Articole despre "activitati sportive braila"

Rezultatele 1 - 30 din 206 (0.343 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Editie Online: GAL "Campia de vest a Braila", porneste cu dreptul in noul an

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 06:07

Editie Online: GAL "Campia de vest a Braila", porneste cu dreptul in noul anAsta este: in Baraganul brailean nu ne putem lauda decat cu un Grup de Actiune Locala (GAL), cu sediul la Faurei. Si pentru ca aici s-a inteles importanta asocierii, inclusiv in scopul obtinerii de fonduri, prin APDRP-AFIR; spre a fi de folos binelui comunitatilor locale, dezvoltarii si cresterii standardului de viata, a puterii economice. Deci spre binele oamenilor si un trai civilizat. In judet au fost mai multe tentative de asociere in GAL, chiar si cu UAT din judetele vecine, dar stiti cum e la noi la romani: de ce sa nu fiu eu sef; poate gasesc un locsor caldut rubedeniilor; ce trebuie sa stie "x" ce facem noi in comuna, etc. Ei bine, la Faurei s-au gasit oameni cu initiativa si de uneala (la bine si la greu), pusi mai ales pe treaba.
Evident ca proiectele pe bani europeni au avut ca obiectiv sprijinul si incurajarea intr-o afacere de care au atata nevoie tinerii din mediul rural. S-au implicat serios in aceste demersuri, dl. primar Ionel Voinea (presedintele Asociatiei GAL "Campia de vest a Brailei), managerul Cosmin Catalin Rosca, iar conducerea colectiva (cuvant reconsiderat in bine) este a unui grup de oameni tineri si ambitiosi, provenind din domenii diferite de activitate. Ii ajuta si secretarul primariei Faurei, dl Cosmin Oancea, iar membrii ai GAL sunt si patroni, oameni de afaceri si mici intreprinzator sau specialisti din domeniul public.
Cu multa satisfactie ne-a vorbit de ce se intampla la Faurei, dna Silvia Fotinia Ganescu, manager la Biroul Regional Braila ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 07:20

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 14 - 22.10.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 113 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.690 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 15.10.2014, ora 12:55 - o tamponare usoara intre doua autoturisme in intersectia Aleea Cocorilor cu Calea Calarasilor. Fara victime.
- 16.10.2014, ora 14:22 - un autoturism care a taiat calea de rulare a unui moped a lovit partea laterala a autoturismului in intersectia Bd.Dorobantilor cu str. 1 Decembrie 1918. La fata locului a sosit un echipaj al Politiei Rutire.
- In data de 16.10.2014, ora 14:07 - in intersectia str. Scolilor cu Bd.Independentei, o persoana de sex masculin in momentul in care a vrut sa coboare dintr-un maxi-taxi, in loc nepermis, s-a dezechilibrat si a cazut. La fata locului a sosit ambulanta care a transportat victima la spital si un echipaj al Politiei Rutiere.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate ..

Actualitate / stiri Actualitate316 vizite[ Arcasu ]

ONG-uri brailene premiate

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 07:19

ONG-uri brailene premiateDoua ONG-uri brailene au fost premiate la Gala Nationala a Societatii Civile Tinere de la Covasna

Sub genericul Inspiram o noua generatie, in data de 22 noiembrie 2014, a avut loc, la hotel Clermont din Covasna, Gala Nationala a Societatii Civile Tinere, un eveniment aflat la prima sa editie, organizat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Institutia Prefectului Covasna si Grupul de Initiativa ONG de la nivelul acestei institutii.

Gala Nationala a Societatii Civile Tinere a constituit momentul premierii celor mai valoroase proiecte de/pentru tineret derulate in anul 2014 de catre organizatii neguvernamentale de/pentru tineret/studenti, licee de stat sau private, consilii ale elevilor precum si alte organizatii neguvernamentale de/pentru tineri din Romania. La concursul lansat de DJST Covasna s-au inscris 120 de proiecte, iar in urma selectiei juriului au ramas 50, grupate pe urmatoarele categorii: educatie, ecologie, umanitar, dezvoltare sociala si economica, sport, cultura si arta.
Doua ONG-uri brailene au reusit sa se numere printre cei premiati la acest eveniment, Asociatia Parinti - Elevi - Profesori "Anghel Saligny" Braila, respectiv, Asociatia Clubul de Turism "Proilavia", prima organizatie fiind premiata pentru proiectul "In oras, cu scriitorii braileni de ieri si de azi", la sectiunea cultura si arta, cealalta, la sectiunea sport, ca urmare a ...

Business / afaceri31 vizite[ Arcasu ]

"Violenta nu te face cool"

Joi, 05 Martie 2015, ora 06:05

"Violenta nu te face cool"Peste 1.800 de elevi si profesori au fost informati in mai putin de o luna si peste 1.600 de materiale informativ-preventive au fost distribuite de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul campaniei de prevenire a violentei in mediul scolar "Violenta nu te face cool!", derulata in unitatile de invatamant gimnazial si liceal de pe raza municipiului Braila.
In cadrul acestei campanii, derulata in perioada 21.01-27.02.2015, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei ai Biroului Proximitate si-au unit eforturile in demersurile de constientizare a minorilor cu privire la consecintele actelor de violenta si de promovare a modalitatilor nonviolente de rezolvare a eventualelor conflicte.
Mesajul pe care oamenii legii au dorit, inclusiv prin sloganul sub care s-a derulat campania, sa-l transmita elevilor, a fost acela ca, prin manifestari de violenta fizica, verbala sau chiar psihica, indreptate asupra colegilor sau profesorilor, nu vor obtine respectul si admiratia celorlalti, ci dimpotriva, risca sanctiuni care le-ar putea afecta viitorul.
Politistii au abordat in mod diferit intalnirile cu elevii, informatiile transmise fiind adaptate nivelului de intelegere specific fiecarei categorii de varsta si riscurilor la care minorii sunt expusi din cauza particularitatilor psihocomportamentale specifice.
Politistii i-au antrenat pe copii in identificarea formelor de manifestare a violentei in scoli, le-au explicat in ce categorie de ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Deci, sa trecem "la cestiune"...

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Deci, sa trecem "la cestiune"...Sau altfel spus, ce probleme importante s-au discutat la ultima sedinta a Consiliului Judetean: * limpezirea definitiva, legal si fara ingerinte politice sau de ordin/interes personal, a mult discutatelor suprafete agricole concesionate pe raza comunei Vadeni * cat se va mai tergiversa problema aducerii diplomei de studii superioare a unei functionare din cadrul CJ * prezentarea scrisa si din timp, catre consilieri, a materialelor ce constituie subiect de dezbatere in sedintele CJ * stabilirea conducerii Casei Agronomului, si care sa-si execute cu adevarat atributiunile. Nu de alta, dar respetiva Casa nu are nici firma la intrare * stabilirea valorii premiilor acordate olimpicilor si elevilor eminenti, cat si pentru dascalii acestora * tiparirea unei reviste literare, pentru demersurile ca Braila sa devina Capitala culturala europeana * orice vot al consilierilor sa insemne si implicarea acestora in fata cetatenilor * sa se tina cont de faptul ca faramitarea terenurilor este contra-productiva, iar redeventa sa fie cu adevarat obiectiva * o mai stransa, corecta si realista colaborare dintre consilieri si serviciile/directiile din cadrul CJ * antrenarea tuturor consilierilor si sustinerea initiativei CJ de relansare (prin UGIR, CCIA, etc.) a economiei judetului; inclusiv prin crearea de facilitati pentru investitori * asa cum s-a gasit intelegere pentru trecerea spatiului de la fosta Casa de Cultura de pe str. Polona in subordinea Muzeului Brailei Carol I (pentru salvarea si ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Arcasu ]

Ziua Consiliului International al Sportului Militar

Marti, 17 Februarie 2015, ora 06:08

Ziua Consiliului International al Sportului MilitarMiercuri, 18 februarie, in Parcul Monument din municipiul Braila vor avea loc activitati ocazionate de aniversarea Zilei Consiliului International al Sportului Militar. In cadrul acestor manifestari, vor fi organizate, incepand cu ora 13:00, activitati sportive la care participa militari ai Fortelor Terestre din garnizoana.
Organizat pentru prima oara in anul 2006 de catre Consiliul International al Sportului Militar, in scopul sarbatoririi datei de constituire a acestui organism, evenimentul isi propune sa promoveze, anual, practicarea sportului in armatele lumii si, prin anvergura mondiala a actiunii, sa contribuie la mentinerea pacii.
Scopul acestei manifestari sportive este si de a transmite motto-ul Consiliului International al Sportului Militar, "Prietenie prin sport", printre militarii din cele 133 tari membre ale Consiliului, care participa simultan la alergari pe distante scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice, de grade, functii, varsta sau sex.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Masuri de ordine publica la meciul C.F. Braila - Otelul Galati

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 07:20

Masuri de ordine publica la meciul C.F. Braila - Otelul GalatiMarti, 23 septembrie a.c., jandarmii braileni vor asigura masurile de ordine publica la Stadionul Municipal Braila, cu ocazia desfasurarii meciul de fotbal dintre echipele C.F. Braila - Otelul Galati, in cadrul Cupei Romaniei.
Pentru a preveni orice activitati care pot conduce la tulburarea ordinii publice, aproximativ 40 de jandarmi se vor afla in zona imediata si apropiata locului de desfasurare a partidei, ce se va disputa cu incepere de la ora 16.00.
Jandarmeria Braila recomanda suporterilor sa nu se implice in incidente, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.
Aspecte de interes:
Spectatorilor le este interzis:
- sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva sau sa patrunda in interiorul acesteia in stare vadita de betie, fara documente de acces sau prin incalcarea normelor legale stabilite de organizator;
- sa introduca in arena sportiva bauturi alcoolice, inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen;
- sa refuze prezentarea documentelor de acces si, dupa caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificata a fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta;
- sa refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor;
- sa escaladeze gardurile care delimiteaza spatiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
- sa profereze ori sa ...

Sport / stiri Sport207 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sedinta Consiliului Judetean

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 06:07

Editie Online: Sedinta Consiliului JudeteanCredeam ca se va reveni la desfasurarea normala a unei sedinte a Consililui Judetean; nu neaparat ca toata lumea sa fie de acord (argumentat) cu proiectele propuse spre aprobare. Dar se vede treaba ca a fost prins gustul unor dezbateri incinse, uneori inutile. Sau pigmentate, necivilizat, cu expresii de genul "Dati-va doua palme, ca acum vrei altceva decat ai votat data trecuta"; "De ce m-ai facut ma, prost...". Ei bine, primele nemultumiri si o diversitate de argumente pro si contra, s-au declansat la punctele 12 si 13 (prelungirea duratei contractelor de concesiune pentru 1600 ha exploatare agricola; inchirierea salii de bowlling de la Casa Tineretului). Aceste puncte de pe ordinea de zi nu au fost, in final, retrase/amanate, dar s-a reprosat faptul ca nu toate materialele supuse dezbaterilor se aduc la cunostinta cu 5 zile inainte. Nu au scapat criticilor/nelamuririi unor consilieri, privind * Asociatia Grupului Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a Zonei Pescaresti a judetului Braila * Modificarea statului de functii al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean prin transformarea unor posturi vacante * Regulamentul de organizare si functionare si a Regulamentului Intern ale Spitalului de Pneumoftiziologie * Actiunile restante si propuse anterior pentru etnia roma. Evident ca in buna parte lucrurile s-au lamurit, venindu-se chiar cu propuneri in domeniul zonei pescaresti; pentru rezolvarea urgenta si legala a chestiunii cu contractele de concesionare a ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 07:19

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 02 - 09.09.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 231 sanctiuni contraventionale in valoare de 55.555 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi un accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 08.09.2014, ora 22:31 - o persoana de sex feminin a fost lovita de un autoturism in timp ce traversa Calea Calarasilor intersectie cu str. Milcov prin loc nepermis. La fata locului a sosit un echipaj al Politiei Rutiere si unul de la S.A.J. Braila. Victima a fost transportata la spital.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 4 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga"; ...

Actualitate / stiri Actualitate161 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sedinta CJ... pe valuri

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 06:07

Editie Online: Sedinta CJ... pe valuriDe fapt, ieri, Dunarea a fost linistita, iar ziua insorita. Semne bune si pentru desfasurarea sedintei Consiliului Judetean, care a avut loc pe nava "Ovidiu", a acestei institutii. Si, de apreciat ca de aceasta data nu a mai fost vorba de repetarea circotecilor anterioare.
Ordinea de zi , foarte stufoasa, a suferit modificari in minus, dar mai ales in plus. A surprins de aceasta data si unanimitatea (chiar cu 1-2 voturi negative) in adoptarea multor proiecte, insa nu au lipsit nici discutiile contradictorii, opiniile diferite sau parasirea salii in cazurile mai dificile. Oricum, dl. Viorel Mortu a fost ales prin vot secret (de catre toti consilierii prezenti) in functia de vicepresedinte al CJ, pentru executarea functiei de presedinte, iar dl. Ionel Avram a obtinut acordul majoritatii consilierilor, sa reprezinte CJ in cadrul ADI Dunarea si ECO Dunarea. * Dl. Ancuta a repus pe tapet problema demisiei sale, ceea ce nu s-a aprobat prin vot. *Asocierea CJ cu UAT pentru contracte in vederea deszapezirii s-a semnat numai cu 13 primarii * A fost retras proiectul cu privire la prelungirea concesionarii, pana la sfarsitul anului agricol, a unor terenuri. Avizul comisiei a fost negativ, fiind necesara prezentarea clara si exacta a situatiei acestor terenuri, de catre DAJ * S-a aprobat preluarea a 4900 mp teren necesar pentru drumul de acces la Depozitul de deseuri din Ianca * Proiectul privind mult discutata problema a celor 503,36 ha de la Vadeni, s-a scos si el de pe ordinea de zi * ..

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 21 August 2014, ora 07:19

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 12 - 19.08.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 77 sanctiuni contraventionale in valoare de 24.120 lei, dupa cum urmeaza:

A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 7 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.

B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte contra unor sume modice, deseuri si resturi rezultate din demolari, s-a continuat patrularea ..

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati ale Politiei Locale

Joi, 10 Iulie 2014, ora 07:21

Principalele activitati ale Politiei LocaleIn perioada 01 - 08.07.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 189 sanctiuni contraventionale in valoare de 31.305 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 8 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
Pe linia incalcarii normelor de gospodarire pe teritoriul Municipiului Braila au fost aplicate 22 sanctiuni contraventionale conform H.C.L.M. Braila nr. 5/2003 cu amenzi in valoare de 3.850 lei.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, ...

Actualitate / stiri Actualitate357 vizite[ Arcasu ]

Caravana automobilistilor la Braila

Joi, 12 Iunie 2014, ora 00:18

Caravana automobilistilor la BrailaCaravana automobilistilor inscrisi in cadrul Campionatului National de Indemanare Auto pe 2014, desfasurat sub egida ACR, va poposi la Braila in zilele de 14/15 iunie a.c.

Acesti sportivi licentiati se vor intrece pentru podiumul celor mai indemanatici piloti, al celor mai buni virtuozi ai volanului, al celor mai tehnici cunoscatori ai performantelor masinilor prezente la start. In ultimii 3 ani printre acestia au fost si braileni, protagonisti ai claselor, campioni la grupe, iar ca o recunoastere atat a prestatiei lor, cat si a traditionalei miscari automobilistice de masa din oras, federatia de specialitate impreuna cu organizatorul de campionat GT Autoclub Bucuresti, au stabilit a 3-a etapa la Braila.
Prezentarea programului de concurs:
Sambata, 14 iunie 2014: antrenamentele pilotilor, incepand cu ora 14.00;
Duminica, 15 iunie 2014:
- ora 10.30 - antrenamente cronometrate
- ora 11.45 - mansa I de concurs
- ora 13.00 - mansa a II-a de concurs
- ora 14.15 - mansa a III-a de concurs
- ora 17.30 - festivitatea de premiere
Mentionam ca toata echipa de arbitri si adjunctii lor vor fi braileni, iar desfasurarea concursului se va face pe pista amenajata in parking Promenada Mall Braila. In deschiderea concursului se va desfasura o demostratie a tinerilor din echipa de karting braileana si o parada a unor masini de legenda.
In dimineata zilei de sambata se va desfasura si primul raliu inedit la Braila organizat pentru echipaje formate dintr-un parinte (mama sau tata) ...

Sport / stiri Sport56 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 05 Iunie 2014, ora 07:18

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 27.05 - 03.06.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale.

Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 111 sanctiuni contraventionale in valoare de 20.800 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi un accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam :
- 31.05.2014, ora 11:37 - o tamponare usoara intre doua autoturisme in intersectia Calea Calarasilor cu str. Mihai Bravu. Fara victime.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 3 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 sunt monitorizate 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului ...

Actualitate / stiri Actualitate307 vizite[ Arcasu ]

"Recital de culori in sticla fuzionata"

Joi, 14 August 2014, ora 07:19

"Recital de culori in sticla fuzionata"* Prima expozitie de obiecte din sticla fuzionata, creata integral de copii si adolescenti
Miercuri, 13 august 2014, orele 20:00, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" din Braila a gazdui expozitia de grup intitulata "Recital de culori in sticla fuzionata".
Lucrarile din sticla fuzionata surprind prin nonsalanta exprimarii cromatice dispuse in ritmuri pe alocuri picurate de culoare, uneori abia atingand suprafata sticlei, alteori cu izbucniri grafice inedite, dand nastere la un intreg recital expozitional de culori inglobate in sticla modelata termic.
"Mentionam faptul ca aceste creatii din sticla fuzionata au fost realizate in cadrul workshop-ului care a facut parte din ansamblul larg de manifestari dedicate copiilor si adolescentilor, *Clubul de vacanta*, proiect unic in Romania, initiat si dezvoltat de catre colectivul Bibliotecii Judetene *Panait Istrati*, fapt pentru care ii multumim. In cadrul Clubului de vacanta s-au desfasurat 31 de ateliere creative, de limbi straine, activitati in aer liber si activitati sportive, care au atras zilnic la Biblioteca peste 200 de copii". Este important de evidentiat faptul ca lucrarile in sticla fuzionata, realizate de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, au fost create la prima "intalnire" cu sticla. In acelasi timp, expozitia este prima expozitie de obiecte fuzionate din Romania, creatii realizate integral de copii si adolescenti.
"Va invitam la *Recital de culori in sticla fuzionata*, avand ocazia sa-i cunoasteti pe ...

Life Show / stiri Life Show76 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 01 Mai 2014, ora 07:17

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 22 - 29.04.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 188 sanctiuni contraventionale in valoare de 26.195 lei, dupa cum urmeaza:

A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam:
- 22.04.2014, ora 14:07 - o tamponare intre o motocicleta si un autoturism in zona intersectiei Calea Calarasilor cu Bd. Independentei. La fata locului se afla un echipaj de politie care a solicitat serviciul de ambulanta. Motociclistul a fost transportat la spital.
- 27.04.2014, ora 11:48 - o tamponare intre doua autovehicule in zona intersectiei Calea Calarasilor cu str. Mihai Bravu. Fara victime.
- 28.04.2014, ora 15:50 - o tamponare intre doua autovehicule in zona intersectiei Aleea Cocorilor cu Calea Calarasilor. Fara victime.
- 27.04.2014, ora 12:30 - a fost surprinsa de camerele de luat vederi o persoana de sex masculin care a cazut in strada in intersectia Bd. Dorobantilor cu Calea Galati. La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care ..

Actualitate / stiri Actualitate342 vizite[ Arcasu ]

Politia in actiune de rusalii

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 07:18

Politia in actiune de rusalii* Actiuni pentru siguranta comunitatii, desfasurate de politisti in minivacanta de rusalii

Peste 35 de infractiuni au fost constatate de politisti, in urma actiunilor desfasurate pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, pe parcursul a patru zile. De asemenea, politistii au aplicat aproape 630 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 200.000 de lei.
In perioada 6- 9 iunie a.c., politistii braileni au constatat 37 de infractiuni judiciare, economico-financiare, la regimul circulatiei sau de alta natura, dintre care 24 in flagrant. Politistii au prins 31 de persoane banuite de comiterea de infractiuni.

De asemenea, au fost aplicate 627 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 201.569 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 260 de lei si doua arme neletale, detinute ilegal.
Politistii au intervenit si au aplicat 128 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, 30 de sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 23 prevazute de alte acte normative.
Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 418, dintre care 35 pentru consum de alcool si 162 pentru incalcarea regimului legal de viteza.

Ca masura complementara, politistii au retinut 29 de permise de conducere ...

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 03 Iunie 2014, ora 07:18

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 30 mai - 1 iunie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 151 de persoane, 23 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 40 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 21 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 7.400 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii ...

Actualitate / stiri Actualitate216 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 13 Mai 2014, ora 07:17

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 9-11 mai a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 11 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 92 persoane, 36 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 125 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 28 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 12.890 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Vineri, 28 Martie 2014, ora 07:18

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 18 - 25.03.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 229 sanctiuni contraventionale in valoare de 50.995 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi urmatoarele evenimente:
Exemplificam:
- 22.03.2014, ora 05:38 - o masina a fost incendiata in zona Microhala. La fata locului s-a deplasat un echipaj I.S.U. "Dunarea" care a lichidat incendiul.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 4 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Incepand cu data de data de 17.03.2014 s-a procedat la predarea Dispeceratului de Monitorizare unitati de invatamant din Municipiul Braila, fiind preluate imagini de la 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila, respectiv:
- Liceul "Nicolae Balcescu";
- Liceul "Anghel Saligny";
- Liceul Economic "Ion Ghica";
- Liceul "Nicolae Iorga";
- Liceul cu Program Sportiv.
Pana in prezent s-a procedat la instruirea tuturor politistilor locali care vor deservi acest dispecerat. ...

Actualitate / stiri Actualitate341 vizite[ Arcasu ]

Activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 20 Martie 2014, ora 07:18

Activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 11 - 18.03.2014, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 344 sanctiuni contraventionale in valoare de 61.790 lei, dupa cum urmeaza:
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
Exemplificam:
- 11.03.2014, ora 19:36 - o tamponare intre doua autoturisme pe Calea Calarasilor in zona vaporului instalat pe Sos.de Centura in dreptul Hipermarket-ului Carrefour Braila. Fara victime.
- 13.03.2014, ora 08:38 - o tamponare intre doua autoturisme pe Calea Galati intersectie cu str. Industriei. Fara victime.
- 14.03.2014, ora16:15 - un accident cu victima pe Soseaua Buzaului in dreptul Fabricii de Covoare. Victima a fost transportata la spital cu o masina particulara. La fata locului s-a deplasat un echipaj de la Politia Rutiera a Municipiului.
- A fost depistata si sanctionata o persoana care a depozitat gunoi pe domeniul public in spatele Hotelului Traian.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila, imaginile stocate si prelucrate in cazul a 5 ..

Actualitate / stiri Actualitate336 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 07:17

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 11-13 aprilie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 414 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 587 persoane, 216 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 97 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 185 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 42.190 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Arcasu ]

Politisti fotbalistii

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 07:19

Politisti fotbalistiiPrintre activitatile premergatoare sarbatoririi, in ziua de 25 martie, a Zilei Politiei Romane, ca in fiecare an, s-a organizat Campionatul de minifotbal, care s-a desfasurat in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Braila.

La aceasta competitie, care a avut loc in perioada 3-19 martie a.c., au participat 16 echipe, formate din politisti de la diferite structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
Astazi, 19 martie a.c., ultima zi a competitiei, la orele 14.30, se va desfasura finala mica a campionatului si, la orele 15.30, finala mare.
La festivitatea de premiere vor fi acordate diplome si cupe primelor trei echipe competitoare, celui mai bun jucator, celui mai bun portar si golgeter-ului.

Sport / stiri Sport32 vizite[ Arcasu ]

Festivitate de Ziua Politie Romane

Joi, 27 Martie 2014, ora 07:18

Festivitate de Ziua Politie RomaneDe Ziua Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 23 de ofiteri si 80 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, 8 ofiteri.
Anul acesta, se implinesc 192 de ani de cand domnitorul pamantean Grigore Dimitrie Ghica - cunoscut de istorici si cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1822 si 1828, al carui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Politiei Capitalei - a inmanat agai Mihaita Filipescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei.
Prin importanta si semnificatiile sale, evenimentul consemnat in anul 1822 constituie un moment de referinta in istoria Politiei Romane.
Inmanarea acestui steag al Agiei a legalizat functionarea institutiei Politiei Romane.
Marti, la orele 9.00, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul unei sedinte festive, prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 23 de ofiteri si 80 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, 8 ofiteri.
In cadrul acestei festivitati a fost transmis mesajul de felicitare al domnului Inspector General al Inspectoratului General al Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba.
De asemenea, au fost oferite 8 diplome de excelenta si 94 de multumiri scrise politistilor care au avut rezultate deosebite in activitatea profesionala pe parcursul anului 2013.
Au fost invitati la aceasta festivitate ...

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Arcasu ]

Ample actiuni de prevenire a infractionalitatii in municipiu si judet

Luni, 17 Martie 2014, ora 07:19

Ample actiuni de prevenire a infractionalitatii in municipiu si judetIn cadrul acestor ample actiuni de prevenire a infractionalitatii, politistii au aplicat 102 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25.990 de lei.

Vineri, 14 martie a.c., politisti de la Biroul Proximitate si Ordine Publica au actionat in zona unitatilor de invatamant, pentru prevenirea absenteismului scolar, prevenirea si combaterii infractiunilor stradale si mentinerea unui climat de siguranta civica.

Politistii au efectuat controale la 39 societati comerciale situate in apropierea unitatilor de invatamant, au legitimat 58 de persoane, au identificat 32 de elevi care absentau de la cursuri, fiind atentionati cu privire la modul de comportare, si au consiliat 6 elevi.
De asemenea, politistii au verificat modul de indeplinire a atributiilor de serviciu a 22 agenti de paza din unitatile de invatamant controlate, au purtat discutii cu 18 factori de conducere ai scolilor si au constatat 20 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 720 de lei, 12 dintre acestea conform Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 6 conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
***
In urma cooperarii politienesti, realizata prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul Sirene Romania, a fost clarificata situatia a patru persoane ..

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Actiuni pentru prevenirea criminalitatii

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 07:21

Actiuni pentru prevenirea criminalitatiiIn perioada 25- 27 aprilie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Astfel ca politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 150 persoane, 46 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 105 autovehicule.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 60 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 11.789 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Politistii braileni in dialog cu elevii

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 07:19

Politistii braileni in dialog cu eleviiPe parcursul saptamanii trecute, elevii mai multor unitati scolare din municipiul Braila au beneficiat de vizite ale politistilor, care i-au invatat cum sa se comporte pentru a nu fi implicati in fapte antisociale, in calitate de autori sau victime.

Activitatile politistilor s-au inscris in Planul teritorial comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.

Beneficiari ai activitatilor preventive, desfasurate de politisti din cadrul Biroului Proximitate, compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciului Rutier, au fost atat elevi ai claselor primare si gimnaziale, cat si liceeni, mesajele transmise de catre politisti fiind adaptate fiecarei categorii de varsta.
Astfel, intalnirea politistilor cu elevii claselor pregatitoare si primare de la scolile Gimnaziale "Aurel Vlaicu" si "Alexandru Ioan Cuza" a avut drept scop familiarizarea acestora cu marcajele si semnele rutiere pe care trebuie sa le cunoasca pentru a circula in siguranta pe drumurile publice, in deplasarea lor de acasa la scoala. Fiind la varsta la care intelegerea unui mesaj este favorizata de transmiterea lui si pe cale vizuala, politistii le-au prezentat elevilor cum arata o trecere de pietoni, un indicator, respectiv un semafor pentru pietoni, si care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte atunci cand le intalnesc. De asemenea, ..

Actualitate / politia83 vizite[ Arcasu ]

Deputatul Nazare a sesizat Prefectura, pe tema infiintarii SC "Rocreativ" SRL

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 07:19

Deputatul Nazare a sesizat Prefectura, pe tema infiintarii SC "Rocreativ" SRLPresedintele PDL Braila cere anularea hotararii CJ de infiintare a societatii amintite

Organizatia Judeteana a PDL Braila cere Prefecturii anularea unei recente hotarari a Consiliului Judetean, de infiintare a SC "Rocreativ" SRL Braila. Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, acuza faptul ca infiintarea societatii comerciale cu capital integral al CJ, SC "Rocreativ" SRL, este ilegala.
"In data de 22 noiembrie 2013, CJ Braila, intrunit in sedinta publica ordinara, a adoptat la pct. 8 hotararea privind infiintarea SC Rocreativ SRL Braila, societate comerciala cu capital integral CJ Braila, avand ca domeniu principal de activitate dezvoltarea imobiliara, precum si aprobarea capitalului social al acesteia. Aceasta hotarare a CJ a fost aprobata fara a lua in considerare prevederile Legii 51/2006, legea serviciilor comunitare de utilitati publice, art. 1, alin. 2 , litera g, precum si cu incalcarea prevederilor Legii 52/2003, legea privind transparenta decizionala in administratia publica, sectiunea 1, art. 6 modificata cu Legea 281/2013. In consecinta, in conformitate cu prevederile Legii 340/2004, a Legii 215/2001, a Legii 52/2003, modificata cu legea 281/2013 va solicitam ca in conformitate cu prevederile Legii 554/2004, legea contenciosului administrativ, sa cereti in contencios administrativ anularea hotararii CJ Braila de infiintare a SC Rocreativ SRL Braila", se arata intr-un comunicat de presa al PDL Braila, semnat de Alexandru Nazare.
Amintim ca SC "Rocreativ" ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arcasu ]

Prevenirea victimizarii minorilor

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 07:18

Prevenirea victimizarii minorilorIn perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, Politia Romana desfasoara la nivel national o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii, in cadrul evenimentului "Saptamana Prevenirii Criminalitatii" * Saptamana prevenirii criminalitatii a continuat in judetul Braila cu intalniri ale politistilor cu elevii in unitatile de invatamant, tema abordata in cea de-a patra zi a manifestarii fiind prevenirea victimizarii minorilor.

Tematica acestei zile a oferit politistilor posibilitatea de a explica elevilor la ce se refera termenul de victima, cine poate deveni victima si in ce situatie. Elevilor le-au fost prezentate exemple de situatii in care un copil poate fi victima unei talharii, a agresivitatii si violentei, a inselatoriei, a ademenirii si hartuirii pe internet, a celor care exploateaza copiii prin munca etc.
Fiecare situatie in parte a fost discutata detaliat, astfel incat copiii sa inteleaga exact ce trebuie sa faca pentru a preveni o serie de evenimente in urma carora pot deveni victime sigure ale persoanelor rau intentionate.
Si in aceasta zi, alaturi de copii au fost politistii de proximitate, de prevenire si cei de la structurile de politie rutiera si ordine publica, care, pe langa dezbaterile punctuale cu elevii, le-au prezentat materiale video referitoare la prevenirea victimizarii minorilor.
Liceenii care urmeaza cursurile Liceului cu Program Sportiv Braila si cei de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Braila au primit vizita ...

Actualitate / stiri Actualitate168 vizite[ Arcasu ]

Santierele Brailei: Au inceput lucrarile in Parcul Monument

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:18

Santierele Brailei: Au inceput lucrarile in Parcul MonumentSuntem printre foarte putinele orase din tara care au o zona verde de marimea Parcului Monument: 53 de hectare!. El exista inca din 1862 si a fost proiectat de generalul rus Kiseleff. Cea mai importanta dintre modificari a avut loc in 1974, zona capatand denumirea de "Complex Sportiv Braila-Parc Monument", dispunand de: alei pietonale, terenuri de tenis si unul de atletism, stadion, parc de joaca pentru copii, Muzeu de Stiintele Naturii - aceste constructii ocupand 33% din suprafata. De-a lungul anilor, multe dintre aceste dotari au disparut ori s-au distrus: renumitul Cazinou, fantana arteziana, aleile pietonale, un grup sanitar, garduri din fier forjat, banci, bazinele din spatele muzeului, etc., iar vegetatia ca de jungla a pus stapanire pe intreg parcul. Nu putem insa omite imbunatatirile aduse in ultimii ani (pe aleea principala), precum si extinderea-dotarea Oraselului Copiilor.
Ce modificari vor fi facute aici
Mai intai precizarea ca in luna ianuarie 2013 a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitare si modernizare Parc Monument", intre UAT Braila (beneficiar), MRDAP (autoritate de management pentru POR 2007-2013) si ADSE, in calitate de Organism Intermediar in acest program. Valoarea totala a proiectului este de 9.353.533,60 lei, din care: contributia UE este de 6.026.290,18 lei, de la bugetul national de 1.323.758,82 lei , iar cea a beneficiarului de 2.003.484,60 lei - perioda de implementare fiind intre 30.01.2013 - 29.06.2014. Activitatile ...

Actualitate / stiri Actualitate322 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   Ultima
Cele mai citite stiri
VIDEO Un cunoscut agricultor brailean, gasit fara suflare intr-o camera a Hotelului Sport
Un agricultor din comuna Baraganu a fost gasit, marti, fara suflare, in camera 202 a Hotelului ...
Zeci de cutremure ii sperie zilnic pe locatarii de pe Str. Carantinei
Acestia acuza Primaria si Politia Rutiera ca sunt de vina pentru trepidatiile care le pun in pericol ...
Iulian Danielescu a plecat de la sefia ISJ Braila
* inspectorul scolar general al judetului Braila si-a dat demisia * conducerea Ministerului ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook