Dupa aproape 50 de ani, LUCIAN VALEA, "Patriarhul" poetilor botosaneni, se intoarce in Nord. "In Darabani m-am reintalnit cu mine insumi"

Sambata, 27 August 2016, ora 16:09
182 citiri
Poetul care, adolescent fiind, impartea in doua lumea literara romaneasca. Condamnat de comunisti la munca silnica pe viata, a executat cinci ani de puscarie. In anii 60-70 a urcat spre Darabani, locul unde renaste ca om, ca poet, ca profesor si mentor pentru cateva generatii de elevi.

Lucian Valea este un nume de referinta in literatura romana, cu meritata vizibilitate si prestanta pe rafturile bibliotecilor din toata vremea. Recitit si reevaluat cu buna credinta, Lucian Valea se dezvaluie nu ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Stiri Botosani