Probleme la furnizorul de apa din Botosani

   

Problemele cu lipsa fortei de munca au ajuns si la furnizorul unic de apa-canalizare al judetului Botosani.
Albert Tanasa, directorul companiei Nova Apaserv SA Botosani, detinuta de Consiliul Judetean si primariile din judet, a declarat ca are loc o reorganizare a posturilor si ca vrea sa transfere mai multe posturi la directia operationala.

"Avem un deficit foarte mare de personal. Au plecat colegi, prin demisie sau la pensie. Desi avem posturi scoase la concurs, unele chiar la a treia runda, se pare ca din punct de vedere al activitatii desfasurate, raportat la salariul minim pe economie, nu mai este un domeniu atractiv. Am avut colegi care s-au angajat prin concurs si dupa trei saptamani au plecat", a declarat Albert Tanasa.

Compania de apa trece printr-o reorganizare a posturilor ca urmare a preluarii noilor retele de apa finalizate in ultimii ani la nivelul intregului judet si in municipiul Botosani.

"Spre exemplu, pe municipiul Botosani, numai pe contractul pe reabilitare si extindere, contract care a fost finalizat in noiembrie 2018, avem 24 de statii de pompare, care trebuie intretinute zilnic, monitorizate de catre salariati pe care nu-i am, plus ca va trebui sa dam drumul pana in iulie la statia de epurare de la Flamanzi. Aici, dupa normele tehnice si dupa proiect, avem nevoie de minimum 13-14 angajati, incepand de la sef de statie, laboranti, tehnicieni, pana la muncitori", a concluzionat directorul Nova Apaserv.

Alina CALINIUC
Luni, 22 Aprilie 2019, ora 08:11
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Milioane euro pentru Primaria Botosani
Primarul Catalin Flutur a declarat ca Primaria Botosani a reusit sa atraga 6 milioane de euro care ...
Investitii de 2,5 milioane euro intr-o comuna din Botosani
Comuna Candesti este una dintre unitatile administrativ-teritoriale ale judetului Botosani care a ...
Durere fara margini pentru o mama: Dimineata si-a gasit copilul fara suflare in pat!
La nici doua zile dupa tragedia de la Paltinis, unde un copil de an si sapte luni a murit in bratele ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor