Spune-mi ce pofte ai ca sa iti spun cum esti!

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 18:09
8439 citiri
Spune-mi ce pofte ai ca sa iti spun cum esti!

Cine n-a trecut printr-o stare in care pana si prezenta in carne si oase a lui Elvis, Tom Cruise, Brad Pitt sau Johhny Depp, depinde de gust, nu ar fi reusit sa te faca sa se dezlipesti de punga de chipsuri, de pizza sau de ciocolata?

Insa care este motivul pentru care nevoia de aceste "gustari" este de atat de greu de infranat? Raspunsul il da MSNBC, prin intermediul unui specialist din Chicago, Alan R. Hirsch, autor al unor carti in domeniu si chiar al unui studiu realizat pe 18.000 de persoane, pe parcursul a 25 de ani.

"Poftele in materie de produse culinare dezvaluie si tipul de personalitate al fiecaruia". Cu alte cuvinte, pofta de dulce, sarat sau picant spune ceva despre personalitate.

Pofta de sarat

Ce spune despre organism: Daca nimic nu te satisface ca gustarile sarate, cel mai probabil ai o deficienta de minerale in organism. Studiile au aratat ca femeile a caror dieta este saraca in calciu simt nevoia de gustari sarate mai multe decat celelalte.

O posibila explicatie este aceea ca sodiul mareste temporar nivelul de calciu din sange, iar organismul se lasa pacalit ca nevoia a fost acoperita. Din pacate, poate fi vorba de o deficienta legata si de alte minerale.

Testele pe animale au aratat ca si lipsa potasiului si a fierului pot duce la un comportament similar, respectiv nevoia de ceva sarat.

Ce spune despre tine: Esti tipul de om care se lasa purtat de val. Din cercetarile lui Hirsch reiese ca esti tipul de om care crede ca fortele externe, nu actiunile proprii, iti hotarasc destinul.

Pofta de ciocolata

Ce spune despre organism: Te orientezi catre ciocolata pentru dependenta pe care o ai pentru aceasta aroma - in realitate pentru ca stimuleaza secretia de serotonina.

Ciocolata e un antidepresiv natural pe care in mod instinctiv corpul tau il cauta atunci cand hormonii fericirii au ajuns la fundul sacului si ai nevoie de un "lifting" rapid al starii de spirit.

Ce spune despre tine: Asta depinde in primul rand de tipul de ciocolata pe care il preferi.

- ciocolata neagra: Esti sufletul petrecerii, un animal social, iar la munca esti in centrul actiunii, implicat trup si suflet

- ciocolata cu lapte: Esti tipul tacut, introspectiv. Ideea ta despre o dupa-amiaza perfecta este o plimbare solitara sau cititul unei carti

Pofta de picant

Ce spune despre organism: Daca ai probleme in a te racori - si nu la figurativ -, atunci organismul tau probabil ar vrea sa transpire, dar nu poate. Iti va cere atunci mancaruri picante, cum ar fi cele din bucataria mexicana.

Unele studii merg chiar pana intr-acolo incat sugereaza ca poti deveni dependent de starea pe care ti-o da mancarea picanta: ritm cardiac accelerat si respiratie rapida.

Ce spune despre tine: Iubesti ordinea, iti displace sa pierzi timpul, esti un om meticulos, care insista pe detalii.

Pofta de dulciuri

Ce spune despre organism: Ca si in cazul poftei de ciocolata, nevoia de dulce poate indica faptul ca iti doresti o alta stare mentala sau ca, pur si simplu, nu mai ai energie.

Organismul absoarbe zaharurile rafinate din dulciuri mai repede decat din orice alt timp de mancare, furnizand combustibil aproape instantaneu.

Ce spune despre tine: Persoanele care nu numai ca viseaza in taina la platouri cu dulciuri, dar se si infig in ele cand au ocazia, au o latura salbatica ascunsa. Sunt persoane cu putine regrete, carora le place sa se afle in centrul atentiei.

Pofta de dulce si sarat

Ce spune despre organism: Organismul are nevoie atat de glucoza, cat si de sodiu pentru a functiona corespunzator, asa ca atunci cand te simti obosit apelezi la covrigei sarati trasi in ciocolata sau orice altceva impleteste gustul sarat cu cel dulce.

Ce spune despre tine: Esti un singuratic, dar si un om talentat, cu un intelect peste medie. Conform cercetarilor lui Hirsch, esti creativ, dar nu te dai in stamba; pari aproape distant, rece si de neabordat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#pofte temperament, #gustari personalitate, #pofta de dulce, #pofta de sarat , #stiri Brad Pitt