Perchezitii la contrabandisti din Botosani

   

Politistii din Botosani au efectuat noua perchezitii la sediile unor firme, dar si la locuintele unor barbati * cu totii sunt banuiti de evaziune fiscala si contrabanda

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Politiei municipiului Dorohoi si Sectiei Rurale nr. 4 Dorohoi, au pus in executare sase mandate de perchezitie domiciliara la doua imobile si un spatiu de depozitare, respectiv la trei puncte de lucru apartinand unei societati comerciale administrate de un barbat de 53 de ani, din comuna Broscauti. Decizia a fost luata dupa ce au facut noua perchezitii la sediile unor firme si la locuintele unor barbati banuiti de evaziune fiscala si contrabanda. "Cu ocazia activitatilor, la locatiile vizate au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor, conform prevederilor Codului de Procedura Penala, mai multe inscrisuri si documente cu privire la care exista indicii temeinice ca nu au fost inregistrate in evidenta contabila a societatii, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat. De asemenea, a fost indisponibilizata, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, suma de 11.400 de lei", a afirmat Carp.

Anchetatorii au stabilit ca, in cursul anului 2019, reprezentantii societatii comerciale respective au achizitionat in nume propriu de la diversi agenti economici de pe raza judetului Suceava diferite produse, in special alimentare, pe care le-au comercializat ulterior prin intermediul punctelor de lucru ale societatii, realizand astfel venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale si sustragandu-se in acest fel de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala urmeaza sa fie stabilit de catre organele fiscale.

Pe urmele ho
tilor de marfuri din import

Intr-un alt dosar, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale, au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara emise de Judecatoria Botosani, in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul comiterii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Perchezitiile au fost efectuate la trei locatii apartinand unui barbat de 58 de ani, din municipiul Botosani, iar, cu ocazia activitatilor desfasurate, la una dintre locatiile vizate a fost identificata si ridicata in vederea continuarii cercetarilor, cantitatea totala de 3.442 de pachete de tigarete de diferite marci, de provenienta Republica Moldova si duty free, pentru care persoana in cauza nu detinea documente legale de provenienta si despre care cunostea ca provin din activitati de contrabanda.

"
Pe numele barbatului a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Botosani, urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de luare a unei masuri preventive", a precizat Maria Carp. Ancheta in ambele dosare este continuata sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Nicolae DRUMEA
Sambata, 22 Februarie 2020, ora 09:34
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Tragedie intr-o familie din Suceava: tatal omorat de coronavirusul luat de la propria fiica
Nici mai mult, nici mai putin de 146 de oameni au murit in Romania din cauza infectiei cu Covid-19 ...
Inchideti Spitalul Judetean? Curg vestile despre Mavromati si un nou director la Sanatatea Publica, dar Covid-19 le-a luat glasul sefilor CJ
Informatiile neoficiale au devenit in aceste vremuri, pe care in mod nefericit le traim cu totii, ...
VIRUSUL chinezesc pare sa fi patruns si in Directia de Sanatate Publica Botosani, un serviciu intreg a fost INCHIS
O mare parte dintre angajatii Directiei de Sanatate Publica (DSP), institutia care este cea mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor