Cum au devenit legionarii sfinti in puscariile comuniste. Cele mai importante personaje din cultul "sfintilor inchisorilor"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 30 August 2017, ora 04:02
93 citiri
Cei mai importanti monahi si preoti, considerati adevarati "sfinti ai inchisorilor" din perioada comunista, au fost ferventi sustinatori ai miscarii legionare. Trecerea lor de la adepti ai unei grupari de extrema dreapta caracterizata prin antisemitism si nationalism la sfintenie a avut loc in temnintele regimului, prin tortura si chinuri cumplite. Imediat dupa instaurarea comunismului in Romania, in special in anii 50 a inceput o adevarata epurare a populatiei. Cine se opunea sau reprezenta un ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.