Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferenta dintre veniturile mici si cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeana! Decalajul a crescut de 6 ori!

   

Diferenta dintre veniturile mari si cele mai mici a ajuns in Romania sa fie cea mai mare din toata Uniunea Europeana.Romanii inregistreaza cele mai mari decalaje din Uniunea Europeana intre veniturile mari si cele mici, in conditiile in care veniturile celor mai bogati 10% dintre romani sunt de aproape 6 ori mai mari decat ale celor mai saraci 10% dintre ei.
Concluziile apartin unui infografic facut public de Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.
In intreaga Uniune Europeana acest raport este de 3,76. In Cehia si Slovacia, raportul este 2,83%, in Slovenia - 2,96%, in Finlanda - 3%, in Bulgaria - 5,22%, in Letonia - 5,29% si in Lituania - 5,5%. Romania are un raport de 5,83% intre cei mai bogati si cei mai saraci 10% dintre cetateni.
Potrivit infograficului, cei 10% romani cu cele mai mari venituri castiga anual peste 6.928 euro, in timp ce acei 10% cu cele mai mici venituri au un venit anual de maxim 1.189 euro, respectiv 3,25 euro pe zi.
"Intre 2010 si 2015, tendinta a fost ca decalajele sa se accentueze. Dupa o scurta perioada de reducere (2016-2017), raportul dintre cele mai mari si cele mai mici venituri a crescut din nou, in 2018. Aceasta inseamna ca veniturile mari au crescut mai accentuat decat cele mici", se precizeaza in infograficul publicat de Monitorul Social, care a folosit datele publicate de Eurostat.
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 14:03
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Al TREILEA Lidl din Botosani se construieste pe un teren de langa cartierul bogatilor - GALERIE FOTO
Compania nemteasca Lidl pare sa fi prins mediul financiar favorabil in municipiul Botosani, unde al ...
Este OFICIAL! Supermarket si blocuri de locuinte in locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botosani - GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, si anume construirea unui imens centru comercial in ...
Dupa o investitie 100% privata, un oras din judetul Botosani va avea din nou incalzire centralizata
Apa calda si caldura in sistem centralizat intr-un oras din judetul Botosani la 20 de ani dupa ce ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor