Articole despre "activitati sportive braila"

Rezultatele 1 - 30 din 202 (0.568 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 07:20

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 14 - 22.10.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 113 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.690 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 15.10.2014, ora 12:55 - o tamponare usoara intre doua autoturisme in intersectia Aleea Cocorilor cu Calea Calarasilor. Fara victime.
- 16.10.2014, ora 14:22 - un autoturism care a taiat calea de rulare a unui moped a lovit partea laterala a autoturismului in intersectia Bd.Dorobantilor cu str. 1 Decembrie 1918. La fata locului a sosit un echipaj al Politiei Rutire.
- In data de 16.10.2014, ora 14:07 - in intersectia str. Scolilor cu Bd.Independentei, o persoana de sex masculin in momentul in care a vrut sa coboare dintr-un maxi-taxi, in loc nepermis, s-a dezechilibrat si a cazut. La fata locului a sosit ambulanta care a transportat victima la spital si un echipaj al Politiei Rutiere.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate ..

Actualitate / stiri Actualitate293 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: GAL "Campia de vest a Braila", porneste cu dreptul in noul an

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 06:07

Editie Online: GAL "Campia de vest a Braila", porneste cu dreptul in noul anAsta este: in Baraganul brailean nu ne putem lauda decat cu un Grup de Actiune Locala (GAL), cu sediul la Faurei. Si pentru ca aici s-a inteles importanta asocierii, inclusiv in scopul obtinerii de fonduri, prin APDRP-AFIR; spre a fi de folos binelui comunitatilor locale, dezvoltarii si cresterii standardului de viata, a puterii economice. Deci spre binele oamenilor si un trai civilizat. In judet au fost mai multe tentative de asociere in GAL, chiar si cu UAT din judetele vecine, dar stiti cum e la noi la romani: de ce sa nu fiu eu sef; poate gasesc un locsor caldut rubedeniilor; ce trebuie sa stie "x" ce facem noi in comuna, etc. Ei bine, la Faurei s-au gasit oameni cu initiativa si de uneala (la bine si la greu), pusi mai ales pe treaba.
Evident ca proiectele pe bani europeni au avut ca obiectiv sprijinul si incurajarea intr-o afacere de care au atata nevoie tinerii din mediul rural. S-au implicat serios in aceste demersuri, dl. primar Ionel Voinea (presedintele Asociatiei GAL "Campia de vest a Brailei), managerul Cosmin Catalin Rosca, iar conducerea colectiva (cuvant reconsiderat in bine) este a unui grup de oameni tineri si ambitiosi, provenind din domenii diferite de activitate. Ii ajuta si secretarul primariei Faurei, dl Cosmin Oancea, iar membrii ai GAL sunt si patroni, oameni de afaceri si mici intreprinzator sau specialisti din domeniul public.
Cu multa satisfactie ne-a vorbit de ce se intampla la Faurei, dna Silvia Fotinia Ganescu, manager la Biroul Regional Braila ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Arcasu ]

Masuri de ordine publica la meciul C.F. Braila - Otelul Galati

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 07:20

Masuri de ordine publica la meciul C.F. Braila - Otelul GalatiMarti, 23 septembrie a.c., jandarmii braileni vor asigura masurile de ordine publica la Stadionul Municipal Braila, cu ocazia desfasurarii meciul de fotbal dintre echipele C.F. Braila - Otelul Galati, in cadrul Cupei Romaniei.
Pentru a preveni orice activitati care pot conduce la tulburarea ordinii publice, aproximativ 40 de jandarmi se vor afla in zona imediata si apropiata locului de desfasurare a partidei, ce se va disputa cu incepere de la ora 16.00.
Jandarmeria Braila recomanda suporterilor sa nu se implice in incidente, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.
Aspecte de interes:
Spectatorilor le este interzis:
- sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva sau sa patrunda in interiorul acesteia in stare vadita de betie, fara documente de acces sau prin incalcarea normelor legale stabilite de organizator;
- sa introduca in arena sportiva bauturi alcoolice, inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen;
- sa refuze prezentarea documentelor de acces si, dupa caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificata a fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta;
- sa refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor;
- sa escaladeze gardurile care delimiteaza spatiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
- sa profereze ori sa ...

Sport / stiri Sport202 vizite[ Arcasu ]

ONG-uri brailene premiate

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 07:19

ONG-uri brailene premiateDoua ONG-uri brailene au fost premiate la Gala Nationala a Societatii Civile Tinere de la Covasna

Sub genericul Inspiram o noua generatie, in data de 22 noiembrie 2014, a avut loc, la hotel Clermont din Covasna, Gala Nationala a Societatii Civile Tinere, un eveniment aflat la prima sa editie, organizat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Institutia Prefectului Covasna si Grupul de Initiativa ONG de la nivelul acestei institutii.

Gala Nationala a Societatii Civile Tinere a constituit momentul premierii celor mai valoroase proiecte de/pentru tineret derulate in anul 2014 de catre organizatii neguvernamentale de/pentru tineret/studenti, licee de stat sau private, consilii ale elevilor precum si alte organizatii neguvernamentale de/pentru tineri din Romania. La concursul lansat de DJST Covasna s-au inscris 120 de proiecte, iar in urma selectiei juriului au ramas 50, grupate pe urmatoarele categorii: educatie, ecologie, umanitar, dezvoltare sociala si economica, sport, cultura si arta.
Doua ONG-uri brailene au reusit sa se numere printre cei premiati la acest eveniment, Asociatia Parinti - Elevi - Profesori "Anghel Saligny" Braila, respectiv, Asociatia Clubul de Turism "Proilavia", prima organizatie fiind premiata pentru proiectul "In oras, cu scriitorii braileni de ieri si de azi", la sectiunea cultura si arta, cealalta, la sectiunea sport, ca urmare a ...

Business / afaceri26 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 07:19

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 02 - 09.09.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 231 sanctiuni contraventionale in valoare de 55.555 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi un accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 08.09.2014, ora 22:31 - o persoana de sex feminin a fost lovita de un autoturism in timp ce traversa Calea Calarasilor intersectie cu str. Milcov prin loc nepermis. La fata locului a sosit un echipaj al Politiei Rutiere si unul de la S.A.J. Braila. Victima a fost transportata la spital.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 4 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga"; ...

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 21 August 2014, ora 07:19

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 12 - 19.08.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 77 sanctiuni contraventionale in valoare de 24.120 lei, dupa cum urmeaza:

A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 7 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.

B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte contra unor sume modice, deseuri si resturi rezultate din demolari, s-a continuat patrularea ..

Actualitate / stiri Actualitate142 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sedinta CJ... pe valuri

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 06:07

Editie Online: Sedinta CJ... pe valuriDe fapt, ieri, Dunarea a fost linistita, iar ziua insorita. Semne bune si pentru desfasurarea sedintei Consiliului Judetean, care a avut loc pe nava "Ovidiu", a acestei institutii. Si, de apreciat ca de aceasta data nu a mai fost vorba de repetarea circotecilor anterioare.
Ordinea de zi , foarte stufoasa, a suferit modificari in minus, dar mai ales in plus. A surprins de aceasta data si unanimitatea (chiar cu 1-2 voturi negative) in adoptarea multor proiecte, insa nu au lipsit nici discutiile contradictorii, opiniile diferite sau parasirea salii in cazurile mai dificile. Oricum, dl. Viorel Mortu a fost ales prin vot secret (de catre toti consilierii prezenti) in functia de vicepresedinte al CJ, pentru executarea functiei de presedinte, iar dl. Ionel Avram a obtinut acordul majoritatii consilierilor, sa reprezinte CJ in cadrul ADI Dunarea si ECO Dunarea. * Dl. Ancuta a repus pe tapet problema demisiei sale, ceea ce nu s-a aprobat prin vot. *Asocierea CJ cu UAT pentru contracte in vederea deszapezirii s-a semnat numai cu 13 primarii * A fost retras proiectul cu privire la prelungirea concesionarii, pana la sfarsitul anului agricol, a unor terenuri. Avizul comisiei a fost negativ, fiind necesara prezentarea clara si exacta a situatiei acestor terenuri, de catre DAJ * S-a aprobat preluarea a 4900 mp teren necesar pentru drumul de acces la Depozitul de deseuri din Ianca * Proiectul privind mult discutata problema a celor 503,36 ha de la Vadeni, s-a scos si el de pe ordinea de zi * ..

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati ale Politiei Locale

Joi, 10 Iulie 2014, ora 07:21

Principalele activitati ale Politiei LocaleIn perioada 01 - 08.07.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 189 sanctiuni contraventionale in valoare de 31.305 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 8 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
Pe linia incalcarii normelor de gospodarire pe teritoriul Municipiului Braila au fost aplicate 22 sanctiuni contraventionale conform H.C.L.M. Braila nr. 5/2003 cu amenzi in valoare de 3.850 lei.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, ...

Actualitate / stiri Actualitate345 vizite[ Arcasu ]

Caravana automobilistilor la Braila

Joi, 12 Iunie 2014, ora 00:18

Caravana automobilistilor la BrailaCaravana automobilistilor inscrisi in cadrul Campionatului National de Indemanare Auto pe 2014, desfasurat sub egida ACR, va poposi la Braila in zilele de 14/15 iunie a.c.

Acesti sportivi licentiati se vor intrece pentru podiumul celor mai indemanatici piloti, al celor mai buni virtuozi ai volanului, al celor mai tehnici cunoscatori ai performantelor masinilor prezente la start. In ultimii 3 ani printre acestia au fost si braileni, protagonisti ai claselor, campioni la grupe, iar ca o recunoastere atat a prestatiei lor, cat si a traditionalei miscari automobilistice de masa din oras, federatia de specialitate impreuna cu organizatorul de campionat GT Autoclub Bucuresti, au stabilit a 3-a etapa la Braila.
Prezentarea programului de concurs:
Sambata, 14 iunie 2014: antrenamentele pilotilor, incepand cu ora 14.00;
Duminica, 15 iunie 2014:
- ora 10.30 - antrenamente cronometrate
- ora 11.45 - mansa I de concurs
- ora 13.00 - mansa a II-a de concurs
- ora 14.15 - mansa a III-a de concurs
- ora 17.30 - festivitatea de premiere
Mentionam ca toata echipa de arbitri si adjunctii lor vor fi braileni, iar desfasurarea concursului se va face pe pista amenajata in parking Promenada Mall Braila. In deschiderea concursului se va desfasura o demostratie a tinerilor din echipa de karting braileana si o parada a unor masini de legenda.
In dimineata zilei de sambata se va desfasura si primul raliu inedit la Braila organizat pentru echipaje formate dintr-un parinte (mama sau tata) ...

Sport / stiri Sport55 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 05 Iunie 2014, ora 07:18

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 27.05 - 03.06.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale.

Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 111 sanctiuni contraventionale in valoare de 20.800 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi un accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 31.05.2014, ora 11:37 - o tamponare usoara intre doua autoturisme in intersectia Calea Calarasilor cu str. Mihai Bravu. Fara victime.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 3 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului ...

Actualitate / stiri Actualitate290 vizite[ Arcasu ]

"Recital de culori in sticla fuzionata"

Joi, 14 August 2014, ora 07:19

"Recital de culori in sticla fuzionata"* Prima expozitie de obiecte din sticla fuzionata, creata integral de copii si adolescenti
Miercuri, 13 august 2014, orele 20:00, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" din Braila a gazdui expozitia de grup intitulata "Recital de culori in sticla fuzionata".
Lucrarile din sticla fuzionata surprind prin nonsalanta exprimarii cromatice dispuse in ritmuri pe alocuri picurate de culoare, uneori abia atingand suprafata sticlei, alteori cu izbucniri grafice inedite, dand nastere la un intreg recital expozitional de culori inglobate in sticla modelata termic.
"Mentionam faptul ca aceste creatii din sticla fuzionata au fost realizate in cadrul workshop-ului care a facut parte din ansamblul larg de manifestari dedicate copiilor si adolescentilor, *Clubul de vacanta*, proiect unic in Romania, initiat si dezvoltat de catre colectivul Bibliotecii Judetene *Panait Istrati*, fapt pentru care ii multumim. In cadrul Clubului de vacanta s-au desfasurat 31 de ateliere creative, de limbi straine, activitati in aer liber si activitati sportive, care au atras zilnic la Biblioteca peste 200 de copii". Este important de evidentiat faptul ca lucrarile in sticla fuzionata, realizate de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, au fost create la prima "intalnire" cu sticla. In acelasi timp, expozitia este prima expozitie de obiecte fuzionate din Romania, creatii realizate integral de copii si adolescenti.
"Va invitam la *Recital de culori in sticla fuzionata*, avand ocazia sa-i cunoasteti pe ...

Life Show / stiri Life Show70 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 01 Mai 2014, ora 07:17

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 22 - 29.04.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 188 sanctiuni contraventionale in valoare de 26.195 lei, dupa cum urmeaza:

A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam:
- 22.04.2014, ora 14:07 - o tamponare intre o motocicleta si un autoturism in zona intersectiei Calea Calarasilor cu Bd. Independentei. La fata locului se afla un echipaj de politie care a solicitat serviciul de ambulanta. Motociclistul a fost transportat la spital.
- 27.04.2014, ora 11:48 - o tamponare intre doua autovehicule in zona intersectiei Calea Calarasilor cu str. Mihai Bravu. Fara victime.
- 28.04.2014, ora 15:50 - o tamponare intre doua autovehicule in zona intersectiei Aleea Cocorilor cu Calea Calarasilor. Fara victime.
- 27.04.2014, ora 12:30 - a fost surprinsa de camerele de luat vederi o persoana de sex masculin care a cazut in strada in intersectia Bd. Dorobantilor cu Calea Galati. La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care ..

Actualitate / stiri Actualitate335 vizite[ Arcasu ]

Politia in actiune de rusalii

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 07:18

Politia in actiune de rusalii* Actiuni pentru siguranta comunitatii, desfasurate de politisti in minivacanta de rusalii

Peste 35 de infractiuni au fost constatate de politisti, in urma actiunilor desfasurate pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, pe parcursul a patru zile. De asemenea, politistii au aplicat aproape 630 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 200.000 de lei.
In perioada 6- 9 iunie a.c., politistii braileni au constatat 37 de infractiuni judiciare, economico-financiare, la regimul circulatiei sau de alta natura, dintre care 24 in flagrant. Politistii au prins 31 de persoane banuite de comiterea de infractiuni.

De asemenea, au fost aplicate 627 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 201.569 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 260 de lei si doua arme neletale, detinute ilegal.
Politistii au intervenit si au aplicat 128 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, 30 de sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 23 prevazute de alte acte normative.
Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 418, dintre care 35 pentru consum de alcool si 162 pentru incalcarea regimului legal de viteza.

Ca masura complementara, politistii au retinut 29 de permise de conducere ...

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 03 Iunie 2014, ora 07:18

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 30 mai - 1 iunie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 151 de persoane, 23 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 40 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 21 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 7.400 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii ...

Actualitate / stiri Actualitate216 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 13 Mai 2014, ora 07:17

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 9-11 mai a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 11 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 92 persoane, 36 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 125 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 28 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 12.890 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Vineri, 28 Martie 2014, ora 07:18

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 18 - 25.03.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 229 sanctiuni contraventionale in valoare de 50.995 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi urmatoarele evenimente:
Exemplificam:
- 22.03.2014, ora 05:38 - o masina a fost incendiata in zona Microhala. La fata locului s-a deplasat un echipaj I.S.U. "Dunarea" care a lichidat incendiul.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 4 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 s-a procedat la predarea Dispeceratului de Monitorizare unitati de invatamant din Municipiul Braila, fiind preluate imagini de la 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
Pana in prezent s-a procedat la instruirea tuturor politistilor locali care vor deservi acest dispecerat. ...

Actualitate / stiri Actualitate322 vizite[ Arcasu ]

Activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 20 Martie 2014, ora 07:18

Activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 11 - 18.03.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 344 sanctiuni contraventionale in valoare de 61.790 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam:
- 11.03.2014, ora 19:36 - o tamponare intre doua autoturisme pe Calea Calarasilor in zona vaporului instalat pe Sos.de Centura in dreptul Hipermarket-ului Carrefour Braila. Fara victime.
- 13.03.2014, ora 08:38 - o tamponare intre doua autoturisme pe Calea Galati intersectie cu str. Industriei. Fara victime.
- 14.03.2014, ora16:15 - un accident cu victima pe Soseaua Buzaului in dreptul Fabricii de Covoare. Victima a fost transportata la spital cu o masina particulara. La fata locului s-a deplasat un echipaj de la Politia Rutiera a Municipiului.
- A fost depistata si sanctionata o persoana care a depozitat gunoi pe domeniul public in spatele Hotelului Traian.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila, imaginile stocate si prelucrate in cazul a 5 ..

Actualitate / stiri Actualitate325 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 07:17

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 11-13 aprilie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 414 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 587 persoane, 216 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 97 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 185 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 42.190 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Arcasu ]

Politisti fotbalistii

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 07:19

Politisti fotbalistiiPrintre activitatile premergatoare sarbatoririi, in ziua de 25 martie, a Zilei Politiei Romane, ca in fiecare an, s-a organizat Campionatul de minifotbal, care s-a desfasurat in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Braila.

La aceasta competitie, care a avut loc in perioada 3-19 martie a.c., au participat 16 echipe, formate din politisti de la diferite structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
Astazi, 19 martie a.c., ultima zi a competitiei, la orele 14.30, se va desfasura finala mica a campionatului si, la orele 15.30, finala mare.
La festivitatea de premiere vor fi acordate diplome si cupe primelor trei echipe competitoare, celui mai bun jucator, celui mai bun portar si golgeter-ului.

Sport / stiri Sport29 vizite[ Arcasu ]

Festivitate de Ziua Politie Romane

Joi, 27 Martie 2014, ora 07:18

Festivitate de Ziua Politie RomaneDe Ziua Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 23 de ofiteri si 80 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, 8 ofiteri.
Anul acesta, se implinesc 192 de ani de cand domnitorul pamantean Grigore Dimitrie Ghica - cunoscut de istorici si cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1822 si 1828, al carui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Politiei Capitalei - a inmanat agai Mihaita Filipescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei.
Prin importanta si semnificatiile sale, evenimentul consemnat in anul 1822 constituie un moment de referinta in istoria Politiei Romane.
Inmanarea acestui steag al Agiei a legalizat functionarea institutiei Politiei Romane.
Marti, la orele 9.00, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul unei sedinte festive, prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 23 de ofiteri si 80 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, 8 ofiteri.
In cadrul acestei festivitati a fost transmis mesajul de felicitare al domnului Inspector General al Inspectoratului General al Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba.
De asemenea, au fost oferite 8 diplome de excelenta si 94 de multumiri scrise politistilor care au avut rezultate deosebite in activitatea profesionala pe parcursul anului 2013.
Au fost invitati la aceasta festivitate ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arcasu ]

Ample actiuni de prevenire a infractionalitatii in municipiu si judet

Luni, 17 Martie 2014, ora 07:19

Ample actiuni de prevenire a infractionalitatii in municipiu si judetIn cadrul acestor ample actiuni de prevenire a infractionalitatii, politistii au aplicat 102 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25.990 de lei.

Vineri, 14 martie a.c., politisti de la Biroul Proximitate si Ordine Publica au actionat in zona unitatilor de invatamant, pentru prevenirea absenteismului scolar, prevenirea si combaterii infractiunilor stradale si mentinerea unui climat de siguranta civica.

Politistii au efectuat controale la 39 societati comerciale situate in apropierea unitatilor de invatamant, au legitimat 58 de persoane, au identificat 32 de elevi care absentau de la cursuri, fiind atentionati cu privire la modul de comportare, si au consiliat 6 elevi.
De asemenea, politistii au verificat modul de indeplinire a atributiilor de serviciu a 22 agenti de paza din unitatile de invatamant controlate, au purtat discutii cu 18 factori de conducere ai scolilor si au constatat 20 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 720 de lei, 12 dintre acestea conform Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 6 conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
***
In urma cooperarii politienesti, realizata prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul Sirene Romania, a fost clarificata situatia a patru persoane ..

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 07:21

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 25- 27 aprilie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 150 persoane, 46 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 105 autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 60 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 11.789 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Politistii braileni in dialog cu elevii

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 07:19

Politistii braileni in dialog cu eleviiPe parcursul saptamanii trecute, elevii mai multor unitati scolare din municipiul Braila au beneficiat de vizite ale politistilor, care i-au invatat cum sa se comporte pentru a nu fi implicati in fapte antisociale, in calitate de autori sau victime.

Activitatile politistilor s-au inscris in Planul teritorial comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.

Beneficiari ai activitatilor preventive, desfasurate de politisti din cadrul Biroului Proximitate, compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciului Rutier, au fost atat elevi ai claselor primare si gimnaziale, cat si liceeni, mesajele transmise de catre politisti fiind adaptate fiecarei categorii de varsta.
Astfel, intalnirea politistilor cu elevii claselor pregatitoare si primare de la scolile Gimnaziale "Aurel Vlaicu" si "Alexandru Ioan Cuza" a avut drept scop familiarizarea acestora cu marcajele si semnele rutiere pe care trebuie sa le cunoasca pentru a circula in siguranta pe drumurile publice, in deplasarea lor de acasa la scoala. Fiind la varsta la care intelegerea unui mesaj este favorizata de transmiterea lui si pe cale vizuala, politistii le-au prezentat elevilor cum arata o trecere de pietoni, un indicator, respectiv un semafor pentru pietoni, si care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte atunci cand le intalnesc. De asemenea, ..

Actualitate / politia82 vizite[ Arcasu ]

Deputatul Nazare a sesizat Prefectura, pe tema infiintarii SC "Rocreativ" SRL

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 07:19

Deputatul Nazare a sesizat Prefectura, pe tema infiintarii SC "Rocreativ" SRLPresedintele PDL Braila cere anularea hotararii CJ de infiintare a societatii amintite

Organizatia Judeteana a PDL Braila cere Prefecturii anularea unei recente hotarari a Consiliului Judetean, de infiintare a SC "Rocreativ" SRL Braila. Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, acuza faptul ca infiintarea societatii comerciale cu capital integral al CJ, SC "Rocreativ" SRL, este ilegala.
"In data de 22 noiembrie 2013, CJ Braila, intrunit in sedinta publica ordinara, a adoptat la pct. 8 hotararea privind infiintarea SC Rocreativ SRL Braila, societate comerciala cu capital integral CJ Braila, avand ca domeniu principal de activitate dezvoltarea imobiliara, precum si aprobarea capitalului social al acesteia. Aceasta hotarare a CJ a fost aprobata fara a lua in considerare prevederile Legii 51/2006, legea serviciilor comunitare de utilitati publice, art. 1, alin. 2 , litera g, precum si cu incalcarea prevederilor Legii 52/2003, legea privind transparenta decizionala in administratia publica, sectiunea 1, art. 6 modificata cu Legea 281/2013. In consecinta, in conformitate cu prevederile Legii 340/2004, a Legii 215/2001, a Legii 52/2003, modificata cu legea 281/2013 va solicitam ca in conformitate cu prevederile Legii 554/2004, legea contenciosului administrativ, sa cereti in contencios administrativ anularea hotararii CJ Braila de infiintare a SC Rocreativ SRL Braila", se arata intr-un comunicat de presa al PDL Braila, semnat de Alexandru Nazare.
Amintim ca SC "Rocreativ" ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arcasu ]

Prevenirea victimizarii minorilor

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 07:18

Prevenirea victimizarii minorilorIn perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, Politia Romana desfasoara la nivel national o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii, in cadrul evenimentului "Saptamana Prevenirii Criminalitatii" * Saptamana prevenirii criminalitatii a continuat in judetul Braila cu intalniri ale politistilor cu elevii in unitatile de invatamant, tema abordata in cea de-a patra zi a manifestarii fiind prevenirea victimizarii minorilor.

Tematica acestei zile a oferit politistilor posibilitatea de a explica elevilor la ce se refera termenul de victima, cine poate deveni victima si in ce situatie. Elevilor le-au fost prezentate exemple de situatii in care un copil poate fi victima unei talharii, a agresivitatii si violentei, a inselatoriei, a ademenirii si hartuirii pe internet, a celor care exploateaza copiii prin munca etc.
Fiecare situatie in parte a fost discutata detaliat, astfel incat copiii sa inteleaga exact ce trebuie sa faca pentru a preveni o serie de evenimente in urma carora pot deveni victime sigure ale persoanelor rau intentionate.
Si in aceasta zi, alaturi de copii au fost politistii de proximitate, de prevenire si cei de la structurile de politie rutiera si ordine publica, care, pe langa dezbaterile punctuale cu elevii, le-au prezentat materiale video referitoare la prevenirea victimizarii minorilor.
Liceenii care urmeaza cursurile Liceului cu Program Sportiv Braila si cei de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Braila au primit vizita ...

Actualitate / stiri Actualitate161 vizite[ Arcasu ]

Santierele Brailei: Au inceput lucrarile in Parcul Monument

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:18

Santierele Brailei: Au inceput lucrarile in Parcul MonumentSuntem printre foarte putinele orase din tara care au o zona verde de marimea Parcului Monument: 53 de hectare!. El exista inca din 1862 si a fost proiectat de generalul rus Kiseleff. Cea mai importanta dintre modificari a avut loc in 1974, zona capatand denumirea de "Complex Sportiv Braila-Parc Monument", dispunand de: alei pietonale, terenuri de tenis si unul de atletism, stadion, parc de joaca pentru copii, Muzeu de Stiintele Naturii - aceste constructii ocupand 33% din suprafata. De-a lungul anilor, multe dintre aceste dotari au disparut ori s-au distrus: renumitul Cazinou, fantana arteziana, aleile pietonale, un grup sanitar, garduri din fier forjat, banci, bazinele din spatele muzeului, etc., iar vegetatia ca de jungla a pus stapanire pe intreg parcul. Nu putem insa omite imbunatatirile aduse in ultimii ani (pe aleea principala), precum si extinderea-dotarea Oraselului Copiilor.
Ce modificari vor fi facute aici
Mai intai precizarea ca in luna ianuarie 2013 a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitare si modernizare Parc Monument", intre UAT Braila (beneficiar), MRDAP (autoritate de management pentru POR 2007-2013) si ADSE, in calitate de Organism Intermediar in acest program. Valoarea totala a proiectului este de 9.353.533,60 lei, din care: contributia UE este de 6.026.290,18 lei, de la bugetul national de 1.323.758,82 lei , iar cea a beneficiarului de 2.003.484,60 lei - perioda de implementare fiind intre 30.01.2013 - 29.06.2014. Activitatile ...

Actualitate / stiri Actualitate317 vizite[ Arcasu ]

O eleva din Braila intr-o tabara interculturala, internationala

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 07:17

O eleva din Braila intr-o tabara interculturala, internationalaO eleva din Braila a fost singura romanca participanta la o tabara internationala organizata de Districtul Rotary 1610 din Olanda
Timp de doua saptamani, in trei orase din regiunea de sud-vest a Olandei, adolescenti din intreaga lume au participat la o tabara interculturala. Evenimentul, organizat de trei cluburi Rotary olandeze, a permis tinerilor sa aprofundeze cunostinte despre cultura si civilizatia tarii gazda, dar si sa isi dezvolte abilitati de comunicare si lucru in echipe interculturale.
Ovidiu Dimofte, membru al Clubului Rotary Braila, este cel care a sustinut-o pentru participare pe eleva Ecaterina Damian de la Colegiul "Murgoci". El a declarat ca "interactiunea cu oameni apartinand altor tari si culturi imbinata cu experienta calatoriei intr-o tara mult diferita, poate aduce multe beneficii si unui profesionist adult, iar cu atat mai mult unui adolescent. Am facut aceasta recomandare avand convingerea ca Ecaterina merita sa valorifice aceasta oportunitate, convingere de altfel confirmata de faptul ca ne-a reprezentat foarte bine, contribuind la calitatea discutiilor si la programul taberei".
Activitatile din fiecare zi a evenimentului au fost diverse si complementare, incluzand teme culturale, sportiv-traditionale, dar si cursuri practice diverse. In primele zile participantii au descoperit in orasul Tilburg lumea pictorului Van Gogh, iar in urmatoarele au fost invitati sa cunoasca pitorescul Olandei prin plimbari cu bicicleta in zone cu mori de vant in preajma ..

Life Show / stiri Life Show52 vizite[ Arcasu ]

Sarbatoarea Zilei Limbii Romane

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 07:21

Sarbatoarea Zilei Limbii RomaneIn baza Legii nr. 53/2013, incepand din acest an, ziua de 31 august este declarata: ZIUA LIMBII ROMANE.
Cercul Militar Braila, in colaborare cu Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu" si Liceul de Arte "Hariclea Darclee", a desfasurat la sala de festivitati, o ampla manifestare cultural - artistica, condusa nemijlocit de gl. bg. dr. Mircea Vladu, comandantul garnizoanei Braila.
Au prezentat comunicari stiintifice prof. Gheorghe Calota si prof. Paula Olsanschi, membri ai Clubului Seniorilor din Invatamant Braila.
Corul mixt TRISON, dirijat de prof. Maricica si Stefan Lupu, solistii instrumentisti, la violoncel prof. Tereza Ganju, vioara ing. Iosif Cojocaru, solistii vocali Raul Apostu si Cornel Ciubotaru, au interpretat piese muzicale de exceptie, la un inalt nivel artistic.
Comandantul garnizoanei Braila, a prezentat publicului ultima lucrare personala "Hotarul dintre viata si moarte" si a oferit participantilor cateva carti si CD cu lucrarea in format electronic.
Eleva Tuhce Sagau, cls. a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, a recitat din poeziile dedicate acestui eveniment de catre poetul George Filip, acesta fiind stabilit la Montreal - Canada.
Manifestarea a avut un public numeros, cadre militare in rezerva si active, comandanti de unitati si familiile acestora, membri ai Asociatiei Cultul Eroilor, public brailean, care au rasplatit cu aplauze prestatia invitatilor.

Life Show / stiri Life Show48 vizite[ Arcasu ]

Peste 2000 de misiuni executate de Jandarmi

Joi, 18 Iulie 2013, ora 07:18

Peste 2000 de misiuni executate de JandarmiIn primele sase luni ale anului
Numarul misiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, in primele sase luni ale anului 2013, a crescut cu aproximativ 11%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Actiunile Jandarmeriei Braila au vizat in principal asigurarea masurilor de ordine pe timpul manifestarilor cu public numeros si mentinerea ordinii publice in sistem integrat, politie-jandarmerie, in zona de competenta.
Printre misiunile executate pe timpul manifestarilor cu public numeros putem aminti:
- Activitati religioase, exemplu cu ocazia Bobotezei, atat in municipul, cat si in judetul Braila, dar si din perioada sarbatorilor Pascale, a hramului Izvorul Tamaduirii, Pastele Blajinilor si slujbele de sfintire a unor biserici din judetul Braila;
- activitati sportive, exemplu - meciurile de handbal sau pe timpul partidelor de fotbal;
- misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul tranzitarii zonei noastre de catre galeriile echipelor din Liga I.
In primele sase luni ale anului, jandarmii braileni au executat 2206 misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.
Din numarul total al misiunilor executate, cea mai mare pondere au avut-o patrulele pentru mentinerea ordinii publice in sistem integrat politie-jandarmerie, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
Jandarmii au executat si activitati de prevenire a faptelor de natura contraventionala si infractionala, au purtat discutii cu cetatenii pentru a identifica ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Actiuni ale Politiei Locale

Joi, 25 Iulie 2013, ora 07:18

Actiuni ale Politiei Locale"In perioada 16 - 23.07.2013, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 143 sanctiuni contraventionale in valoare de 27.605 lei", ne-a spus director executiv al Politiei Locale Traian Jipa.

Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam:

- 20.07.2013, ora 23:06 - un autovehicul a lovit un stalp in intersectia Calea Calarasilor cu str. Milcov. Nu au fost victime.
- 22.07.2013, ora 08:14 - o tamponare intre 2 autovehicule in intersectia Calea Calarasilor cu Aleea Cocorilor. Nu au fost victime.
- 22.07.2013, ora 08:53 - o tamponare intre 2 autovehicule in intersectia Bd. Independentei cu str. 1 Decembrie 1918. Nu au fost victime.
Au fost depistate si identificate 5 persoane care apelau la mila publicului in intersectiile: Calea Calarasilor cu str. Grivita; Calea Calarasilor cu str. Mihai Bravu si Bd. Dorobantilor cu Calea Galati. Toate aceste persoane au fost indepartate din zona.
Au fost depistate si sanctionate 5 persoane care comercializau ...

Actualitate / stiri Actualitate325 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   Ultima