Rotary Club Botosani lanseaza cea de sasea editie a programului bursier "Prof. dr. Constantin Manolache"

   

Generozitatea botosanenilor prezenti la balul de caritate "Botosaniul iubeste excelenta!", organizat la data de 22 februarie 2019, de Rotary Club Botosani (si in urma caruia s-au strans fonduri pentru sustinerea proiectul bursier "Ajuta un copil sa invete!"), a creat posibilitatea acordarii, pentru anul scolar 2019-2020, a unui numar de sase burse scolare "PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE", in scopul sprijinirii elevilor din ciclul preuniversitar, de la unitatile scolare ale judetului Botosani.Valoarea unei burse este de 6.000 lei/an si se va acorda conform Regulamentului, in baza unui concurs de dosare, urmarind identificarea, sustinerea, dezvoltarea si promovarea talentelor, in ideea crearii unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.
Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA SCOLARA ROTARY orice elev care urmeaza cursurile la invatamantul de zi, in unitatile de invatamant din judetul Botosani, si care:
- invata intr-o unitate de invatamant preuniversitar de stat din judetul Botosani;
- s-a remarcat la olimpiada/concurs - faza nationala si s-a clasat in primele 20 de locuri;
- are media generala a anului de studiu anterior peste 9,00;
- indeplineste conditia ca suma lunara a veniturilor brute a intretinatorilor sa nu depaseasca plafonul de 1500 lei/membru de familie (valoare ce se va dovedi prin documente);
- nu beneficiaza de alte burse, avand surse in mediul privat.
Perioada de primire a dosarelor de candidatura este 17 septembrie - 21 octombrie 2019, acestea urmand a fi depuse la secretariatul partenerului din cadrul acestui proiect: Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, str. Nicolae Iorga nr. 28, Botosani, cu mentiunea: "in atentia Clubului Rotary Botosani".
Atribuirea burselor de studii se va face in urma unui proces de evaluare a candidatilor inscrisi, lista bursierilor castigatori urmand a fi publicata, cel mai probabil, la finalul lunii octombrie 2019.
Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate si continutul dosarului de candidatura pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: http://www.facebook.com/RotaryBotosani

Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o cariera didactica deosebita, dascal ce a initiat in tainele cartilor generatii si generatii de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botosani a hotarat ca bursele de studiu, care vor fi acordate incepand cu anul scolar 2014-2015, sa-i poarte numele, in semn de pretuire, de respect dar si ca model de urmat pentru generatiile urmatoare.
Clubul Rotary - Botosani, organizatie non-guvernamentala si non-profit, grup de voluntari din comunitatea locala, lideri si conducatori din diverse firme private sau publice, profesionisti de elita in domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv sustinerea performantei si a excelentei, prin implicarea in proiecte sociale, culturale, sportive si educationale, sub sloganul "A servi mai presus de sine insusi".
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 11:02
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Super tranzactie in zona ultracentrala a orasului, un om de afaceri a cumparat o cladire pentru fiul sau - GALERIE FOTO
Una dintre cladirile din zona ultracentrala a municipiului resedinta de judet va avea o alta ...
Accident grav intre Botosani si Vama Stanca
O femeie in varsta de 55 de ani a fost ranita in urma unui accident rutier produs pe drumul national ...
Sacalii din Republica Moldova dau iama la Botosani
Cateva exemplare din aceasta specie au fost vazute din nou la Trusesti si Darabani * se pare ca ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor