15 milioane euro pentru tramvaie noi in Botosani de la Guvern

   

Suma va fi folosita pentru cumpararea a 9 garnituri de tramvai * banii provin din fonduri europene
Viceprimarul Botosaniului, Cosmin Andrei (PSD), a anuntat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a alocat 15 milioane de euro municipiului pentru achizitia a 9 garnituri de tramvai noi cu o lungime de 18 metri fiecare. Banii provin din fonduri europene,

Conditii moderne de transport

Anul trecut, Guvernul a emis Ordonanta de urgenta nr. 47/2018, privind stabilirea unor masuri de urgentare a absorbtiei fondurilor europene pentru dotarea unitatilor administrativ-teritoriale cu mijloace de transport, in cazul municipiului Botosani fiind vorba de tramvaie.

"In urma implementarii acestui proiect in municipiul Botosani, toti botosanenii care vor circula cu tramvaiul vor beneficia de cele mai moderne conditii de transport la nivelul oraselor europene. Este un pas important pe care l-a facut Guvernul prin aplicarea acestui proiect european la nivel administratiilor publice locale din toata tara", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primaria are obligatia sa colecteze date cu privire la traseele de transport public existente ce fac obiectul proiectului si sa le puna la dispozitia Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Actualei guvernari i-a luat un an de zile sa recupereze intarzierile lasate, efectele delasarii guvernarii lui Dacian Ciolos, sa rezolve acreditarea Autoritatilor de Management necesare deschiderii de apeluri pentru depunerea de proiecte cu finantare europeana. Atat eu, cat si colegii mei de la Ministerul Dezvoltarii dorim ca fiecare localitate din fiecare judet, inclusiv din Botosani sa se integreze pe deplin in Europa", a declarat botosaneanul Angel Gheorghiu, subsecretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Alina CALINIUC
Vineri, 24 Mai 2019, ora 07:38
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Afacerea care a EXPLODAT la Botosani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare strada a aparut cate una-doua
Exista afaceri la Botosani care infloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt ...
Femeie cazuta 3 metri sub pamant dupa ce s-a prabusit strada pe care mergea - VIDEO & FOTOGALERIE
Un incident de o gravitate extrema a avut loc joi seara in municipiul resedinta de judet. O femeie ...
Cel mai mare centru medical din mediul rural cu fonduri elvetiene
Comuna Dangeni a devenit un pol al serviciilor medicale in mediul rural din judetul Botosani. Cu o ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor