Descoperire unicat: cum arata cea mai veche biserica crestina din Moldova. A fost gasita in mijlocul unui adevarat "oras al mortilor"

Sursa: Adevarul
Sambata, 30 Mai 2015, ora 06:19
96 citiri
Arheologii botosaneni sapau in comuna Mihalaseni din judetul Botosani, la inceputul anilor '80. Campania de sapaturi din perioada 1983-1988 a fost una prolifica. A fost descoperit in aceasta zona nordica a tarii un adevarat oras al mortilor: 520 de morminte. Defunctii au fost fie inmormantati, fie arsi si depusi in urne ingropate in pamant alaturi de obiectele dragi din timpul vietii. "Necropola de la Mihalaseni a fost descoperita in 1982, cu prilejul unor lucrari de drenare a solului. Au fost ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.