Descoperire unicat in Europa, facuta la Botosani. Albastrul de Voronet si "rivalul regasit": o fresca de 500 de ani, pictata cu legendarul "galben de Cosula"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 02:15
109 citiri
Specialistii angajati la restaurarea Manastirii Cosula din Botosani au facut in cursul saptamanii trecute una dintre cele mai importante descoperire arheologice din Romania in ultimii 10 ani. Este vorba despre o fresca situata pe unul dintre peretii interiori ai bisericii, care are o vechime de aproape 500 de ani. Fresca face parte din pictura originala a complexului monahal, ridicat in 1535 de marele vistiernic al Moldovei, Mateias, in timpul domniei lui Petru Rares (1527-1538; 1541-1546), ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.