea locurilor de parcare, dupa cum urmeaza:

In ziua de 3.07.2014, ora 10.00, pentru urmatoarele amplasamente:

I. PARCARI VECHI - sunt scoase la licitatie locurile de parcare neplatite pentru anul 2014

1. Aleea Unirii nr. 5 - Muzeu

II. PARCARI NOI

1. Aleea Liceului nr. 10 - Colonel Tomoroveanu nr. 17 - 21

2. Strada Primaverii nr. 3

3. Strada Imparat Traian nr. 60

Pretul de pornire la licitatie este de 117 lei/an, pentru persoane fizice la nivelul anului 2014. Suprafata rezervata pentru un loc de parcare este de 8,0 mp, durata de rezervare 24 ore. Sedinta de licitatie se va desfasura in sala de sedinte de la sediul Casa Cartii . Pot depune cereri de inscriere la licitatie persoanele fizice care locuiesc in raza parcarii, detin autovehicul proprietate personala si nu detin garaj in municipiul Botosani.

Durata de rezervare este pana la 31 decembrie 2014, cu posibilitate de prelungire.

Documentatia pentru licitatie poate fi consultata si achizitionata de la Primaria Municipiului Botosani, serviciul Patrimoniu, ( sediu Casa Cartii ) Calea Nationala nr. 101, incepand cu data publicarii anuntului, intre orele 8 - 16,00. Cererile de inscriere la licitatie pot fi depuse pana la data de 2 iulie, ora 12. Taxa de participare la licitatie 10 lei. Pentru relatii suplimentare, va puteti adresa Serviciului Patrimoniu ( Casa Cartii ) telefon ...

Business / stiri Business 28 vizite [ Stiri Botosani ]

Elicopter SMURD chemat pentru un botosanean!

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 00:59

Elicopter SMURD chemat pentru un botosanean! Un ecliopter SMURD a fost solicitat, marti dupa-amiaza, la Botosani pentru a prelua un barbat in varsta de 48 de ani din localitatea Viisoara, aflat in coma.

Barbatul a cazut de pe bicicleta si s-a lovit puternic la cap, medicii de la Spitalul Judetean solicitand transferul acestuia la Clinica de Neurochirgie din Iasi.

Din cauza starii grave in care se afla, transportul botosaneanului nu a fost posibil pe cale rutiera fiind solicitat elicopterul SMURD.

Pacientul a fost preluat de la Poligonul ACR.

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Stiri Botosani ]

Institutia Prefectului cere revocarea unei hotarari a CL: VEZI motivele si cum vor fi afectati cetatenii!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 12:42

Institutia Prefectului cere revocarea unei hotarari a CL: VEZI motivele si cum vor fi afectati cetatenii! Institutia Prefectului a solicitat Consiliului Local revocarea hotararii adoptata in luna mai privind unele masuri de sustinere financiara din bugetul local a cheltuielilor comune cu energia termica, precum si a cheltuielilor comune cu apa/canal si gunoi menajer.

Potrivit subprefectului Gelu Tiganuca, Hotararea nu are cadru legal, in sensul in care nu se face trimitere la actele normative care reglementeaza aceste plati.

"Am solicitat revocarea Hotararii Consiliului Local din 16.05.2014 motivat de lipsa temeiurilor juridice pe baza si in executarea carora actul a fost emis. Mai mult, si secretarul Consiliului Local a prezentat o nota distincta, nu a dat avizul de legalitate pentru hotarare. De asemenea, un punct de vedere asemanator ca al secretarul l-a avut si directorul Directiei economice, domnul Sanduc, si am analizat hotararea si specialistii nostri au solicitat revocarea. Poate fi reanalizata, pot fi prevazute eventualele acte normative care ar reglementa o astfel de cheltuiala, poate ca au un calcul economic privind influenta in bugetul local a acestei cheltuieli, cat ar insemna. Solicitam revocarea pentru ca nu am o prevedere legala, un cadru legal pentru avizare", a precizat subprefectul Gelu Tiganuca.

In cazul in care Hotararea nu va fi revocata, Prefectura va ataca in instanta de contencios administrativ. Proiectul a fost promovat de consilierii locali ai PNL, cu sprijinul PDL.

Citeste si: SURPRIZA: Proiectul opozitiei a trecut, fiind votat inclusiv de ...

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Stiri Botosani ]

Prefectura Botosani nu mai vrea injuraturi pe Stadion!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 12:10

Prefectura Botosani nu mai vrea injuraturi pe Stadion! O serie de materiale care sa impulsioneze suporterii echipelor de fotbal in folosirea unui limbaj decent vor fi realizate in urmatoarea perioada si montate pe stadionul municipal, sau in alte locatii unde se desfasoara activitati similare.

Campania pentru un limbaj curat pe stadioane a fost propusa astazi la Prefectura in cadrul Comisiei Judetene de Actiune Impotriva Violentei in Sport, subprefectul Gelu Tiganuca motivand necesitatea unor astfel de actiuni prin numarul mereu crescut al minorilor care participa alaturi de parinti la meciurile de fotbal din divizia I sau a III-a.

"Sunt foarte multi copii care merg sa asiste la aceste partide, sa incurajeze echipele locale, iar, din pacate, informatiile noi pe care le afla sunt dominate de ceea ce aud acolo: injuraturi strigate de oameni maturi. Cei mici fie se sperie, fie considera ca au in fata noi modele pe care trebuie sa le urmeze. Va vorbesc din proprie experienta si cred ca toti botosanenii care merg cu familia la meciuri au trecut prin astfel de momente jenante. Trebuie sa facem ceva. Poate, in timp, schimbam aceste metehne ale lipsei de civilizatie. Exista si alte metode de a ne manifesta dezacordul cu ce se intampla pe teren", a explicat subprefectul de Botosani.

Sarcina de realizare si afisare a materialelor de campanie pentru un limbaj curat revine Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, Radu Humelnicu, directorul institutiei, precizand ca acestea vor fi confectionate din economiile facute la alte ...

Sport / stiri Sport 17 vizite [ Stiri Botosani ]

Piata agroalimentara de la subsolul Uvertura Mall, luata la bani marunti de consilierii judeteni!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 12:04

Piata agroalimentara de la subsolul Uvertura Mall, luata la bani marunti de consilierii judeteni! Un consilier judetean vrea sa stie ce venituri a obtinut societatea Parc Industrial odata cu deschiderea pietei agroalimentare de la subsolul Uvertura Mall.

Dorin Ciustea a cerut, marti, in plenul Consiliului Judetean, ca la urmatoarea sedinta ordinara sa ii fie prezentata o situatie cu veniturile si cheltuielile de la aceasta piata.

"As dori ca la sedinta urmatoare sa primesc o balanta a veniturilor si a cheltuielilor realizate in primele sase luni la piata care isi desfasoara activitatea la subsolul mall-ului", a spus Ciustea.

Piata agroalimentara a fost deschisa in luna decembrie a anului trecut.

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Stiri Botosani ]

Jucatori olandezi si americani la FC Botosani!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:29

Jucatori olandezi si americani la FC Botosani! Dupa ce s-a despartit de strainii din lotul sezonului trecut, care nu prea au impresionat, FC Botosani a adus alti stranieri, cu care spera sa dea lovitura.

Doi americani si un olandez au semnat deja cu gruparea locala, iar un alt olandez este inca in probe.

Este vorba despre Martinus Quenten, 23 de ani, (Olanda), Joe Efford si Kofi Twumasi (ambii 18 ani - SUA), care au semnat deja cu FC Botosani.

Americanii au fost testati si de Dinamo Bucuresti, insa din cauza insolventei, clubul din Stefan cel Mare nu i-a putut transfera, asa ca au ajuns la FC Botosani.

Olandezul Martinus Quenten este atacant si a venit la Botosani de la FC Emmen, formatie din liga a II-a a campionatului olandez. Acesta a mai jucat la Heerenveen, Sparta Rotterdam, Ferencvaros iar in ultimul sezon a bifat 34 de partide pentru FC Emmen.

Un alt olandez aflat in lotul echipei FC Botosani, dar care inca se afla in probe, este Rashid Browne, in varsta de 21 de ani, venit de la echipa Almere City FC.

-Martinus Quenten

-Joe Efford

- Kofi Twumasi

- Rashid Browne

Personalitati / FC Botosani 92 vizite [ Stiri Botosani ]

Vezi locurile de munca vacante, in judetul Botosani!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:18

Vezi locurile de munca vacante, in judetul Botosani! Angajatorii botosaneni pun la dispozitie in aceasta saptamana, prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, un numar de 176 de posturi vacante, in diferite domenii de activitate.

Vezi OFERTA!

Business / stiri Business 41 vizite [ Stiri Botosani ]

Ciustea, despre debransarile impuse de Nova Apaserv: "In afara prevederilor contractuale si in afara prevederilor legale"

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:03

Ciustea, despre debransarile impuse de Nova Apaserv: "In afara prevederilor contractuale si in afara prevederilor legale" Consilierul judetean Dorin Ciustea a criticat masura dispusa de conducerea Nova Apaserv de a debransa scarile de bloc din municipiile Botosani si Dorohoi si spune ca decizia sefilor de la aceasta societate nu respecta cadrul legal.

In plus, spune consilierul judetean, prin aceasta masura se incalca si prevederile contractuale, in conditiile in care sunt privati de serviciile de apa si cetatenii care sunt cu facturile la zi.

"Dupa parerea mea, masura luata este in afara prevederilor contractuale si in afara prevederilor legale. Am fost asigurati ca la aceasta societate au fost promovati in conducere cei mai priceputi oameni, cei mai buni specialisti, am externalizat o serie de activitati in speranta ca lucrurile se vor rezolva ori dupa parerea mea masurile luate sunt in contradictie cu ceea ce noi am spus ca trebuie sa asiguram, respectiv eficienta si buna organizare a serviciilor publice de interes judetean", a spus Dorin Ciustea.

Business / stiri Business 8 vizite [ Stiri Botosani ]

Microbuz din Botosani, implicat intr-un cumplit accident in Mures! O tanara a murit!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 00:59

Microbuz din Botosani, implicat intr-un cumplit accident in Mures! O tanara a murit! Un microbuz de transport calatori, ce apartine unei firme din Botosani, a fost implicat, luni la amiaza intr-un cumplit accident in judetul Mures.

Din primele informatii, accidentul a avut loc dupa ce microbuzul firmei Faby Trans s-a ciocnit cu un autotren, soferul microbuzului, care se pare ca se intorcea din Italia, pierzand controlul volanului intr-o curba la dreapta. In urma impactului extrem de violent noua persoane au fost ranite, printre care si copii, iar o tanara de 29 de ani a decedat. Ranitii au fost preluati cu ambulantele, fiind nevoie si e interventia elicopterului SMURD.

(Sursa foto: Citynews.ro)
Accidentul a avut loc pe DN 15 (E60), in localitatea Bogata din judetul Mures

Vezi AICI mai multe foto!

Actualitate / accident 164 vizite [ Stiri Botosani ]

Un barbat din Botosani, printre victimele accidentului din Mures!

Marti, 24 Iunie 2014, ora 00:59

Un barbat din Botosani, printre victimele accidentului din Mures! Un tanar in varsta de 28 de ani, din judetul Botosani, se numara printre victimele teribilului accident ce a avut loc, luni, intr-o localitate din judetul Mures.

Barbatul era pasager in microbuzul ce apartine firmei Faby Trans si care a intrat intr-un autotren.

Purtatorul de cuvant a IPJ Mures, Andreea Pop, a declarat pentru Stiri.botosani ca in urma accidentului noua persoane au fost ranite, iar una, o tanara de 22 de ani, a decedat. Fata moarta era dintr-o comuna din judetul Mures.

Celalalte persoane ranite sunt din Neamt, Bihor si Harghita. Soferul microbuzului are 39 de ani si este din localitatea Albesti. Acesta a scapat cu rani usoare.

Din primele cercetari s-a stabilit ca soferul microbuzului a pierdut controlul volanului intr-o curba la dreapta, a patruns pe contrasens si a intrat violent intr-un autotren. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Accidentul a avut loc pe DN 15 (E60), in localitatea Bogata din judetul Mures

Actualitate / accident 141 vizite [ Stiri Botosani ]

Pacientii, principalii "daunatori" din sectiile Spitalului Mavromati!

Luni, 23 Iunie 2014, ora 13:06

Pacientii, principalii "daunatori" din sectiile Spitalului Mavromati! Nici nu a fost facuta receptia lucrarilor la Spitalul Judetean Mavromati, ca in unele saloane au si inceput sa apara probleme. Conducerea unitatii spitalicesti a cerut de pe fiecare sectie o situatie cu defectiunile aparute pentru a putea fi remediate de constructor.

In majoritatea cazurilor, de vina pentru defectiunile aparute sunt chiar pacientii.

"S-au gasit capace de WC deteriorate, alarma iesita din perete, lipsa plasa tantari la geam, instalatia sanitara care nu functioneaza la un salon. Sunt deficiente mici, dar le-am inventariat pentru a anunta constructorul sa le remedieze in timp util. Sunt pacienti care nu stiu sa exploateze corespunzator si apar astfel de situatii. Dar constructorul le remediaza", a declarat Ioan Asaftei, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean.

Lucrarile la Spitalul Judetean ar urma sa se finalizeze luna aceasta.

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Stiri Botosani ]


Prima   <<   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   >>   Ultima