Articole despre "creatie literara mihai eminescu"

Rezultatele 1 - 10 din 10 (0.186 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Concurs national de creatie literara si reviste scolare

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 07:17

Concurs national de creatie literara si reviste scolareConcursul "Mihai Eminescu" este destinat elevilor de gimnaziu

Elevii de gimnaziu cu talent literar sunt asteptati sa se inscrie la cea de-a XVII-a editie a Concursul national de creatie literara si reviste scolare "Mihai Eminescu".

La sectiunea "Creatie literara", concurentii pot trimite proze de doua sau trei pagini, sau cel mult trei poezii. Pentru clasele a V-a si a VI-a temele propuse vizeaza jocul, copilaria si pasiunile, iar pentru clasele a VII-a si a VIII-a, subiectele sunt legate de adolescenta, idealuri sau timp liber.

La sectiunea "Reviste scolare" pot participa scolile care au editat reviste literar-artistice sau magazin, ce abordeaza subiecte legate de educatie, cultura sau cercetare. Se accepta publicatiile care au minim noua numere aparute la nivelul clasei sau al unitatii de invatamant in anul scolar anterior, sau in acest an scolar.

Lucrarile pentru concurs pot fi trimise pana pe data de 16 decembrie, pe adresa: Scoala "Mihai Eminescu", Aleea Cutezatorilor, nr. 2, cartier Hipodrom, cod postal 810269, localitate Braila. Concurentii din judetul Braila pot depune lucrarile si revistele la biblioteca scolii "Mihai Eminescu" intre orele 10.00 - 15.00.
Premierea participantilor va avea loc pe 15 ianuarie, la Biblioteca Judeteana.

Life Show / cultura468 vizite[ Arcasu ]

Mihai Eminescu

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 07:18

Mihai EminescuMuzeul Brailei invita brailenii, marti, 15 ianuarie, ora 12.00 si miercuri, 16 ianuarie, ora 11.00 - la sarbatorirea Zilei Nationale a Culturii si la manifestarile dedicate implinirii a 163 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu. Organizatori: Muzeul Brailei, Muzeul Literaturii Romane Iasi, Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Braila.

Program: Marti, 15 ianuarie 2013, ora 12.00, Piata Traian nr. 3 - Vernisajul expozitiei "Mihai Eminescu", a Muzeului Literaturii Romane. Prezinta: Anca Buzea.
- Conferinta: "Eminescu - teoretizarile gazetarului". Prezinta: Valentin Cosereanu.
- Festivitatea de premiere a Concursului National de Creatie Literara si Reviste Scolare "Mihai Eminescu", editia a XVI-a. Prezinta: Victorina Ciomirtan.
Miercuri, 16 ianuarie 2013, ora 11.00, strada Cetatii nr. 70 - Expozitia "Eminesciana", a Casei Memoriale "D. Panaitescu Perpessicius". Prezinta: Elena Ilie.

Life Show / stiri Life Show207 vizite[ Arcasu ]

Mihai Eminescu - 162 de ani de la nastere

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 07:18

Mihai Eminescu - 162 de ani de la nastereMuzeul Brailei, in colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti si Scoala cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu" Braila, va invita luni, 16 ianuarie 2012, la manifestarile dedicate implinirii a 162 ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Program: la ora 11.00, la Casa Memoriala "D. P. Perpessicius", strada Cetatii, nr. 70, va avea loc vernisajul expozitiei "Eminescu si Perpessicius", expozitie de carte si documente din fondul memorial "D. P. Perpessicius" al Muzeului Brailei. Prezinta: muzeograf Elena Ilie, sef sectie "Memoriale".

Ora 12,.00 la sediul Muzeului Brailei, Piata Traian, nr. 3, manifestarile continua cu urmatoarele activitati: Vernisajul expozitiilor "Eminescu in medalistica" si "Piese rare si unicate din arhiva si biblioteca Ion C. Rogojanu". Prezinta: conf. univ. dr. Zamfir Balan si prof. Victor Macarie; Conferinta "Eminescu si Eminovicestii". Prezinta: dr. Valentin Cosereanu; Premiile Concursului Interjudetean de Creatie Literara si Reviste scolare "Mihai Eminescu"- Braila, editia a XV-a. Prezinta: prof. Evelina Dumitrascu, director al scolii cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu" Braila.

Life Show / stiri Life Show241 vizite[ Arcasu ]

Premii pentru creatii literare

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 07:18

Premii pentru creatii literareIn organizarea Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" si Cenaclul Literar "Nicolae Iorga" din Braila s-a organizat si in acest an Concursul National de Creatie Literara "Nicolae Iorga", editia a XV-a, iar zilele trecute si-a desemnat castigatorii.

Comisia de evaluare a fost formata din prof. Ion Laura, prof. Tudor Elena, prof. Pancu Zina, prof. Coman Mihaela, bibliotecar Mija Nicoleta, de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" si Claudiu Braileanu, sef serviciu relatii cu publicul, de la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".
"Multumim Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Centrul de Informare Europe Direct Braila, Muzeul Brailei, Biblioteca Judeteana *Panait Istrati* pentru felul in care s-au implicat in organizarea concursului. Intr-o lume care tinde spre informatizarea absoluta, cuvantul pare sa-si piarda din semnificatie. Totusi e doar o aparenta, caci la inceput a fost cuvantul si fiecare dintre noi ne construim verticalitatea prin forta spunerii. Proiectul liceului brailean are ca scop cunoasterea vietii si a operei marelui scriitor si istoric Nicolae Iorga si a influentei creatiei asupra culturii nationale.

Concursul incurajeaza afirmarea tinerelor talente in domeniul creatiei literare si sensibilizarea tinerei generatii pentru cunoasterea si respectarea mostenirii culturale.
Si editia din acest an s-a adresat tuturor elevilor de liceu, din clasele a IV-a - a XII-a, indiferent de profil.

Comportamentul pe care il cultivam elevilor prin intermediul studiului ...

Life Show / cultura448 vizite[ Arcasu ]

"Universul copilariei"

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 07:18

"Universul copilariei"Vineri, 9 decembrie, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", sectia tineret si copii, din Piata Poligon nr. 4, a avut loc premierea concursului de creatie literara "Universul copilariei", aflat la cea de-a XX-a editie. In acest an au participat peste 200 de de copii din Braila, organizatorii motivand ca toti elevii sunt castigatorii acestei editii jubiliare.

"Acest concurs de creatie literara, ne indreptateste, pe toti, sa speram intr-o proiectie culturala mai fericita si, nu in ultimul rand sa apreciem calitatea mentoriala a dascalilor din scolile brailene. Toate unitatile de invatamant, participante, au avut, in concurs, lucrari pline de imaginatie si, nu de putine ori, remarcabile. S-au acordat premii I, II, III si premii speciale pentru proza si poezie, pe doua segmente de varsta. Diferentele dintre premianti si ceilalti participanti au fost, sensibil, mai mici, decat in anii precedenti, astfel incat, toti copiii pot fi numiti castigatori, nu in limbaj motivational, ci pentru ca, o merita, cu adevarat", a declarat Adelina Ioana, sef sectie Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".

Cei 16 castigatori sunt: Iancu Vlad Stefan, Sc. nr.23, "Mihai Eminescu"; Vlaicu Andreea, Sc. nr. 6 "Constantin Sandu Aldea"; Sacariseanu Andrei, Scoala nr. 19; Caldarusa Silvia, Sc. nr. 8; Anghel Irina, Liceul de Arta "Hariclea Darclee"; Mocanu Claudia, Sc. nr. 19; Staicu Cristina Laura, Colegiul National "Gh. Munteanu Murgoci"; Girbacea Razvan Andrei, Sc. nr. 23; Tibuc Boboc Cora, Colegiul ..

Life Show / cultura535 vizite[ Arcasu ]

A murit Fanus Neagu!

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 07:18

A murit Fanus Neagu!Scriitorul brailean Fanus Neagu a murit in noaptea de luni spre marti, la Spitalul Elias din Bucuresti.

Avea 79 de ani si fusese internat de mai mult timp din cauza unui cancer de prostata in faza terminala.
S-a nascut la 5 aprilie 1932, in satul Gradistea din judetul Braila, intr-o familie de tarani. A studiat primii cinci ani de scoala primara in satul natal. Isi continua studiile intre anii 1944 - 1948 la Liceul Militar din Iasi (trei ani ii urmeaza la Liceul Militar din Campulung-Muscel). Urmeaza apoi scoala Pedagogica nr. 2 din Bucuresti, iar in 1952 devine cursant al Scolii de literatura "Mihai Eminescu" pana in anul 1953, fiind coleg de generatie cu Nicolae Labis, Radu Cosasu etc. Intre anii 1954 - 1957 invata la Facultatea de Filologie din Bucuresti, dar nu isi incheie studiile. In anul 1954 debuteaza cu povestirea "Dusman cu lumea", in revista "Tanarul scriitor".
In anul 1960 are loc debutul editorial cu volumul de povestiri "Ningea in Baragan", volum retiparit in 1964 sub titlul "Cantonul parasit". In anul 1960 publica "Somn de la amiaza", iar in 1962 "Dincolo de nisipuri". In anul 1967 publica "Vara buimaca", piesa "Scoica de lemn" la Teatrul Nottara din Bucuresti. In anul 1979 "Cartea cu prieteni". In anul 1981 "Insomnii de matase". In anul 1985 "A doua carte cu prieteni". In anul 1985 i se joaca piesele "Echipa de zgomote" la Teatrul Majestic si "Olelie" la Teatrul National din Bucuresti. In anul 1987 "Intamplari aiurea si calatorii oranj", volum de ...

Life Show / stiri Life Show262 vizite[ Arcasu ]

Eminescu si "Panait Cerna"

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 07:01

Eminescu si "Panait Cerna"La sfarsitul saptamanii trecute, la Liceul Teoretic "Panait Cerna" din Braila, s-a desfasurat o activitate dedicata poetului national Mihai Eminescu.

Din initiativa profesorilor care fac parte din catedra de Limba si literatura romana, liceenii au recitat din creatia eminesciana in limba romana si latina, au cantat cantece pe versurile marelui poet, au prezentat, intr-un moment dramatizat, fragmente din "Scrisoarea III".
"Ca in fiecare an, liceul nostru il omagiaza pe Eminescu.

Acum la implinirea celor 161 de ani, am organizat impreuna cu cadrele didactice si elevii, un frumos moment omagial cuprinzand recitari de poezii si cantece. De asemenea, am mai organizat un concurs de creatie literara intitulat *Cu gandiri si cu imagini*, ce a pus in valoare talentul scriitoricesc al elevilor nostri, dar si un alt concurs pe echipe *Viata lui Eminescu*", a declarat profesor de istorie, Gabriel Voiculet, directorul Liceului Teoretic "Panait Cerna", din Braila.

Life Show / cultura265 vizite[ Arcasu ]

Concurs de creatie literara si eseuri

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 10:56

Muzeul Brailei, Sectia 'Memoriale', organizeaza, in luna ianuarie 2010, a XI-a editie a concursului Personalitatea lui Mihai Eminescu in cultura romana. Sectiunile concursului sunt: Creatie literara (poezie si/sau proza) - 'Cautandu-l pe Eminescu', care se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu, si sectiunea eseuri (a. poezia eminesciana; b. proza eminesciana) - 'Ars eminesciana' care se adreseaza numai elevilor de liceu. La aprecierea lucrarilor se va urmari: corectitudinea, expresivitatea si

Life Show / creatie318 vizite[ Arcasu ]

Eminescu sarbatorit la scoala care îi poarta numele

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 13:03

Pentru a marca, asa cum se cuvine, cei 158 de ani de la nasterea marelui poet român, Mihai Eminescu, reprezentantii Scolii Generale "Mihai Eminescu" din Braila au organizat mai multe evenimente dedicate celui care a fost numit Luceafarul poeziei românesti. Manifestarile dedicate zilei scolii au început înca de sâmbata, 12 ianuarie, când elevii si cadrele didactice au organizat, înca de la ora 09.00 un spectacol muzical coregrafic intitulat "Muzica si dansul sunt

Actualitate / scoala177 vizite[ Arcasu ]

Concurs de literatura la Muzeul Brailei

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 13:02

Astazi, la împlinirea a 158 de ani de la nasterea marelui poet român al tuturor timpurilor, Mihai Eminescu, Muzeul Brailei, Sectia Memoriale, organizeaza cea de-a IX-a editie a Concursului "Personalitatea lui Eminescu în cultura româna". Astfel, potrivit regulamentului, concursul s-a desfasurat pe urmatoarele sectiuni: Cautându-l pe Eminescu - Sectiunea creatie literara: Poezie si/sau proza, pentru elevii de gimnaziu si liceu; Ars eminesciana - Sectiunea eseuri (poezia

Life Show / poezia251 vizite[ Arcasu ]


Cele mai citite stiri
Vietasul care vrea in libertate dupa ce a ucis infiorator o batrana pentru un televizor, o vioara veche, 150 de lei si o ie
Judecatorii au respins definitiv o cerere de revizuire a condamnarii la inchisoare pe viata ...
Cum sa te alegi cu dosar penal in cinci minute. Un barbat si-a descarcat nervii pe poarta unui brailean
Un barbat de 35 de ani este cercetat pentru distrugere, dupa ce a fost identificat de politisti ca ...
Cum li se distrage atentia vanzatorilor din magazine ca sa li se fure banii. Recomandarile politistilor
Multi angajati ai societatilor comerciale se lasa pacaliti de infractori, iar acestia le sustrag ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor