"Adevarul" l-a gasit pe un urmas al rasculatilor de la 1907: "Pe bunicul si pe strabunicul i-au purtat in lanturi pe jos 35 de kilometri"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 04:04
104 citiri
Cu 110 ani in urma, pe 8 februarie (pe stil vechi), la Flamanzi, in judetul Botosani, izbucnea ultima mare rascoala taraneasca din Europa. "Adevarul" l-a gasit pe unul dintre urmasii rasculatilor de la 1907. Flamanzi este o veche asezara rurala situata pe drumul ce face legatura dintre Botosani si Harlau. Transformat in oras in anul 2004, Flamanziul este o urbe mai mult cu numele. Oamenii traiesc din munca pamantului, in case batranesti si merg la targ cu caruta. Urmeaza traditii pastrate cu ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.