Penitenciarul din Botosani, tabara de exterminare si reeducare pentru detinutii politic, in anii '60: "Ne-au dat si mate de oaie fierte, cu balega in ele"

Sursa: Adevarul
Sambata, 01 August 2015, ora 20:57
129 citiri
In 1960, in conditii si din motive inca neelucidate, 3.500 de opozanti ai regimului comunist, elite intelectuale si politice ale regimului "burghezo-mosieresc", erau transportati in conditii inumane de la Puscaria din Galati la cea din Botosani.
Toti detinutii erau membri ai partidelor istorice, PNL, PNT si PSD, majoritatea oameni care au detinut functii in vechiul regim. In trenurile insalubre folosite la transportul vitelor se ingramadeau printre altii episcopii Tamaianu si Dragomir, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.