Rezultatele 31 - 60 din 1000 (0.455 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Semnal(!) Dorel de la Braicar...

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Dorel de la Braicar...Deci, si una rece: in Bariera, acolo unde s-a curatat mizeria (cu ulei ars si catran amestecat cu praf) de la linia de tramvai, ce a rezultat a ramas intins pe asfalt. Lasa bre, ca pe aici nu circula masinile...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Flori frumoase la sediul Braicar...

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Flori frumoase la sediul Braicar...Putine jardiniere arata ca cele de aici. Si indiferent cine a realizat acest lucru, exemplu trebuie extins. Daca nu e cu suparare...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Pomi crescuti pe... cladiri...

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Pomi crescuti pe... cladiri...Candva, se intampla acest lucru doar pe copertina unui magazin de la "Geamuri late". Acum, tot felul de arbusti si pomisori cresc intre si pe cladirile de epoca de pe str. Mihai Eminescu. Ce, numai Semiramida sa aibe gradinile ei suspendate... Atentie, vrem sa devenim Capitala Culturala Europeana. Dar nu in acest mod... Iar pana cand se va potoli cearta intre cei care revendica unele imobile (candva, spendide; cum este fostul Hotel Pescarus), primaria poate solicita ISU sa intervina cu o macara/scara...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Au furat din flori...

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Au furat din flori...Cele mai "praduite" au fost lalelele, si cum vremea lor a trecut, vandalii smulg alte flori puse cu truda si cheltuiala. Un exemplu, pe bdul Independentei. Nu ne mai facem bine...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Vesti bune pentru soferi. Ce se intampla cu amenzile de circulatie

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Vesti bune pentru soferi. Ce se intampla cu amenzile de circulatieGuvernul a aprobat un proiect de lege prin care se stabileste ca soferii care primesc amenzi de circulatie sa poata achita jumatate din suma cu care au fost penalizati vreme de 15 zile. Totodata, proiectul prevede implementarea unui mecanism electronic de evidenta si comunicare a amenzilor contraventionale, precum si a platilor acestora, care va fi utilizat initial doar pentru amenzi rutiere, iar datele vor fi accesibile atat autoritatilor, cat si contribuabililor.
Termenul in care se poate plati jumatate din amenda primita a fost modificat, potrivit Romania TV. Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care plata amenzilor de circulatie se va putea efectua in termen de 15 zile de la data inmanarii procesului verbal, in prezent acest termen fiind de 48 de ore.
De asemenea, proiectul de lege, care va fi trimis spre dezbatere Parlamentului, faciliteaza plata amenzilor contraventionale, prin instituirea unui mecanism electronic de evidenta si comunicare in materia amenzilor contraventionale, in masura sa permita furnizarea in timp real a datelor despre creantele datorate, si anume amenzile, precum si despre platile efectuate. Accesarea acestor date ar urma sa poata fi facuta atat de catre autoritati, cat si de catre contribuabili, informeaza Executivul.
Mecanismul propus va putea fi utilizat in "sistem pilot" pentru amenzile contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice aplicate conducatorilor de autovehicule.
Actul normativ prevede constituirea unui cont unic, ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) "Baeti" cu talent, dar nici asa...

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) "Baeti" cu talent, dar nici asa...Si care in mod sigur sunt elevi ori au absolvit vreo unitate scolara de profil. Asa ca ei manuiesc cu talent si inventivitate tuburile scumpe, de vopsea spray. Deci, sunt autori de graffiti. Ultima lor manifestare artistica, tot la Romarta Noua. Pe un gang, unde se intampla ceea ce se sugereaza, indeosebi seara. Intelesurile/interpretarile acestui gest, va apartin. Puteti face si o legatura privind saltul omenirii de la desenele rupestre si cele din lumea (controversata), de azi...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Scolile trebuie sa identifice copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:05

Scolile trebuie sa identifice copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatateScolile vor fi obligate sa informeze serviciile de asistenta sociala cu privire la copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, pentru a exista o evidenta clara a acestora si pentru ca situatia lor sa poata fi monitorizata, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Muncii.
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare pentru aprobarea procedurii de monitorizare a modului de crestere si ingrijire a copilului cu parinti plecati la munca in strainatate, document care vizeaza sprijinirea si eficientizarea procesului de identificare a tuturor copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate, dar si a celor care au revenit in tara dupa o experienta de migratie de cel putin 12 luni.
Documentul prevede modalitatile concrete prin care unitatile scolare si serviciile publice de asistenta sociala trebuie sa colaboreze astfel incat acestei categorii de copii sa ii poata fi acordata atentia de care au nevoie din partea autoritatilor locale.
Conform prevederilor Legii nr. 272/2004, inca din anul 2005 serviciul public de asistenta sociala are obligatia de a monitoriza si analiza situatia copiilor din unitatea administrativ-teritoriala si de a realiza activitatea de prevenire a separarii copilului de familia sa.
"Dupa noua ani de implementare a prevederilor Legii nr. 272/2004, se constata inca deficiente in indeplinirea atributiei de monitorizare si analizare a situatiei copiilor din ..

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

La Multi Ani, de Sfintii Imparati Constantin si Elena!

Joi, 21 Mai 2015, ora 12:07

La Multi Ani, de Sfintii Imparati Constantin si Elena!Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Sa aveti parte de fericire, care sa va cuprinda inima, de cat de multe zambete va poate darui o zi si de toate binecuvantarile pe care vi le poate aduce viata.
La Multi Ani, tuturor celor care astazi isi serbeaza onomastica si in special domnilor:
- Costel Balan, director SC APT Braila
- Costel Florinel Capbun, primar comuna Bertestii de Jos
- Costica Marchidanu, primar comuna Ciocile
- Costel Stroia, primar comuna Maxineni
- Constantin Vasile, primar comuna Tudor Vladimirescu
- Constantin Ionescu, jurnalist ziarul Arcasu'
Cu deosebit respect, din partea colectivului ziarului Arcasu'

Actualitate / stiri Actualitate1122 vizite[ Arcasu ]

Prea multi copii au dintii cariati. Unde gresesc parintii?

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:09

Prea multi copii au dintii cariati. Unde gresesc parintii?83% dintre copiii din Romania in varsta de 6 ani au dintii afectati de carii, arata un studiu realizat de catre Societatea de Stomatologie Estetica din Romania.
Marea greseala este reprezentata de faptul ca parintii nu rezolva problemele aparute la dentitia de lapte, in asteptarea aparitiei danturii definitive, iar multi dintre ei considera ca igiena dentara nu este o prioritate decat dupa ce copilului i-au erupt toti dintii de lapte, ceea ce nu este asa, a explicat, pentru realitatea.net, Dr Claudiu Lupascu - medic coordonator al clinicii LLL Dental.
"Igienizarea cavitatii orale trebuie inceputa concomitent cu eruptia primilor dinti de lapte si adaptata pe parcursul dezvoltarii copilului, folosindu-se produse specifice varstei. Chiar daca bebelusul are doar 2-3 dintisori si indiferent daca este alaptat sau hranit cu biberonul, este foarte important ca primii dintisori sa fie ingrijiti", a afirmat medicul stomatolog.
Cum se curata dintii bebelusului?
Dintii se pot curata prin stergerea cu o compresa inmuiata in ceai de musetel sau prin periaj cu periute din silicon, speciale pentru bebelusi. In aceasta situatie, trebuie folosita o pasta de dinti fara fluor.
"Ceea ce este important de subliniat este ca cei mici trebuie incurajati de la varste foarte fragede sa accepte periuta si pasta de dinti, mai ales ca sunt disponibile intr-o gama variata de culori si desene atractive pentru ei. Periajul dentar trebuie facut de catre parinti, dimineata si seara", a mai spus Claudiu ...

Actualitate / stiri Actualitate183 vizite[ Arcasu ]

Obiceiuri de Sfinti Imparati Constantin si Elena

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Obiceiuri de Sfinti Imparati Constantin si ElenaSfintii Imparati Constantin si Elena, cei slaviti "intocmai cu Apostolii" sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa la data de 21 mai. Sarbatoarea are o putenica legatura cu puterea Sfintei Cruci, simbolul Biruintei in religia crestina.
Datini pentru spor la bani si sanatate
Pentru ca sporul sa se adune intr-o familie, gospodarul trebuie sa noteze seria fiecarei bancnote cheltuite in fiecare zi. Se spune ca, astfel, banul ramane in casa si nu se instraineaza.
Ziua praznicului este importanta si pentru pastori: ei isi aleg atunci baciul, stabilesc locul unde vor poposi stanele pe timpul verii. Pastorii isi aleg in ziua de Ispas paznicii care trebuie sa le pazeasca turmele cand sunt la pasune.
Se aprinde Focul viu, impotriva pagubei
In aceasta zi, pastorii aprind un foc, numit Focul Viu. Impreuna cu oile, pastorii stau in preajma acestui foc. In popor exista convingerea ca acest ritual, implinit din generatie in generatie, are un rol protector impotriva pagubei si a bolilor in intervalul petrecut cu totii la stana.
Bujorii, simbolul armoniei
In ziua praznicului, pentru ca voia buna sa se adune in familie, trebuie sa aducem in casa macar trei fire de bujori imbobociti.
De asemenea, pentru sanatate, unul dintre membrii familiei, este bine sa duca la biserica trei bujori, flori de lamaita, paine si dulciuri, preparate in casa.
Iconitele cu Sfintii Imparati Constantin si Elena
Cumparati o iconita, cat de modesta, care-i reprezinta pe Sfintii praznuiti astazi, sustin duhovnicii. Aceasta ...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Arcasu ]

Sfintii Constantin si Elena, intre sfinti si oameni de Stat

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Sfintii Constantin si Elena, intre sfinti si oameni de StatCat de actual mai este astazi modelul de conducatori propus de Sf. Imparati Constantin si mama sa, Elena? Care ar fi idealul omului de stat astazi? Exista vreo compatibilitate intre calitatea de om de stat si cea de sfant? 21 mai este ziua in care Ortodoxia si Catolicismul cinstesc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena. Sunt singurii oameni de stat carora Biserica le-a acordat recunoasterea cea mai inalta intre sfintii venerati, socotindu-i a fi intocmai cu Apostolii. Adica activitatea lor a fost atat de importanta pentru misiunea Bisericii in lume, incat a fost echivalata cu cea a Apostolilor.
Elementul central al acesteia il constituie intelegerea rolului social fundamental pe care crestinismul il poate avea intr-un Stat. Prin urmare, in anul 313, semneaza impreuna cu Licinius, Decretul Imperial de la Milano (Mediolanum) prin care acorda crestinilor toleranta religioasa din partea autoritatilor. In acest fel, crestinismul nu mai era socotit ilegal, ceea ce generase pana la acea data valuri de sange martiric. Dar activitatea lui Constantin nu se va opri aici, ci, dornic de dezvoltare a unui Stat puternic si armonios, va sprijini activ crestinismul, prin implicarea in ridicarea a noi lacasuri de cult si institutii sociale, prin returnarea proprietatilor confiscate crestinilor, prin finantare publica a Bisericii, prin facilitati acordate clerului, el insusi declarand ca se considera slujitor al lui Dumnezeu. Dupa 324, cand devine Imparat al intregului Imperiu Roman, ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Lucru prelungit la Seroplant...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Astia suntem... Lucru prelungit la Seroplant...Multi braileni priveau curiosi cum, muncitorii si specialistii de la Seroplant munceau de zor la pusul florilor si ecologizat exteriorul Parcului Monument, spre soseaua Buzaului. Mirarea era data de faptul ca se facuse ora 20.00 si oamenii nu oprisera lucrul. Oare, la reparatul drumurilor si turnat asfalt nu s-ar putea proceda la fel. Ei, da ce suntem ca pe vremuri...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Arcasu ]

Locuri de munca vacante

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Locuri de munca vacanteAgentia Judeteama pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila anunta urmatoarele locuri de munca vacante la data de 20.05.2015
1. Administrator Financiar (patrimoniu) - Gradinita cu program prelungit nr. 11, Aleea Cocorilor nr. 1, tel, 0239670718, e-mail gradinita_11_braila@yahoo.com, termen limita depunere dosare 11.06.2015, data concurs 15.06.2015, conditii ocupare: studii superioare (inginer, subinginer, economist)
2. Agent comercial - Primaria comunei Chiscani, Com. Chiscani, str. Principala nr. 224, tel. 0239664011, e-mail primariachiscani@yahoo.com, termen limita depunere dosare 26.05.2015, data concurs 29.05.2015, conditii ocupare: vechime 1 an, studii superioare in domeniul agricol, curs operare PC, perioada determinata de 10 luni
3. Ajutor ospatar, studii 8 clase
4. Amanetar, cunostinte operare PC
5. Barman
6. Bucatar, vechime 1 an
7. Calcatoreasa lenjerie
8. Camerista, perioada determinata
9. Cazangiu tevar, calificare
10. Ciontolitor transator carne, vechime 2 ani, studii medii
11. Coafor, vechime 1 an
12. Cofetar, vechime 1 an
13. Confectioner asamblor articole din textile
14. Contabil, vechime 3 ani, studii economice
15. Contabil Sef, vechime 3 ani, studii superioare
16. Controlor calitate, vechime 2 ani, studii medii
17. Cosmetician, proaspat absolvent sau persoana peste 45 ani
18. Director societate comerciala, vechime 5 ani, studii superioare
19. Dulgher, vechime 1 an, calificare
20. Economist, vechime 3 ani, studii superioare, finante, banci, contabilitate
21. ...

Actualitate / stiri Actualitate315 vizite[ Arcasu ]

Pompierii in actiune

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Pompierii in actiuneIn data de 19.05.2015, subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila au intervenit pentru limitarea si lichidarea a trei incendii, astfel:
- la ora 20.27, Garda de interventie Ianca a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata pe un teren viran din localitatea Perisoru, oras Ianca. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc deschis in aer liber lasat nesupravegheat. Au ars gunoi si vegetatie uscata pe o suprafata de cca. 300 mp. Nu s-au inregistrat victime.
- la ora 22.02, Garda de interventie Insuratei a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la locuinta lui Vasile T. din localitatea Coltea, comuna Rosiori. Cauza probabila de producere a incendiului a fost, crearea intentionata sau din culpa a conditiilor pentru a genera incendiul. Au ars: bunurile dintr-o camera de locuit si cca. 1,5 mp de acoperis. Nu s-au inregistrat victime.
- la ora 00.07, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la un garaj auto situat pe strada Plantelor nr. 2 din municipiu. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalatia elctrica a autoturismului. Au ars: un autoturism Skoda Superb in proportie de 70%, diferite acte si documente personale ale propietarului. Nu s-au inregistrat victime.
* * *
In data de 20.05.2015, la ora ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) A venit cosasul si la Romarta Noua...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) A venit cosasul si la Romarta Noua...Cu o coasa traditionala, singura in masura sa taie balariile si nalba crescuta de 1/2 metru in zona locului de joaca pentru copii de la Romarta Noua. Iar daca vorbim de lipsa de civilizatie si vandalismul concentrat asupra acestei dotari publice, nici posesorii de caini nu dau semn ca ar intelege un lucru: prezenta acestor animale in parc este si un pericol pentru sanatatea copiilor...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Uite apa, nu e apa...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Uite apa, nu e apa...Tot in Gradina Publica: de la arteziana cu grup statuar alegoric, se ia apa cu furtunul pentru o ditamai terasa (daca nu are contoar de consum totul trece in contul primariei; sa fie primit...). Arteziana de langa ceas, cu evidenta inclinare a "pesei" principale nu functioneaza, dar bine ca Politia Locala are si aici un adapost pentru agenti. Care, speram sa nu se molpiseasca de la cei din Parcul Monument (prietenii, stiu despre ce e vorba)...

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cam o data pe an...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Cam o data pe an...Se intervine la defrisarea junglei de buruieni (depasind chiar si un metru), de pe taluzul/promontoriul Gradinii Publice, spre terenurile de tenis si patinoar. Asa ca ieri, Seroplant a scos la lumina acest fost spatiu de promenada si unde existau candva, si banci. Iar o data cu defrisarea amintita, era bine sa fie toaletati copacii care atarna in calea eventualilor plimbareti. Prea multe vrem si noi...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Modificari CFR

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Modificari CFR* Modificari in circulatia unor trenuri cu ocazia Sarbatorii Rusaliilor
Sucursala de Transport Feroviar de Calatori Galati informeaza publicul calator ca transportul feroviar se va adapta traficului de calatori estimat cu ocazia Sarbatorii Rusaliilor, astfel:
- in zilele de 30 mai 2015, 31 mai 2015 si 01 iunie 2015, trenul Regio 7381 (Braila 05.07 - Galati 05.49) nu va circula;
- in zilele de 30 mai 2015, 31 mai 2015 si 01 iunie 2015, trenul Regio 7402 (Faurei 04.20 - Buzau 06.00) nu va circula;
- in zilele de 30 mai 2015 si 01 iunie 2015, trenul Regio 7565 (Marasesti 03.11 - Galatti 05.37) nu va circula;
- in zilele de 31 mai 2015 si 01 iunie 2015, trenul Regio 5059 (Ploiesti Sud 16.18 - Buzau 17.47) nu va circula;
- in zilele de 31 mai 2015 si 01 iunie 2015, trenul Regio 5060 (Buzau 13.15 - Ploiesti Sud 14.43) nu va circula.
Reamintim tuturor ca oferta de calatorie Card TrenPlus permite cumpararea de bilete, timp de 1 an, pe orice ruta, cu orice rang de tren, clasa I-a sau a II-a, cu o reducere de 25% din tariful de transport (tichetul de rezervare a locului se achita integral). Posesorii cardului care achizitioneaza bilete online beneficiaza si de reducerea suplimentara de 5%.
Cardul TrenPlus poate fi procurat de catre calatorii de toate varstele de la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR care au sistem electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie. Pentru intrarea in clubul posesorilor de Card TrenPlus, este necesara doar completarea unui scurt ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Inca o sursa de praf...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Inca o sursa de praf...In afara santierelor si a ce lasa ele in urma, a masinilor nespalate si vantului, in Braila o alta sursa se datoreaza celor de la Seroplant. Care nu matura sau macar sa ia cu lopata tot pamantul rezultat la plantarea florilor/arbustilor. Sau: un Dorel care uda cu furtunul (de la o cisterna), spatiile cu flori, doi bani nu da pe jetul gros ca pe mana, acesta antrennad pamantul, iar de aici, pe rigola; pana in dreptul trecerilor de pietoni (si asa prost realizate), formandu-se baltoace cu noroi. Ce intra in canalizare sau faptul ca prin metoda de mai sus se face si risipa de apa, "nu se pune". Cu cativa ani in urma, la acest furtun era atasata o stropitoare
...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Branza peste tot...

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Branza peste tot...Am semnalat conducerii DSVSA (si care va interveni ferm) acolo unde, din cauza abundentei de produse lactate, acestea se vand si in locuri/conditii inadecvate: laolalta cu legumele si fructele unui Aprozar de pe str. Garii (scuze, branza era ambalata si depusa intr-un vas din plastic; impreuna cu carnea (rotonda de la Piata Halelor); intr-o noua macelarie de langa blocul Turn Galati (pardon, casul ingalbenise intr-un spatiu frigorific). Si s-o creada mutu ca se lucreaza cu manusi de unica folosinta la fiecare operatiune/produs manipulat si pus pe cantar. Ce nu se vede nu se stie...
Alte situatii: * in Piata Vidin branza cea mai ieftina este si nematurata; deci se strica repede si are un gust neplacut. Tot aici, intr-un spatiu extrem de mic, ventilat prin deschidera usii prin care intra praful, cinci producatori particulari (inclusiv din judetul Tulcea) abia au loc unul de altul si angaralele din jur (putini, peturi, lazi etc.), iar clientii nu sunt serviti la geam. Nu conteaza, bani sa iasa. A se vedea ce este si la Microhala, tot in aceasta "cauza". Oricum, DSVSA va inaspri si multiplica controalele pentru prevenirea oricaror surprize nedorite (toxiinfectii), iar cat priveste situatia celor care vand produse lactate direct din masinile proprii, in strada - ni spune ca aici nu poate interveni decat politia. Da, au fost situatii cand lactatele s-au vandut "repede, ieftin si chiar pe baza de comanda", chiar in... cizmarii si croitorii. DSVSA i-a lecuit (amendat) si stopat pe ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Arcasu ]

Solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase* Se vor acorda maxim 100 de premii
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a decis, marti, modificarea Ordonantei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind ca la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii.
Deputatii din comisie au votat amendamente la ordonanta dupa ce ministrul finantelor Eugen Teodorovici a propus aceasta solutie pentru ca sumele castigate de participantii la loterie sa fie mai consistente.
Astfel, potrivit celor adoptate de deputati, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii. Unitatea teritoriala a administratiei fiscale unde a fost depus in original bonul fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrere atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national, informeaza Mediafax.
Pentru asigurarea transparentei, o lista privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finantei Publice si pe cel al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala.
Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarului maxim de premii care se acorda, se va proceda la extragerea aleatorie a unui numar de 100 de bonuri fiscale castigatoare din totalitatea bonurilor fiscale din lista.
In situatiile in care ulterior efectuarii unei extrageri se constata ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Arcasu ]

Circula cu abonament de tramvai fals

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:07

Circula cu abonament de tramvai falsMarti, 19 mai a.c., in jurul orei 13.30, o patrula de jandarmerie a identificat o tanara din municipiul Braila, care circula cu tramvaiul, pe "traseul Dorobanti", avand un abonament fals.
Cea in cauza Alexandra M., in varsta de 19 ani, la solicitarea lucratorilor ce efectueaza controlul pe mijloacele de transport in comun, a prezentat un tichet de abonament care s-a dovedit a fi fals.
Jandarmii i-au intocmit persoanei in cauza actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals, care au fost inaintate la I.P.J. Braila in vederea continuarii cercetarilor.

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Eveniment: Reabilitare de proportii la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau"

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:05

Editie Online: Eveniment: Reabilitare de proportii la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau"Ieri, la aceasta unitate de invatamant a avut loc finalizarea proiectului "Reabilitare Scoala corp A - Grup Scolar "Edmond Nicolau" din Braila". Proiectul s-a desfasurat in baza Regio - POR sprijina modernizarea Romaniei prin oferirea de oportunitati de finantare pentru proiecte din toate regiunile de dezvoltare ale tarii.
Valoarea totala a proiectului este de 1.747.159,99 lei, contributia proprie suportata de la bugetul local fiind de 250.542,59 lei, iar asistenta financiara nerambursabila in valoare de 1.496.616,40 lei.
Colegiul dispune de cantina, camine, cladiri anexe si corpul A scoala, in suprafata de 1133,55 mp. Investitia a fost motivata de o serie de neajunsuri privind siguranta in exploatare a instalatiilor termice, electrice, apa si canalizare. De asemenea, tamplaria interioara era deformata si desprinsa, iar tencuielile fisurate sau incomplete. Si evident, din documentarul despre investitie se precizeaza ca sunt promovate urmatoarele domenii de pregatire profesionala: * industria textila si pielarie * turism si alimentatie * industrie alimentara * constructii si lucrari publice * mecanica. In colegiu se invata in doua schimburi, astfel: invatamant primar: o clasa cu 22 elevi; invatamant liceal: 41 clase cu 911 elevi; invatamant postliceal: 13 clase cu 329 elevi. De aici si gradul mediu de utilizare foarte mare: 92%.
Ei, si acum sa vedem istoria Colegiului, spusa nu de noi: * 1971: infiintarea Scolii Profesionale de Electronica * 1974: scoala se transforma in ...

Actualitate / stiri Actualitate286 vizite[ Arcasu ]

Vesti bune pentru personalul nedidactic din invatamant. Salariile ar putea creste cu 5%

Joi, 21 Mai 2015, ora 06:05

Vesti bune pentru personalul nedidactic din invatamant. Salariile ar putea creste cu 5%Pe site-ul Ministerului Educatiei este prezentat un proiect de lege ce prevede cresterea salariilor personalului nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, inspectoratele scolare si unitatile conexe, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare. Veniturile acestora nu au mai crescut in perioada 2008-2015 decat pentru recuperarea reducerilor din 2010 si pentru asigurarea nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
Daca personalul didactic si cel didactic auxiliar din invatamant a beneficiat de majorari salariale succesive prevazute in OUG nr. 103/2013 si OUG nr. 83/2014, personalul nedidactic nu s-a bucurat de un tratament similar, fapt ce se doreste a fi corectat prin Ordonanta de urgenta care prevede ca, incepand din 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor celor din aceasta categorie sa se majoreze cu 12% fata de luna iulie 2015.
Proiectul de ordonanta de urgenta are rolul de a detensiona situatia creata intre categoriile de personal din invatamant, potrivit notei de fundamentare prezentate pe site-ul Ministerului Educatiei.
De drepturile salariale majorate, in urma aplicarii ordonantei de urgenta, vor beneficia 53.848 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat si 7.468 de persoane din invatamantul universitar.
Cadrele didactice mai au insa de asteptat pana la o noua crestere salariala, cu toate ca sindicalistii au incercat sa obtina si pentru ei un acord cu guvernantii. ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Un brailean pe scena festivalurilor nationale

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:09

Un brailean pe scena festivalurilor nationale* Braileanul Doru Ciutacu inregistreaza succes dupa succes pe scenele festivalurilor nationale.
Duminica, 17 mai, a avut loc, la Bucuresti, Festivalul National de muzica pop "Music, my love", editia a II-a, organizat de reputata interpreta de muzica usoara, profesoara de canto la Scoala Populara de Arte Bucuresti, precum si textier si compozitor, doamna Viorela Filip, membra a U.C.M.R. si a W.A.F.A. cu sediul in Malta.
Din juriu au facut parte, alaturi de doamna Viorela Filip, directorul festivalului, domnul Cristian Alivej - compozitor si profesor de canto; doamna Gabriela Sauciuc-Cicone - compozitor si textier, profesoara de canto, interpreta de muzica pop; domnul profesor Stefan Iordache si doamna profesoara Mihaela Iordache.
A fost o competitie foarte stransa, cu aproape 70 de participanti, toti foarte bine pregatiti, desfasurata ca un maraton intre orele 10.00-19.00.
Braileanul Doru Ciutacu a reusit sa impresioneze din nou juriul cu vocea sa. Pentru prestatia sa deosebita, tinuta scenica si interpretarea sensibila a piesei "De dragul tau" a fost rasplatit cu Trofeul categoriei 16-18 ani, desi a fost cel mai tanar interpret la aceasta categorie.
Totodata, in zilele de 15 si 16 mai s-a desfasurat, la Casa Tineretului din Braila, Festivalul National "Armoniile Dunarii". Cu un juriu de exceptie, din care au facut parte domnul compozitor Zsolt Kerestely, domnul compozitor Mihai Vanica - presedintele juriului, domnul compozitor si interpret Adrian Ordean - creatorul trupei ...

Life Show / stiri Life Show95 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis: Implementarea cardului de sanatate a fost pregatita prost

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:09

Klaus Iohannis: Implementarea cardului de sanatate a fost pregatita prostPresedintele a criticat din nou modul in care a fost pregatita implementarea cardului de sanatate. Asta dupa ce ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a mers la Palatul Cotroceni unde a avut o discutie cu Klaus Iohannis.
"Concluzia este ca a fost prost pregatita implementarea cardului", a spus seful statului, intrebat care a fost concluzia sa, dupa discutiile cu ministrul Sanatatii.
"Consider in continuare ca populatia a fost insuficient de bine informata. Ar fi fost nevoie de o campanie nationala de informare ampla, si atunci o buna parte din sincopele care au aparut ar fi putut fi evitate relativ usor", a declarat seful statului.
Mii de oameni s-au inghesuit la cozi la Casele de Asigurari de Sanatate ca sa isi ridice cardul, in primele zile de la intrarea in vigoare a obligativitatii folosirii acestuia. Oamenii s-au plans fie ca nu au primit cardul de sanatate acasa, fie ca nu au stiut ca trebuie sa il ridice personal de la sediile CNAS.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arcasu ]

Agro-INFO

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:08

Agro-INFO* Prelungirea PNDR 2007-2913
Prezent la Bruxelles, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, i-a solicitat comisarului european pentru agricultura (Phil Hogan), prelungirea termenului (cu inca 6 luni, dupa 31 decembrie 2015) in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene prin PNDR 2007-2015. Astfel, Romania ar putea avea un procent mai bun de absorbtie. Sa vedem ce raspuns se va da...
* 1,3 miliarde euro pentru cadastru
Programul National de Cadastru va costa 1,3 milirade euro, din care 300 milioane lei vor fi din fonduri europene, iar restul de la Agentia Nationala de Cadastru. Si intrucat legislatia cadastrala a fost modificata, veniturile obtinute din incasarile ANC nu mai merg la bugetul de stat. Cadastrul va ramane in continuare intens solicitat, iar stirea de mai sus deja a dat nastere la zicala: "fa-ma Doamne cadastrist". Ca este mult mai bine decat pana acum...
* Culturi pe cale de disparitie
In Dolj, pe solurile nisipoase si unde seceta este la ea acasa, faimosii pepeni de Dabuleni se vor cultiva pe suprafete foarte mici intrucat preturile de vanzare, peste tot in tara, nu mai acopera cheltuielile. Asa ca aici s-a trecut la cultivarea de catre sud-coreeni a cartofilor dulci; si foarte scumpi. Iar mai nou, se anunta ca tot in Dolj au scazut dramatic (la 143 ha in 2014) a suprafetelor cultivate cu tutun. Se invoca neseriozitatea firmelor care colecteaza tutunul pentru prelucrare, dar si imbatranirea populatiei din mediul rural...
* China si cercetarea romanesca
O ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Arcasu ]

Bune si rele la noul ANL Brailita

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:08

Bune si rele la noul ANL BrailitaPrintre blocuri au aparut/plantat diversi copaci, s-au plantat flori, gardul viu este in crestere, dar solul dur, cu piatra, ramas in urma organizarii de santier face dificila prinderea gazonului. Si, probabil, Primaria isi va aduce aminte ca a promis ca se va crea o perdea de protectie (contra viscolului si prafului) la margine cartierului, spre soseaua Braila - Galati. Apropo de gazon,
un hatru ne declara: "Mai bine sem
a
nau cioburi si culegeam becuri"
..

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Arcasu ]

Politistii locali de Ziua Eroilor Romaniei

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:08

Politistii locali de Ziua Eroilor RomanieiCu ocazia "Zilei Eroilor Romaniei", eveniment care se sarbatoreste in fiecare an, pe 21.05.2015, Politia Locala Braila va desfasura mai multe actiuni vizand asigurarea ordinii si linistii publice, asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de deplasarea coloanei de participanti pe traseul: Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" - str. Scolilor - Cimitir "Sf. Constantin". Astfel Serviciul Politiei Locale Rutiere va asigura fluenta coloanei in toate intersectiile de pe traseu cat si spatele coloanei.
Incepand cu dupa-amiaza zilei de 20.05.2015, politistii locali vor actiona in fata Cimitirului "Sf. Constantin", eliberand parcarea de autovehicule pentru evenimentul ce va avea loc in ziua urmatoare..
Un dispozitiv format din 38 politisti locali vor asigura masurile corespunzatoare de ordine publica pe durata manifestarilor si totodata se va asigura garda la: Monumentul Ecaterina Teodoroiu, Monumentul Caporal Musat, Monumentul G.ral Eremia Grigorescu, Troita Revolutiei Romane si Cimitirul Evreiesc, pe durata depunerii coroanelor de flori de catre oficialitati si participanti.

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Buna intentie...

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Buna intentie...Proasta directie. Sau cum la faimosul bloc B3 din amintitul cartier, spatiul verde (in formare) dintre trotuar si bloc a fost amenajat pe pamant galben. Neinnierbat
, acesta este spalat de ploi si se scurge peste trotuar, pana pe aleea pietonala. Pacat...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Au fost identificati autorii jafului in stil mafiot de la Braila. Doi dintre ei au fost plasati sub control judiciar
Angajatul unei societati a fost urmarit si atacat pe strada de mai multe persoane cu cagule pe fata, ...
Adolescentul care a semanat teroare in Braila a fost arestat. Un baiat a fost ranit cu un cutit, iar alti doi tineri au fost batuti
Adolescentul, alaturi de un copil de 10 ani, aborda elevi de la cunoscutul Colegiu National ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor