Misterul mortii lui Burebista: marele conducator a sfarsit asasinat de nobili, a fost alungat, ucis la comanda de romani sau tradat de preotul Deceneu ?

Sursa: Adevarul
Marti, 26 Mai 2015, ora 02:30
399 citiri
"Boerebistas, barbat get, luand conducerea neamului sau, a ridicat pe oamenii acestia ticalositi de nesfarsitele razboaie si i-a indreptat prin abstinenta si sobrietate si ascultare de porunci, asa incat in cativa ani a intemeiat o mare stapanire si asupus getilor cea mai mare parte din populatiile vecine", scria geograful grec Strabon (64/63iHR-24d. HR) in lucrarea sa "Geografia" despre cea mai importanta captenie geto-daca, "Buruista" sau Burebista. Dupa cum arata si istorici precum Hadrian ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.