Toate scolile si gradinitele trebuie sa aiba aviz ISU la acreditare. Andronescu: "In viitoarea lege, aceste avize sa fie in responsabilitatea celor care detin cladirea scolii"

   

Toate gradinitete si scolile trebuie sa aiba avize ISU, indiferent ca sunt de stat sau private, declara ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, dupa ce in sedinta de Guvern de saptamana trecuta propusese ca scolile de stat care urmeaza sa fie acreditate sa fie exceptate. Prevederea nu a trecut de sedinta de Guvern. Ministrul Educatiei a declarat pentru HotNews.ro ca va discuta cu cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta sa nu exagereze in privinta cerintelor atunci cand elibereaza avizele de securitate la incendiu."Gradinitele si scolile, indiferent ca sunt de stat sau private, trebuie sa obtina avizul ISU. Ceea ce ne gandim sa facem, probabil ca vom propune in viitoarea lege, este ca aceste avize sa fie in responsabilitatea celor care detin cladirea scolii, si acestea sunt autoritatile locale. Eu cred ca trebuie sa discutam cu responsabilii care decid ce criterii trebuie sa indeplineasca o cladire, pentru ca nu mi-as dori sa exagereze. Si am sa va spun si de ce fac aceasta afirmatie. Vorbeam acum doua saptamani cu primarul Sectorului 6 si imi spunea ca atunci cand a cerut avizul ISU pentru scolile care functioneaza de multi ani in sectorul 6 si care au o alimentare cu apa curenta, acestora ISU le cere sa faca niste bazine cu apa suplimentara in situatia in care nu este suficienta presiune de la retea. Adica mi se par niste exagerari care nu ar trebui facute", a declarat Ecaterina Andronescu pentru HotNews.ro
"Eu sunt absolut de acord ca trebuie sa ne protejam copiii de orice ar putea sa le puna viata in pericol, dar sa nu exageram! Atat timp cat avem apa curenta de la robinet de ce trebuie sa faca bazine in curtea scolii? Ca sa generez alte probleme si fara indoiala si costuri suplimentare?", a mai spus Ecaterina Andronescu.
Joi, 11 Aprilie 2019, ora 21:03
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Noul prefect al judetului: nascut in 1969, fost ofiter in Armata, absolvent al facultatii de drept
Alexandru Colbu Sursa foto: stiri.botosani.ro Daca se vor face toate actele la timp, vineri, 6 ...
Scandal urias in sedinta PNL pentru stabilirea directorilor. NU au fost votati toti directorii
Liberalii s-au certat ca la usa cortului, si-au aruncat vorbe grele unii altora, iar unii dintre ei ...
S-a votat cu mari surprize - LISTA DIRECTORILOR PNL pentru institutii, pleaca toti PSD-istii
Intrunit vineri seara in sedinta, Biroul Politic Judetean al PNL a votat persoanele care vor fi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor