Cel mai important loc de pelerinaj din Europa pentru evreii hasidici se afla in Romania. Acestia vin anual sa se roage la mormantul celui numit "Ingerul"

Sursa: Adevarul
Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 13:04
139 citiri
Stefanestiul este un oras cu 5.800 de locuitori situat la granita de nord a Romaniei, la 50 de kilometri de municipiul Botosani. Este o zona ruralizata, dar plina de ruinele targului de altadata. Localitatea este renumita pentru comertul cu piei, dar si pentru importanta comunitate evreiasca pe care a adapostit-o inca din secolul al XVIII-lea. Daca pentru romani Stefanestiul este doar un orasel sarac din nordul Moldovei, pentru intreaga lume iudaica, dar mai ales pentru evreii ultra-ortodocsi ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.