Dirijor israelian cu origini botosanene, pe scena Filarmonicii Botosani!

   

Dirijorul Ziv Cojocaru, din Israel, si tanarul violoncelist Stefan Cazacu se vor afla, vineri, seara, pe scena Filarmonicii Botosani.

In program:

C. M. von Weber: Uvertura operei Oberon

D. Sostakovici: Concertul pentru violoncel si orchestra nr. 1, in mi bemol major, op. 107

L. van Beethoven: Simfonia a VII-a, in la major, op. 92

ZIV COJOCARU s-a nascut in anul 1977, in Beer Sheva, Israel, din parinti originari din Botosani. Compozitor, dirijor, aranjor, producator muzical, pianist si muzician activ pe scena muzicii pop in Israel, Ziv Cojocaru e un muzician versatil, care combina muzica contemporana cu cea clasica. In anul 2010 a absolvit sectiile de compozitie si dirijat ale Academiei de Muzica si Dans din Ierusalim. Compune muzica pentru importante orchestre si ansambluri camerale din Israel. A dirijat orchestre precum: Israeli Symphonette-Beer Sheva", the Raanana Symphonette and the Jerusalem Academy of music & dance Chamber Orchestra. Incepand din 1995, Ziv Cojocaru ia parte la cele mai prestigioase productii de scena si apare in albumele best selling ca producator, director musical, aranjor, compozitor si pianist. De asemenea, participa la realizarea unor populare productii de televiziune.

STEFAN CAZACU s-a nascut la data de 23 ianuarie 1994. A inceput studiul violoncelului la varsta de 6 ani cu tatal sau, violoncelistul Marin Cazacu. In iunie 2012 a absolvit cursurile Liceului de Muzica George Enescu din Bucuresti unde a studiat violoncelul cu Anca Vartolomei, iar din octombrie este student in anul I la clasa de violoncel a Universitatii de Muzica Bucuresti, avandu-l ca profesor pe Razvan Suma. Incepand din anul 2004 pana in prezent a participat la numeroase competitii, castigand de fiecare data premiul I la toate olimpiadele nationale de muzica, dar si alte premii. A aparut in recitaluri la Bucuresti, Brasov, Sinaia, Ramnicu-Valcea, Sfantu-Gheorghe, Sibiu, Tulcea, Suceava, Cluj-Napoca, Iasi, in emisiuni si inregistrari radio si Tv, in Olanda, Italia si Israel. A sustinut concerte cu orchestre din Arad, Brasov, Botosani, Iasi, Constanta, Galati, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Tg. Mures, R. Valcea, Timisoara, Chisinau, Orchestra Radio Bucuresti.
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 09:20
Sursa: Stiri Botosani

Articol citit de 235 ori


Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Angajat al Vamii Radauti-Prut, ranit in accident rutier
Accidentul a avut loc in satul Podriga, judetul Botosani * trei persoane au ajuns la spital * cauza ...
Firma importanta de confectii, preluata de francezi
Este vorba despre societatea Conted Dorohoi, care a fost preluata de firma franceza HDM * firma din ...
S-a redeschis Parcul Industrial: Sase firme functioneaza deja acolo. Se poarta discutii cu investitori din China. Facilitati in premiera in Romania
Veste uriasa pentru mediul de afaceri si pentru tot judetul. Parcul Industrial Botosani - singurul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor