"Mos Pisoi"-Pisoski, ofiterul din Botosani care l-a facut domnitor pe Cuza: "Daca nu-l alegeti domn va tai pe toti aici!"

Sursa: Adevarul
Sambata, 14 Februarie 2015, ora 21:10
254 citiri
In Sala "Elefant" din cladirea Muzeului de Istorie Naturala a vechiului Iasi, pe data de 3 ianuarie 1859, s-a intrunit adunarea Partidei Nationale, intr-o sedinta decisiva pentru nominalizarea candidatului Moldovei la tronul Principatelor Unite. Elena Cuza, sotia lui Alexandru Ioan Cuza, a relatat, intr-un interviu acordat in 1909, cu doar cateva luni inainte de a muri, acest moment si l-a pomenit pe colonelul Nicolae Pisoski. "In seara de 3-4 ianuarie, pe cand sedeam la masa in Iasi, au venit ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.